Showing posts from 2010

Apakah maksud "SALAM"

Lafaz “Assalamualaikum” sabit (disandarkan) daripada hadis Nabi s.a.w. Maka secara kebiasaannya, kita boleh mengambil …

10 Kelebihan Coca cola

Sedapnyer air coke kan! Itulah ayat saya dulu masa addict ngan coke ni. Lepas tu lama juga tak minum coke sebab terbaca…

Pakai Contact Lens Boleh Buta!

Saya memang suka pakai contact lens daripada pakai spek mata bila keluar rumah. Pakai spek bila kat rumah je. Sebabnya …

Resepi Puding Karamel Mudah

Sedapnya puding karamel. Bila teringin, boleh cuba resepi puding mudah. Bila buat sendiri ni kita boleh adjust kemanisa…

Tutorial recent post bergerak

Nampak menarik kalau buat recent post bergerak (animation) pada sidebar tu. Bagi yang suka ada recent post bergerak dal…

11 Tips Memilih Pasangan terbaik

Setiap orang mengimpikan jodoh terbaik dan pasangan terbaik. Menyesal memilih pasangan hidup adalah perkara yang semua …

Tutorial Buat Font Tile Cursor

Tutorial cantikkan blog lagi. Tutorial buat font tile cursor. Kalau sebelum ni tutorial sparkles cursor , kali ni gunak…

Tutorial sparkles cursor

Trend blogger guna sparkles cursor satu masa dulu. Masih ada lagi yang menggunakan cursor fancy fancy macam ni? Dulu pe…

Bunga Matahari

Tengok gambar bunga matahari ni, mulalah terkenangkan kampung. Pernah dulu mak saya tanam pokok bunga matahari depan ru…

Load More
No results found