Malaysian Ghost Stories Episod 29 : Jembalang Tanah

Malaysian ghost stories episod 29 menampilkan kisah tentang Jembalang Tanah lakonan Fikhree Bakar, Zeera Azizi, Ryzal Jaafar dan ramai lagi. Saksikan Malaysian ghost stories episod 29 Jembalang Tanah di Astro Ria atau strim di Astro Go/Ultra.

Malaysian Ghost Stories Episod 29 Jembalang Tanah

Drama : Malaysian Ghost Stories
Episod 29 : Jembalang Tanah
Waktu tayangan : 13 Oktober 2021 (Rabu), jam 11:00 malam
Idea asal : Syawal Azrai Mokhtar
Penulis skrip : Srikandi Emma & Seri Dewi
Siaran TV : Astro Ria
Pengarah : Eoon Shuhaini
Produksi : Arie Zaharie Production, AA Success Pictures


SINOPSIS JEMBALANG TANAH

Ridhwan memutuskan untuk memecahkan sebuah busut besar yang ada di kebunnya telah mengundang amukan dari jembalang tanah yang tinggal di situ. Satu-persatu nyawa ahli keluarganya menjadi buruan hantu jembalang tanah.


PELAKON JEMBALANG TANAH

Fikhree Bakar
Zeera Azizi
Ryzal Jaafar


LAGU TEMA

Tajuk lagu : Tragedi
Artis : Amira Othman
Komposer : Sharon Paul
Lirik : Amira Othman


14 Comments

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

  1. dulu dulu memang takut betul dengan busut ni... sekrang dah takut lagi..cuma geli je kat dalam busut sebab ada ronngga rongga sarang anai anai

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau takut rongga rongga ni macam trypophobia. Busut busut ni memang tak berani nak usik.

      Delete
  2. selalu masa kanak2 dulu diusijk jembalang tanah ni la
    sikit2 hantu jembalang tanah, kata arwah tok nanti diambik baru tahu
    he hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi.. orang dewasa memang suka takutkan budak budak dengan hantu kan. Ada je nama hantu yang menakutkan kita.

      Delete
  3. orang tua-tua dulu tak bagi kita main kacau je sebarangan busut

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul. Mungkin sebab ini atau bahaya sebab penghuni dalamnya

      Delete
  4. seram kalau tengok busut besar-besar nie..

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. Betul, Biasa nampak kat tepi tepi jalan ladang sawit.

      Delete
  6. pernah dengar orang tua-tua cakap busut yang tinggi ni jangan robohkan ,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adalah sebabnya tu kan. Orang dulu dulu macam macam pantang dan kepercayaan.

      Delete
Previous Post Next Post

نموذج الاتصال