Azhafizah.com December 2020 Performance On Google Search

Tuesday, January 05, 2021

Gedebuk terjatuh performance blog bulan December 2020 yang lepas. Bukan susah nak maintain bagus dan jumlah angka tu naik setiap bulan. Takk! Benda bukan mudah. Terpaksa lah hadap kejatuhan dalam kategori Pages with first impressions (estimated). 

Dari 7.68K turun ke 5.6K. Banyak juga beza tu. Entah mana silapnya entah. Bukan faham sangat pun nak mengkaji lebih lebih. Tahu tahu, keluar result setiap bulan. Bajet macam faham je kan.

Bulan lepas agak kurang blogwalking sikit, kekangan masa dengan kesibukan kesana kesana banyak urusan untuk disettlekan. Target entry pun tak berjaya capai 100 entry. 

Sesetengah blogger mementingkan kualiti dari kuantiti. Tapi saya nak pilih dua dua boleh tak? Jenuh juga nak buat entry kualiti ni. Tepu tak ada idea nak menaip karangan panjang-panjang. Plus, tak ramai suka membaca sampai habis.

Pung pang pung pang bebel dalam entry, hujung hujung tanya soalan yang dah ada jawapan dalam entry. Nampak sangat tak membacanya tu. Kannnn?

So kita balance kan. Adil gitu. Mendapat lah keputusan begini untuk bulan December 2020 lepas. Naik dan turun prestasi blog itu biasa.

Azhafizah.com December 2020 Performance On Google Search
2 bulan je mampu bertahan warna hijau semuanya. Bulan December ada warna merah pulak di situ. Maknanya apa? Merundum lah tu.

Azhafizah.com December Performance On Google Search

120K Clicks (Web)🠅
1.82M Impressions (Web)🠅
5.6K Pages with first impressions (estimated)🠇

November 
104K Clicks (Web)🠅
1.38M Impressions (Web)🠅
7.68K Pages with first impressions (estimated)🠅

October
66.9K Clicks (Web)🠅
924K Impressions (Web)🠅
4.24K Pages with first impressions (estimated)🠇

September
48.9K Clicks (Web)🠅
743K Impressions (Web) 🠅
6.46K Pages with first impressions (estimated) 🠇

August
46.2K Clicks (Web)🠅
763K Impressions (Web) 🠅
1.27k Pages with first impressions (estimated) 🠅

July
43.9K Clicks (Web)🠇
683K Impressions (Web) 🠇
1.3k Pages with first impressions (estimated) 🠅

June
46.5K Clicks (Web)🠇
728K Impressions (Web) 🠅
1.01k Pages with first impressions (estimated) 🠅

May
48.1K Clicks (Web)🠇
710K Impressions (Web) 🠇
263 Pages with first impressions (estimated) 🠅

April
52.3K Clicks (Web)🠅
752K Impressions (Web) 🠅
30 Pages with first impressions (estimated) 🠇

March
47.6K Clicks (Web)🠅
594K Impressions (Web) 🠅
31 Pages with first impressions (estimated) 🠅

February
33K Clicks (Web)🠇
474K Impressions (Web) 🠇
19 Pages with first impressions (estimated) 🠅

January
38.2K Clicks (Web)
488K Impressions (Web)
13 Pages with first impressions (estimated)


How it started and how it's going 2020. It takes time to grow.

11 comments

  1. wah hebat tu. berkali ganda dari mama.. tahniah fiza

    ReplyDelete
  2. Sy tetap salute... rajin buat entri gak tu... fuhhh. sy dlm sebula.. 30 cukuppp

    ReplyDelete
  3. congrats!!!!! my blog performance still long way to go hehe

    ReplyDelete
  4. Wah... jatuh pun tak banyak kan. Tahniah juga kerana terus menghiasi dunia maya. Banyak sumber rujukan di sini.

    ReplyDelete
  5. Apabila Fiza nyatakan pasal warna baru akak perasan. Selama ini tengok dan bandingkan secara manual.
    Sama pandangan pertama jatuh juga.

    ReplyDelete
  6. percaya x kalo kakmim gugel review cerita melayu selalu je blog fiza ada di 1st page.. hebat tu.. tahniah tau!! cuba maintainkan ye

    ReplyDelete
  7. wahhhh... dahsattt... keep in blogging...jgn jd cm sy... tergelam x timbul2 hahahaha

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.