Header Ads


Link Sticker Instagram Story, Cara Swipe Up Instagram 2021

Yeay! Insta story dah ada sticker link. Sticker link instagram adalah cara swipe up instagram 2021. Kalau dulu syarat swipe up instagram kena ada 10k followers baru boleh buat swipe up letak link lain selain IGTV.

Dengan adanya link sticker instagram story ni, mudahlah nak tambah apa apa link dalam insta story masing-masing. Cara membuat swipe up di instagram tanpa 10k terkini. Adil untuk semua pengguna instagram.

Untuk blogger dah semestinya satu berita gembira. Bolehlah kita promote habis habiskan entry terkini. Atau ada gambar makanan masak masak tu boleh lah link kan ke blog kita. Dah kira dapat tarik trafik dalam situ jugak kan.

Yang berniaga pun boleh letak link whatsapp terus. Senang pembeli boleh terus order je, kan? Sangat sangat mudah bila boleh buat link dalam instagram story ni sebenarnya. Nak tunggu 10k followers tu, lambertttt lagi. 

Stiker Link Instagram Story

Awal pagi tadi saya check belum ada lagi sticker link tu, malam ni baru muncul. link sticker not showing? Kalau belum ada lagi maksudnya belum update lagi lah tu. Sila sabar menunggu.

Dan sticker tu akan jadi macam ni.

sticker link instagram story

Tak ada dah cara swipe up link di ig, sekarang kita gunakan link sticker instagram story je lah. 

16 comments:

  1. Tunggu Tiktok pula bagi feature ni kat story

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak into tiktiok sangat. Tak tahu pulak features dia :)

      Delete
  2. Hehe akak tidak tahu sangat sebab tiada Instagram tapi baguslah boleh promosi atau pautkan dengan apa-apa laman.
    Selamat gunakan.

    ReplyDelete
  3. Macam nak explore ni...terima kasih Fiza.

    ReplyDelete
  4. tq for sharing ..mcm2 features baru tk sempat tgk lg

    ReplyDelete
  5. senangkan nak share something. Tak perlu la nak klik link di bio dah..

    ReplyDelete
  6. saya ni kurang berIG. sekadar upload2 gambar jer lah. berIG Story pon jarang2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Faham faham. Kalau instagrammer tegar bolehlah share link dalam ig story :)

      Delete
  7. Senanglah lepas ni nak letak link kan... orang pun boleh terus tekan.

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

Powered by Blogger.