Apps Remini Meningkatkan Kualiti Gambar Lebih 'Sharp'

Saturday, January 02, 2021

Lemaunya semangat tahun baru ni. Haipp! Apeni awal tahun dah lemau. Sila jangan tiru aksi tuan blog ni ye. Tengok ramai orang keluar rumah tanpa rasa bersalah, kita duduk rumah diam-diam sambil meng edit gambar. Nak shoot asyik mendung je. 

Cara Edit Gambar Yang Pecah

Jumpa satu apps yang best untuk meningkatkan kualiti gambar jadi lebih sharp. lebih tajam dari lidah. Eh, bukan! Tajam yang dimaksudkan adalah lebih jelas kelihatan. 

Contohnya kalau gambar tu pecah dan kabur, bolehlah kita gunakan apps untuk bagi nampak jelas. Begitu lah...

Tahukah kau orang apps Remini boleh enhance quality gambar? Ke dah lama tahu? Kiranya saya lambat tahu lah kan. Yang penting sekarang dah tahu.

Lepas ni jangan kemurungan lagi kalau gambar tak sharp. Download cepat apps Remini. Logo dia ada dalam gambar di bawah. Pastikan download apps yang betul. Lepas dah download tu kau orang silalah explore ye.
Apps Remini Meningkatkan Kualiti Gambar Lebih 'Sharp'
perbezaan before and after


Ada banyak tools yang boleh digunakan. Ada yang percuma dan ada yang berbayar. Saya pun tengah explore apps Remini ni. Menarik betul dan sangat membantu lah dalam editing gambar. Boleh dinobatkan best photos editing app.

Contoh dalam gambar sila fokus pada texture pizza tu. Jangan fokus background yang belakang sebab yang belakang memang dikaburkan. Okaylah ada improvement kualiti gambar tu. Salah satu cara edit gambar di iphone, android pun boleh.

Paint Effect

Suka juga gunakan tools paint effect ni. Nampak macam lukisan. Tengok before and after

Paint Effect-Apps Remini
Full paint effect, nampak cantik bukan? Tambah typography lagi bertambah cantik.

Paint Effect-Apps Remini

Kalau rasa masih tak nampak lagi, boleh cuba download dan tengok sendiri perbezaan gambar sendiri. Selamat mencuba. Ada beberapa apps untuk edit gambar yang best pernah saya kongsikan. Silalah merajinkan diri menggodek dalam blog ni.

Malas nak cari? click je pada menu/label found in applications di bawah.



10 comments

  1. Salalu gambar tidak kemas lebih-lebih lagi tulisan.

    ReplyDelete
  2. rasa cam biasa je tahun baru ni..hehe..

    thank you for the info..

    ReplyDelete
  3. Agaklah, tahun baru terasa biasa je. Tapi harapnya, tahun yang biasa membawa berkat dari tahun lepas yang sambut bagai nak rak tapi the whole year takde makna hahaha

    I never heard of Remini before, lepas ni boleh lah try for my non-filter instagram acc. Thank you for this post.

    ReplyDelete
  4. tajam dari bertikam lidah tuuhh.. ganass n ohsemm

    ReplyDelete
  5. Oh.. edit gambar bagi sharp. Akak baru tahu pasal app ni. Thank you share ye, Fizah.

    ReplyDelete
  6. pergh!! Lebih cantik gambarnya.. thanks share..

    ReplyDelete
  7. apps ni untuk phone je ke? pc punya takde ke? sis rajin edit gambar kat laptop je..hehe

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.