Dragon Fruit Lemonade

Bila cuaca panas, minum air yang menyegarkan tekak pun best jugak. Saja nak cuba buat dragon fruit lemonade sebab ada stok buah naga anak buah bagi. Sebenarnya lagi sedap kalau gunakan buah naga ungu tu sebab lebih manis. Yang warna putih ni kurang manis sikit. 

Untuk jenis yang kurang suka manis, eloklah guna buah naga putih. Saya ikut dragonfruit lemonade recipe terpaling mudah. Hanya campurkan buah naga dan sepotong hirisan buah lemon dalam air masak. Ada orang suka letak gula atau pemanis.

Pada saya, manis manis buah pun dah okay dah. Rasa dia masam masam manis dan menyegarkan tekak. Mudah pun mudah nak menyediakannya. Tapi dragon fruit lemonade starbucks of course lah lagi sedap walaupun tak pernah rasa. Air mahal, tak kan lah tak sedap.

Dragon Fruit Lemonade

Kalau terlebih rajin boleh buat dragon fruit lemonade smoothie atau dragon fruit lemonade blended

22 Comments

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

  1. saya sebenarnya takut nak makan buah naga sbb banyak biji 🙈 tp tengok buat jadi lemonade macam sedap juga. dah la sekarang cuaca panas tak menentu kan. boleh buat penyegar badan hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biji boleh makan takpe. Kunyah sekali. Macam biji kiwi atau selasih macam tu. Sedap! Segar tekak dengan campuran lemon.

      Delete
  2. kalo guna dragon fruit purple msti air jd purple.. hehe
    blh try buat nt.. sy suka sgt ngn dragon fruit

    ReplyDelete
    Replies
    1. Purple lagi sedap manis dan warna air pun cantik. Sedap sedap.

      Delete
  3. x pernah lagi try lemonade dragon fruit ni...
    x pasan plak kat starbuck ada eh? tu la slalu order machiato je kat starbuck.. x pernah try air lain :D nnt bole try la sekali sekala :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh cuba buat nanti. Ada lemonade drinks, tak silap ada campur mango. mango dragon fruit lemonade.

      Delete
  4. sedapnyaaaa minum lemonade pastu ada dragon fruit. buat smoothie pun sedap gak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang sedap. Bolehlah cuba buat smoothie pulak nanti.

      Delete
  5. Alaaaaa.....terlambat sikit.Baru semalam habiskan stok buah naga purple tu..Lemon pun ada stok..sayang terlambat sikit..Lain kali nak try..TQ Fiza

    ReplyDelete
  6. Menarik juga resepi ni. Lagi-lagi kalau bubuh ais. Nanti cuba lah dengan buah naga merah pulak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minum sejuk sejuk baru sedap kan Sal. Ada buah naga merah/ungu boleh cuba nanti.

      Delete
  7. Hehe suka makan buah naga segar.
    Wah nampak menyelerakan air Fiza buat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buah naga makan macam tu memang sedap. Boleh cuba buat air pulak nanti kak.

      Delete
Previous Post Next Post

نموذج الاتصال