Janji Manis Kugiran Masdo

Friday, January 22, 2021

Minat lagu pop era 60-an? Kalau macam tu, mesti minat dengan lagu lagu genre pop 60-an Kumpulan Kugiran Masdo.

KUGIRAN MASDO ( كوڬيرن مسدو) 

Sebuah kugiran dari Malaysia yang menampilkan muzik genre pop 60-an dan digubah dengan citarasa moden. Bukan tu je, fesyen pun selari dengan irama lagu 60-an. 

Keluaran album pertama (Selamat Tinggal Pujaan) pada tahun November 2017 dan album kedua (Jalan Abbey) pada Januari 2020.

KUGIRAN

Kugiran adalah singkatan bagi "KUmpulan GItar RANcak" merujuk kepada pancaragam yang memainkan lagu-lagu rancak. Selain Kugiran, Kugirama pula singkatan bagi nama "Kumpulan Gitar Rancak Berirama".

Antara lagu popular Kugiran Masdo : Bunga, Bercanda di malam indah dan Dinda.

Terbaru, Kugiran Masdo keluarkan satu lagi single terbaru iaitu JANJI MANIS. Muzik video juga telah dilancarkan pada 1 Januari 2021 di Youtube. 

Kali ni muzik video Janji Manis Kugiran Masdo menampilkan muzik video versi animasi.

Janji Manis Kugiran Masdo


Lagu : Janji Manis
Penyanyi : Kugiran Masdo
Komposer: Kugiran Masdo
Lirik : Kugiran Masdo

Lirik Lagu Janji Manis-Kugiran Masdo

Masa mula baru bercinta
Mulut manis macam gula
Gunung tinggi sanggu didaki
Lautan api sanggup direnangi

Tapi bila dah kenal lama
Baru terlihat perangai sebenar
Habis madu sepah dibuang
Janji manis tinggal kenangan

Benar kata orang dahulu
Kasih jangan keterlaluan
Sayang biarlah sederhana
Takut nanti engkau merana

Benar kata orang dahulu
Kasih jangan keterlaluan
Sayang biarlah sederhana
Takut nanti engkau merana

baca juga : tonton muzik video janji manis masdo

Janji Manis Masdo Chord

G G G G

G C D C
G C D C
G C D C
G C D C

G

masa mula baru
Am
bercinta
G
mulut manis macam
Am
gula
D D
gunung tinggi sanggu didaki
D
lautan api sanggup
G
direnangi


C D C
G C D C

G

tapi bila dah kenal
Am
lama
G
baru terlihat perangai
Am
sebenar
D D
habis madu sepah dibuang
D
janji manis tinggal
G
kenangan


C D C
G C D C
G C D C
C D C

G


Em Am
Benar kata orang dahulu
D G
Kasih jangan keterlaluan
Em Am
Sayang biarlah sederhana
D G
Takut nanti engkau merana


Em Am
Benar kata orang dahulu
D G
Kasih jangan keterlaluan
Em Am
Sayang biarlah sederhana
D G
Takut nanti engkau merana

C D C
G C D C
G C D C
G C D C

G


kredit : #Malaykord

11 comments

  1. Lahhh....ni baru cheq tau yang 'KUGIRAN' tu ialah short form kepada Kumpulan Gitar Rancak 😆
    KUGIRAMA tu pulak cheq tak pernah dengar pun perkataan tu sebelum ni 😅

    ReplyDelete
  2. baru tau maksud dia hehe..iena pernah jumpa dorang..peramah and lawak jugak..sporting la..peminat dorang memang ramai giler..bila buat show semua peminat dok menari joget lambak :D

    ReplyDelete
  3. belum penah dgr lagi lagu ni...peminat muzik 60 + 70an mesti suka😊

    ReplyDelete
  4. Takdelah minat sangat lagu 60an. Ok juga kugiran Masdo perkenalkan lagu lama pada generasi baru. Akak suka lagu 80an atau 90an

    ReplyDelete
  5. Suka dengar irama lagu tahun 60-an walaupun belum lahir.
    Senikatanya pun mudah nak ingat.
    Mesej yang disampaikan pun jelas.

    ReplyDelete
  6. Sayang biar bersederhana, takut nanti merana.. Sobbsss!

    ReplyDelete
  7. Penah tgk sekali diorg di tv ms muzik2 kot.. rupanya bertahan lg kugiran masdo ni

    ReplyDelete
  8. ohhh ni lagu paling baru diorang ek..nanti akak dengar..

    ReplyDelete
  9. layan gak lagu dia ni *sambil goyang2 kaki

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.