Filem Animasi Stand by Me Doraemon 2

Thursday, January 21, 2021

Doraemon cartoon, siri kartun Jepun paling popular zaman kanak-kanak era 90 an. Selain ditayangkan di televisyen, kartun doraemon juga dikeluarkan dalam bentuk komik. Boleh dikatakan zaman 90an tu zaman kegemilangan siri kartun dan drama superhero. Siapa ingat lagi?

Doraemon

Doraemon adalah adalah sebuah watak dalam manga Jepun yang dihasilkan oleh Fujiko F. Fujio. Doraemon merupakan robot kucing dari masa depan yang juga kawan baik dan tinggal bersama seorang kanak-kanak bernama Nobita.

Kelebihan Doraemon, dia mempunyai poket ajaib yang mampu menyelesaikan masalah. Nobita pula seringkali meminta bantuan Doraemon jika dalam kesusahan. Kadang kadang ambil kesempatan pun ye juga.

Doraemon characters

  • Doraemon
  • Nobita Nobi
  • Shizuka Minamoto
  • Takeshi "Gian" Goda
  • Suneo Honekawa
  • Dorami

2014, Filem Stand by Me Doraemon telah dikeluarkan dan mendapat sambutan yang luar biasa dari peminat kartun Doraemon. Selepas bertahun tahun tak tengok kartun Doraemon, siapa je yang tak teruja nak tengok filem Doraemon.

Doraemon new movie, Stand by Me Doraemon 2 (スタンド・バイ・ミー ドラえもん 2)

Terbaru, Stand by Me Doraemon 2 telah ditayangkan di pawagam Jepun pada 20 November 2020 yang lepas kesinambungan dari Filem Stand by Me Doraemon tahun 2014.
Filem Animasi Stand by Me Doraemon 2
sumber : google



Tak lama lagi peminat luar Jepun pula dapat menonton Stand by Me Doraemon 2. Dari poster dan trailer filem Stand by Me Doraemon 2, Impian Nobita berkahwin dengan Shizuka akhirnya tercapai. Tapi kenapa dalam poster nampak Doraemon macam sedih?

Filem : Stand by Me Doraemon 2 (スタンド・バイ・ミー ドラえもん 2) 
Pengarah : Ryūichi Yagi & Takashi Yamazaki
Produksi : Shirogumi, Robot Communications, Shin-Ei Animation
Pengedar : Toho
Tarikh Tayangan : 20 November 2020 (Japan) / Februari 2021 (Negara Luar)

Doraemon Song Lyrics

konna koto ii na
dekitara ii na
anna yume konna yume ippai aru kedo

minna minna minna
kanaete kureru
fushigina POKKE de kanaete kureru
sora wo jiyuu ni tobitai na

(hai! takekoputaa!)

AN AN AN
tottemo daisuki
DORAEMON

shukudai touban shiken ni otsukai
anna koto konna koto taihen dakedo

minna minna minna
tasukete kureru
benrina dougu de tasukete kureru
omocha no heitai da

(sore! totsugeki!)

AN AN AN
tottemo daisuki
DORAEMON

anna toko ii na
iketara ii na
kono kuni ano shima takusan aru kedo

minna minna minna
ikasete kureru
mirai no kikai de kanaete kureru
sekai ryokou ni ikitai na
(ufufufu... doko demo DOA!)

AN AN AN
tottemo daisuki
DORAEMON

AN AN AN
tottemo daisuki
DORAEMON


12 comments

  1. Tak sabar nak tengok movie nie, sebab akak memang minat siri doraemon nie..

    ReplyDelete
  2. Doraemon sedih dan terharu lah tuuu.

    kannn.. hehehe

    ReplyDelete
  3. minat doraemon ni . dulu tgk lah kartun doraemon ni

    ReplyDelete
  4. Stand by Me yang first tu sedih.. Adeh kali ni kena standby tisu.

    ReplyDelete
  5. Geram sahaja dengan Nobita yang asyik merengek pada Doraemon.
    Oh ada sambungan filem ke-2.

    ReplyDelete
  6. Firdaus suka betul tonon filem animasi Doraemon ini. Kak Amie dulu pun hantu Doraemon juga... maklum, zaman itu tak banyak pilihan untuk ditonton.

    ReplyDelete
  7. bole tengok ni nanti..lama nda layan doremon

    ReplyDelete
  8. dia sedih sbb x dpt attend majlis nobita kan?😊

    ReplyDelete
  9. Nk kena bgtau #theIMANs ni.. diorg peminat doraemon 😂😂

    ReplyDelete
  10. maaf, akak baca sambil menyanyi..hahahha!!!

    semua tak sabar nak tengok nobita kawen ekk

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.