Korean Drama The Penthouse : War In Life

Wednesday, January 13, 2021

Korean Drama The Penthouse : War In Life, antara best korean drama penghujung 2020 dan awal tahun 2021. The Penthouse War in Life dibintangi pelakon utamanya Lee Ji Ah, Kim So Yeon dan Eugene. 

Penthouse cast, Lee Ji Ah, Kim So Yeon, dan Eugene dan pelakon Ha Do Kwon pernah menjadi tetamu dalam show Running Man episod 530 dan 531.

Walaupun kehadiran Lee Ji Ah dan Kim So Yeon dalam 2 episod Running Man sangat hambar. Mungkin tak biasa dengan variety show. Mujur ada penyelamat keadaan ada Eugene yang boleh ngam masuk dalam veriety show.

Ha Do Kwan sememangnya kelakar. Itu cerita lain. The Penthouse War In Life dah tamat. Kita layan online je lah ye.

The Penthouse War in Life season 2 sebanyak 12 episod akan bersiaran pada 19 Februari 2021. Cepat betul buat kerja.

Watch The Penthouse War In Life 1


Korean Drama The Penthouse : War In Life

Drama : The Penthouse
Jumlah episod : 21
Mula tayangan : 26 October 2020
Tayangan tamat : 5 Januari 2021
Pengarah : Joo Dong-min
Penulis Skrip : Kim Sun-ok

THE PENTHOUSE WAR IN LIFE CAST / PELAKON THE PENTHOUSE

Pelakon Utama
Lee Ji-ah sebagai Shim Su-ryeon
Kim So-yeon sebagai Cheon Seo-jin
Eugene sebagai Oh Yoon-hee

Keluarga Shim Su-ryeon
Um Ki-joon sebagai Joo Dan-tae
Kim Young-dae sebagaiJoo Seok-hoon
Han Ji-hyun sebagai Joo Seok-kyung
Na So-ye sebagai Joo Hye-in, anak Su-ryeon
Jo Soo-min sebagai Anna Lee/Min Seol-ah, Tutor Joo Seok-hoon and Joo Seok-kyung's tutor /anak kandung Shim Su-ryeon 

Keluarga Cheon Seo-jin
Yoon Jong-hoon sebagai Ha Yoon-cheol, suami Cheon Seo-jin
Choi Ye-bin sebagai Ha Eun-byeol, anak Seo-jin and Yoon-cheol
Jung Sung-mo sebagai Cheon Myung-soo, Seo-jin's father
Ha Min sebagai Seo-jin's mother
Shin Seo-hyun sebagai Cheon Seo-young, adik Seo-jin
Ahn Tae-hwan sebagai Seo-young's husband, ipar Seo-jin

Keluarga Oh Yoon-hee
Kim Hyun-soo sebagai Bae Ro-na, anak Yoon-hee
Hwang Young-hee sebagai mak mentua Yoon-hee
Unknown sebagai Bae Ho-cheol, bekas suami Yoon-hee dan ayah Ro-na

Keluarga Kang Ma-ri 
Shin Eun-kyung sebagai Kang Ma-ri
Jin Ji-hee sebagai Yoo Jenny, anak Ma-ri
Heo Sung-tae sebagai Yoo Dong-pil, suami Ma-ri's dan ayah Jenny's father

Keluarga Lee Kyu-jin
Bong Tae-kyu sebagai Lee Kyu-jin
Yoon Joo-hee sebagai Go Sang-ah, isteri Lee Kyu-jin
Lee Tae-vin sebagai Lee Min-hyeok, anak Kyu-jin and Sang-ah
Seo Hye-rin sebagai Wang Mi-ja, mak Kyu-jin

Pelakon Sampingan
Park Eun-seok sebagai Gu Ho-dong/Logan Lee
Byeon Woo-min sebagai Congressman Jo Sang-heon
Ha Do-kwon sebagai Ma Du-ki
Kim Dong-kyu sebagai Secretary Jo
Han Seung-soo sebagai Orphanage Director Min Hyung-sik
Lee Cheol-min sebagai Yoon Tae-joo

Penampilan Istimewa 

The Penthouse Season 1
Kim Byung-hyun sebagai kawan baik Joo Dan-tae
Ki Eun-se sebagai Penulis Kim
Kim Sa-kwon sebagai Penyiasat Oh Yoon-hee
Ki Tae-Hwa sebagai bekas suami Su-ryeon, ayah Seol-ah

The Penthouse Season 2
Jun Jin sebagai _____
Ryu Yi-seo sebagai _____

THE PENTHOUSE SYNOPSIS /SINOPSIS THE PENTHOUSE

Berlaku di sekitar emper (penthouse) mewah di pangsapuri 100 tingkat dengan nama Hera Palace yang tersimpan pelbagai rahsia dan agenda tersembunyi. 

Shim Su-Ryeon (Lee Ji-Ah) dilahirkan dengan kehidupan serba  mewah dan kaya. Mempunyai rupa paras yang cantik dan berada di kelas atas. Shim Su-Ryeon digelar sebagai permaisuri emper pangsapuri tersebut. 

Suaminya, Joo Dan-Tae (Uhm Ki-Joon) merupakan seorang yang berjaya dalam bidang perniagaan dan juga hartanah. 

Cheon Seo-Jin (Kim So-Yeon) juga dilahirkan dalam keluarga yang kaya raya. Dia adalah seorang yang kaya yang bersikap angkuh. Suaminya adalah Ha Yoon-Cheol (Yoon Jong-Hoon), seorang ketua doktor bedah di hospital awam yang bercita-cita tinggi. 

Oh Yoon-Hee (Eugene) datang dari keluarga yang miskin. Dia berkerja kuat bagi memastikan anak-anaknya berjaya. Demi anak-anaknya, beliau juga mahu tergolong dalam golongan kelas atasan tersebut. 


8 comments

  1. Ada tengok episod pertama. Lepas itu tidak tengok sebab rasa kejam sangat si Seo Jin. Dengan buli budak sekolah.

    ReplyDelete
  2. Suka tengok drama Korea, tapi terpaksa korbankan banyak untuk ikuti setiap episod. Hehehee... semenjak dua menjak ni memang Kak Amie suka layan drama Korea.

    ReplyDelete
  3. Tak tengok lagi S1, dah keluar S2.. hehehe..
    Cepat diorang buat kerja.. Sementara tengah trending, haruslah keluarkan sambungan kan..

    ReplyDelete
  4. i tak tgk cita drama korea sngt.. tapi this drama is on my list !!!

    ReplyDelete
  5. aduh masih belum tengok lagi drama ni..tengok sedutan yang orang share dan review memang macam best..ada seakan2 sky castle..

    ReplyDelete
  6. selalu tgk member2 review series ni di fb tp x penah lg tgk

    ReplyDelete
  7. masih lg belum tgk.. byk drama tp tak terlayan

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.