Telefilem Legenda Puteri Bulan (Astro Ceria)

Telefilem Legenda Puteri Bulan lakonan Uyaina telah bersiaran pada 6 Januari 2020, Rabu lepas. Telefilem yang bergenre kan komedi boleh ditonton menerusi aplikasi Astro GO, astro PVR Box atau Ultra Box serta strim on demand.

Legenda Puteri Bulan (Astro Ceria)
sumber : Astro Ceria

TELEFILEM LEGENDA PUTERI BULAN

Waktu siaran : 6 Januari 2021 (Rabu), 9:00 mlaam
Siaran TV : Astro Ceria HD (611) & Astro Ceria (631)
Penulis skrip : Eenaz Mokhtar, Farah Alya As’ari, Syadhafiza Rosli
Pengarah : Bob Husaini
Produksi : Shutterspeak / Playwright Pictures
Genre : Komedi

PELAKON DAN WATAK

  • Uyaina Arshad sebagai Puteri Zaleha
  • Putri Hanan sebagai Puteri Mariam
  • Nabil Aqil sebagai Putera Alauddin
  • Ropie sebagai Sultan Sukalangka
  • Bell Ngasri sebagai Laksamana
  • Amerul Affendi sebagai Mansur
  • Zizan Razak
  • Johan As’ari
  • Rozita Che Wan

SINOPSIS LEGENDA PUTERI BULAN

Seorang puteri istimewa bernama Puteri Zaleha. Dia dilahirkan istimewa kerana mempunyai darah putih yang mampu menyembuhkan penyakit. Puteri Zaleha menjadi menjadi kesayangan ramai kerana dia sering membantu rakyat. 

Adiknya, Puteri Mariam pula tidak mempunyai apa-apa keistimewaan dan inginkan perhatian dari kakaknya. Puteri Zaleha telah menerima pinangan daripada Raja Achewah dan pinangan tersebut tidak boleh ditolak.

Puteri Mariam berusaha dan memulakan ekspedisi demi menyelamatkan kakaknya dan juga negara Sukalangka. Berjayakah Puteri Mariam?

17 comments:

  1. macam best juga cite ni, nanti nak try tengok :)

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. kan..macam mahsuri pulak. mungkin juga sebab cerita lagenda

      Delete
  3. apeeee...raja achewah???? 🤣😂😂

    ReplyDelete
  4. menarik jugak ceta ni tp sapa yg pegang watak raja acewah tu??

    ReplyDelete
  5. Hahaha.. dah tengok.. kelakar dan sesuai ditonton bersama anak-anak.. kikiki..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terhibur layan cerita kelakar dengan anak anak. Hiburan santai juga.

      Delete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri.
Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan.
Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan.
Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum. Sekian Terima kasih.

Powered by Blogger.