Golden Prosperity Burger

Monday, January 11, 2021

Prosperity burger is back! Kegemaran ramai rakyat Malaysia setiap kali musim perayaan Chinese New Year tak lama lagi. Prosperity burger until when 2021? Biasanya keluaran prosperity burger ni limited time only dan pada musim perayaan Chinese New Year setiap tahun. 

Siapa suka makan McD mesti tahu bila prosperity burger sampai bila. Kan?

Golden Prosperity Burger 2021

Kenikmatan patty ayam atau daging  dipanggang.Kemudian disaluti dengan sos black pepper khas, ditaburi bawang holland segar, kepingan hashbrown cincang dan dikepit dengan roti bun bijan. 

Keistimewaan prosperity burger adalah pada sos black peppernya of course! Bertambah sedap bila patty ayam disalut sos black pepper tu. Bukan pemakan daging sangat. So tidak pada daging. Selera masing-masing, kan.

Prosperity Burger 2021

Seorang yang jenis suka pedas black pepper tu tak ada masalah. Yang tak biasa, mahu pedih perut tahan kepedasan black pepper. Suka dengan sos black pepper prosperity. Masih mengekalkan black pepper ada kasar-kasar macam tu. Baru lah terasa black pepper bila tergigit.

Tapi roti bijan tak kelihatan bijan-bijannya. Apa ada apa bijan pun. Ada tak ada, sama je. Tak ada orang kisah pun kan. Ke masih ada yang kisah? 

Golden Prosperity burger price Set Large RM17.43

  • Golden Prosperity Chicken
  • Twister Fries
  • Orange Fizz

Golden Prosperity burger price Set Large RM17.43

Tak ingat bila last makan prosperity burger ni. Bukan last year, bukan tahun sebelumnya. Tak ingat, sebab dulu dulu tak ber McD sangat. 

Tapi beza juga prosperity zaman last makan dengan yang baru makan ni. Bukan beza harga je. Rasa juga berbeza. Entahlah...

7 comments

  1. tak tahan pedas black pepper..hihi..

    ReplyDelete
  2. fav kami anak beranak2 ni... x ingat dah berapa kali dah layan utk kali ni. dap dap!

    ReplyDelete
  3. Rasanya sekarang lebih banyak lada hitam yang buat ada rasa pedar.

    ReplyDelete
  4. sedapnya..memang tunggu musim CNY nak makan prosperity burger..tapi xde bijan cam pelik pulak dah haha!

    ReplyDelete
  5. Yg suka layan mcd ni anak lelaki akk no 2, selalu beli bila dia ada kt umh.

    ReplyDelete
  6. Saya pulak tak berapa suka ayam. Saya jarang makan McD, tapi kalau Prosperity Meal keluar memang terus gi beli

    ReplyDelete
  7. fav ni tp mesti beef... setiap kali dh keluar mst akn grab tp sekali tu je lah.. lepas tu tgu mengidam br beli lg

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.