Header Ads Widget

New Stories!

6/recent/ticker-posts

Pura-Pura Lupa

Pura-pura lupa, single pertama penyanyi solo Petrus Mahendra atau lebih dikenali dengan nama Mahen. Mahen juga adalah pendatang baru dalam dunia nyanyian di Indonesia yang suka cover lagu-lagu penyanyi lain. 

Mahen Pura-Pura Lupa

Lagu "Pura-pura lupa" semakin popular sejak release awal tahun lepas kalau tak silap. Pura-pura lupa juga membuatkan Mahen lebih dikenali ramai. 

Pura-pura lupa mengisahkan tentang seseorang yang terpaksa melepaskan kekasihnya kerana kekasihnya tak bahagia bila bersamanya. Dia juga meminta agar kekasihnya tidak akan kembali padanya supaya dia dapat melupakannya.

Lagu sedih ni. Single kedua "Luka yang ku rindu" juga letop sama naik dengan single pertama. Ramai antara artis Malaysia juga challenge lagu pura-pura lupa cover. Salah seorangnya Sufian Suhaimi, pura-pura lupa cover siap sekali music video lagi. 

Pura-Pura Lupa
tangkap layar dari muzik video pura pura lupa cover by Sufian Suhaimi


Suara Sufian Suhaimi serak serak gitu kena dengan lagu dari Indonesia ni. Kan? Pura-pura lupa versi Sufian Suhaimi sedap juga didengar.

Lagu : Pura Pura Lupa
Artis : Mahen
Komposer : Pika Iskandar 
Muzik : Tito P Soenardi

Lirik Lagu Pura Pura Lupa
Pernah aku jatuh hati
Padamu sepenuh hati
Hidup pun akan kuberi
Apapun kan ku lakui

Tapi tak pernah ku bermimpi
Kau tinggalkan aku pergi
Tanpa tahu rasa ini
Ingin rasa ku membenci

Tiba tiba kamu datang
Saat kau telah dengan dia
Semakin hancur hatiku

Jangan datang lagi cinta
Bagaimana aku bisa lupa
Padahal kau tahu keadaannya
Kau bukanlah untukku

Jangan lagi rindu cinta
Ku tak mau ada yang terluka
Bahagiakan dia aku tak apa
Biar aku yang pura pura lupa
Oh oh

Tiba tiba kamu datang
Saat kau telah dengan dia
Semakin hancur hatiku

Jangan datang lagi cinta
Bagaimana aku bisa lupa
Padahal kau tahu keadaannya
Kau bukanlah untukku

Jangan lagi rindu cinta
Ku tak mau ada yang terluka
Bahagiakan dia aku tak apa
Biar aku…

sumber : https://www.tabloidbintang.com/lirik-lagu/read/1174/lirik-lagu-pura-pura-lupa-mahen

Yang berbakat main alat muzik pandai, mungkin boleh cuba lagu pura-pura lupa chords

Post a Comment

8 Comments

  1. Best jugak lagu ni.. tajuk pun catchy

    ReplyDelete
  2. Pertama kali dengar nama penyanyi Mahen.
    Mungkin dapat dengar di radio nanti..

    ReplyDelete
  3. sedaplau nie..suara sufian pn sedap..

    p/s: hi jom singgah blog suzie..Jgn lupa klik follow ya.. (",)

    ReplyDelete
  4. Blur kejap dgn tajuk lagu. Ingat lagu Baby Syima. Rupanya lagu dia Pura2 Bujang 😂😂😂

    ReplyDelete
  5. belum pernah dengar lagi lagu ni..tapi baca lirik dia macam best jugak tu

    ReplyDelete
  6. boleh tahan laaaa lagu ni.. skali dua ada trdngr org up kat IG hehe..

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.