Korean Drama Was It Love?

Thursday, January 14, 2021

Was It Love? Korean drama yang telah ditayangkan di JTBC dan netflix pada 8 Julai 2020 tahun lepas. Dibintangi oleh Song Ji-hyo, Son Ho-jun, Song Jong-ho, Kim Min-joon, Koo Ja-sung, dan Kim Da-som.

Berdasarkan Was it love review, lakonan Song Ji-hyo memang terbaik. Jalan cerita yang menarik dengan complicated plot dan plots twist. Mostly ramai yang rated bagus untuk Korean Drama Was It Love? ni.

Korean Drama Was It Love?

Korean Drama : Was It Love? 
Revised romanization: Woori, Saranghaeteulkka
Jumlah episod : 16
Mula tayangan :  8 Julai 2020
Tayangan tamat : 2 September 2020
Siaran TV : JTB dan  Netflix
Pengarah : Kim Do-hyung
Penulis skrip : Lee Seung-Jin

WAS IT LOVE CAST / PELAKON WAS IT LOVE

Song Ji-hyo sebagai Noh Ae-jung
Son Ho-jun sebagai Oh Dae-oh
Song Jong-ho sebagai Ryu Jin
Kim Min-joon sebagai Goo Pa-do
Koo Ja-sung sebagai Oh Yeon-woo
Kim Da-som sebagai Joo Ah-rin

Pelakon Tambahan

Kim Mi-kyung sebagai Choi Hyang-ja (Ibu Noh Ae-jung)
Uhm Chae-young sebagai Noh Ha-ni (anak Noh Ae-jung)
Kim Young-ah sebagai Kang Suk-hee
Seo Jeong-yeon sebagai Jennifer Song
Lee Hwa-ryong sebagai Myeong Kwae-nam (Manajer Ryu Jin)
Jin Hee-kyung sebagai Joo Bo-hye (Ibu Oh Yeon-woo)
Kim Byung-jun
Baek Soo-hee sebagai Choi Hye-jin
Lee Gyu-yeob
Oh Hee-jun
Yoon Seong-woo

Penampilan Khas

Kim Kwang-gyu sebagai Hong Pyeon
Kim Ji-Min sebagai pembawa acara konser buku Cheon Eok-man.
Hong Yoon Hwa sebagai penyiar program radio Ryu Jin.
SF9 sebagai SF9

WAS IT LOVE SYNOPSIS / SINOPSIS WAS IT LOVE

Mengisahkan tentang seorang ibu tunggal Noh Ae-jung (Song Ji-hyo) yang kuat dan tabah mengharungi hidup menjadi ibu tunggal selama 14 tahun. Dia bekerja sebagai producer di sebuah Syarikat perfileman. 

Selama 14 tahun tu dia tak pernah ada teman istimewa. Tiba-tiba muncul 4 orang lelaki yang datang dalam hidupnya dengan cara yang berbeza.

Oh Dae-oh (So Ho-jun) seorang penulis novel misteri, perwatakan menarik tapi kurang baik. Ryu Jin (Song Jong-ho) seorang pelakon yang menyedihkan tapi kaya dan kacak. 

Goo Pa-do (Kim Min-joon) pula pernah menjadi gengster yang menakutkan dan seksi dan kini mempunyai syarikat kewangan sendiri. Manakala Oh Yeon-woo (Koo Ja-sung) seorang lelaki muda yang gatal yang berkerjaya sebagai seorang cikgu.

12 comments

  1. dah tengok drama ni..suka lakonan ji hyo dalam ni..

    ReplyDelete
  2. Siapa akhirnya yang dia suka kan?
    Menarik ini.

    ReplyDelete
  3. Rating tinggi, mesti ramai yang suka jalan cerita nya kan 😊

    ReplyDelete
  4. cikgu klu gatal, bahaya budak2 skolah mcm ni hmmm

    ReplyDelete
  5. Akhir-akhir ini Kak Amie rajin tonton dram Korea hasil godaan Abang farid kah!
    Drama yang ini belum tonton lagi. Banyak kena l;uangkan masa untuk menonton episod demi episod.

    ReplyDelete
  6. penah member opis rekomen suh tgk ceta ni tp x tertgk lagi.. hehehe

    ReplyDelete
  7. ms promo lg dah pasang angan2 nk tgk Mong Ji tp smpi ke sudah x tgk2 jg hahahahaha...

    ReplyDelete
  8. Entah bila nak start balil layan Korea.. hahahahaa. dulu je masa study rajinnnn layan Korean... hewhewwww

    ReplyDelete
  9. akak lom tgk ni.
    now sedang layan Start Up.
    tapi tu la, layan kat ofis je, fiza.
    ni dah PKP, tertangguh.
    kat rumah memang x dpt la onz netflix korea.
    mr.asben x minat langsung :) ha ha ha ha...

    ReplyDelete
  10. sekali datang 4, pening juga nak memilih ni..hehe

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.