Header Ads

Drama Tikam

Drama Tikam, drama bersiri Astro Ria Gempak Original Series terbaharu lakonan Fahrin Ahmad, Ben Amir, Michael Ang, Intan Najuwa, Jasmin Hamid, Yuna Rahim, Ellyas Abdullah, Josiah Lim dan ramai lagi. 

Drama Tikam episode 1 mulai 3 November 2021, setiap hari Rabu, jam 9.30 malam.

drama tikam astro ria

Drama : Tikam
Jumlah episod : Akan dikemaskini
Mula siaran : 3 November 2021
Waktu siaran : Rabu, 9.30 malam
Siaran TV : Gempak Original Series Astro Ria 
Pengarah : Michael Ang & Hadith Omar

SINOPSIS TIKAM

Kegiatan songlap sekumpulan pekerja membuahkan hasil yang lumayan. Akan tetapi, siapa sangka ada yang menjadi pembelot dalam kumpulan tersebut. 

Adakah nyawa melayang kerana kecewa atau ada yang main tikam belakang?

PELAKON TIKAM

Fahrin Ahmad sebagai Shahrol
Ben Amir sebagai Nik Johan
Michael Ang sebagai Mike
Intan Najuwa sebagai Akma
Jasmin Hamid sebagai Madam Joan
Ellyas Abdullah sebagai Sab
Josiah Lim sebagai Ed
Yuna Rahim

12 comments:

  1. Oh 3 nov ni ditayangkan...kegiatan tak baik, memang tak boleh harap..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iye kak. 3 November nanti. Perbuatan yang salah mesti akan ada hukumannya.

      Delete
  2. Pengarah pun berlakon.
    Pencarian pendapatan tidak halal memang macam-macam boleh berlaku.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yep, mengarah dan berlakon sekali.
      Betul tu, pasti ada balasannya kan.

      Delete
  3. tikam belakang kerana tak sanggup bersekongkol takpe jugak..jangan tikam belakang create grup sendiri pulak

    ReplyDelete
  4. Menarik juga sinopsis tu. Michael Ang berlakon pun best juga..

    ReplyDelete
  5. ada nampak iklan dia kat tv, nampak macam menarik juga.
    tak sempat nak follow drama latest kat tv sekarang ni..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah tu, banyak sangat drama baru sekarang ni. Mana yang macam best je update :)

      Delete
  6. Banyak drama baru best best yang boleh ditonton November ni...

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

Powered by Blogger.