Telefilem Nak Balik Kampung

Nak balik kampung TV3 full movie ulang siar pada hari Ahad, jam 9:00 malam di TV3. Telefilem nak balik kampung pertama kali disiarkan pada 5 Jun 2021 lalu. Pelakon nak balik kampung dibintangi  Kilafairy, Duerra Mitilda, Nik Adam Mika, Jay Iswazir, Farahdhiya, Amar Asyraf dan ramai lagi.

Telefilem Nak Balik Kampung TV3

Telefilem : Nak Balik Kampung
Waktu ulang siar : Ahad, 24 Oktober 2021, jam 9:00 malam
Siaran TV : TV3
Waktu siaran : Sabtu, 5 Jun 2021, jam 10:00 malam
Siaran TV : Slot Cerekarama TV3
Penulis skrip : Najmie Maziez Mazelan
Pengarah : Adam Hamid
Produksi: Enuja Production Sdn Bhd

PELAKON NAK BALIK KAMPUNG

Amar Asyraf sebagai Hisyam
Farahdhiya sebagai Melisa
Kilafairy sebagai Fateha
Jay Iswazir sebagai Roy
Duerra Mitilda sebagai Alisya
Nik Adam Mika sebagai Ammar
Adra Fatihah sebagai Alin
Elji Kilau Emas sebagai Jack
Amin Khan sebagai Pak Samad
Yan Ibrahim sebagai Mak Lijah


SINOPSIS NAK BALIK KAMPUNG

Selepas 3 bulan tempoh PKP (Perintah Kawalan Pergerakan) tamat, Hisyam (Amar Asyraf) sekeluarga akhirnya pulang ke kampung halaman. Semasa singgah berhenti di masjid, Hisyam tidak menyedari anak-anaknya turun keluar kereta untuk membuang air.

Apakah yang terjadi seterusnya?

LAGU TEMA (OST)

Lagu : Pujangga
Penulis lagu : Bulan
Penulis lirik : Bintang
Label : 17elevenmusic

22 Comments

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

  1. owh... malam ni ke? boleh lah layan satu lagi. tgk tv pon dah tak tau nak tgk aper

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yep, malam tadi. Kadang kadang ada telefilem best, best gak tengok kan.

      Delete
  2. nk blk kg sampai tercicir ank. he hzz
    akak tgk. dah citer ni. kalu x silap.masa.raya kot

    ReplyDelete
    Replies
    1. A ah masa raya haritu. Boleh pulak kan tertinggal anak.

      Delete
  3. Ada cite baru.. almaklumla dah lama x mengadap tv.. asek si kecik dua org tu jerk ngadap tv nye.. pelakon pun best gak tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cerita lama ni Lea. Ulang siar je. Selalu tengok online je. Kurang menghadap TV :)

      Delete
  4. Tak perasan anak-anak keluar kereta.. Citer ulangan belum tertonton lagi.. Salam Isnin Fiza :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maknya tengah on call tak perasan anak anak keluar. Ayah dia pulak tak check dulu sebelum gerak ingatkan anak anak tidur.

      Delete
  5. Genre seram ke ni...
    Ataupun kelakar..lawak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak tahu nak klasifikasi kan genre ni. komedi lah jugak kot.

      Delete
  6. Sesuai keadaan sekarang orang ramai balik kampung.
    Ingatan supaya tengok anak ada ke tidak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul, ada pengajaran juga supaya mak bapak tak leka.

      Delete
  7. Best cerita ni . Ccl sempat tengok . Ada pengajaran kepada mak2 yg leka main fone sampai tertinggal anak2

    ReplyDelete
  8. Pernah tengokkkk, ak sangka lama betul tak perasan anak takda dalam kereta...penuh nau barang..takkan anak naik naik tu terus tidurrr...Padah main gadget ni haaa...phew..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahu takpe! Patutnya sebelum gerak check dulu kan. Rajin rajin tengok bukan lansung tak tengok sampai kampung. Ish ish ish...

      Delete
Previous Post Next Post

نموذج الاتصال