Crispy Choco Tub Black Edition Memang Lain Dari Yang Lain

Terasa nak makan benda manis-manis. Lalu mencarilah di facebook page area Taman. Saja tak nak guna aplikasi foodpanda. Beli di foodpanda banyak chargenya. Sesekali bila waktu malas menjelma tu boleh lah.

Scroll punya scroll, terberkenan dengan chocotub nims, crispy choco tub pernah viral satu masa dulu kalau tak silap saya lah. Pengasas choco tub, Tengku Norhanim. Kemudiannya tertubuh lah Syarikat Nims Adeliciousz Sdn Bhd.

Adeliciousz, gabungan nama anaknya Adelia + delicious dan ditambah z hujungnya. Nims tu dari singkatan namanya Hanim jadi Nims mungkin? 

Saya perasan dulu cuma ada satu je coco rice tu je. Itupun sebab adik ipar bagi. Sekarang dah macam-macam jenis crispy choco tub adaaa.
  • Coco Ball 
  • Coco Rice
  • Mini Coco Crunch
  • Coco Krisp 
Terbaru, mini coco crunch rainbow. Terpaling baru crispy choco tub black edition. Katanya crispy choco tub black edition ni dikeluarkan sekali je. Nanti tak keluar lagi dah. Lepas dah beli baru tahu sebab choco tub agent bagitahu.

Tapi tak kisahlah sebab saya memang nak beli crispy choco tub black edition tu. Beli satu set crispy choco tub black edition, ada 3 tub. 3 jenis bijirin yang berbeza dengan coklat yang berbeza juga.

Crispy Choco Tub Black Edition

  • White chocolate with black 'O's cereal
  • Milk chocolate with Nims N's cereal
  • Dark chocolate with black krisp

Crispy Choco Tub Black Edition Review

White chocolate with black 'O's cereal

Cereal @ bijirin berbentuk seperti donut atau huruf 'O' warna hitam bersama white chocolate yang pekat. Rasa dia manis tak terlalu manis tapi manis juga lah. Bijirin yang super rangup dan sedap dimakan dengan white chocolate

Dia punya crispy tu sampai dengar jelas kedengaran macam buat video ASMR (Autonomous Sensory Meridian Response) makan makan tu.

Dah makan hampir separuh, baru perasan bawah tu banyak lagi white chocolate. Lupa pulak sebelum makan sepatutnya goncang rata dulu. Baru best makan sekata semuanya. Tapi okaylah yang atas atas tu kuranglah manis dia sikit, kan.

White chocolate with black 'O's cereal

Milk chocolate with Nims N's cereal

Bijirin berbentuk N dengan milk chocolate. Rangup gila dan sedap manis milk chocolate tu. Sekali suap mana cukup. Sedap betul! 

Milk chocolate with Nim's cereal


Dark chocolate with black krisp

Bijiran black krisp ni saiz dia besar sikit. Rangup tu dah tentu. Yang sedapnya sebab dicampurkan dengan dark chocolate yang pekat. Sedap tak manis sangat. Sangat kena dengan black krisp tu. 



Kesimpulannya, semua crispy chocotub ni  memang crispy betul. Gabungan bijiran dan coklat yang sedap. Semua sedap sampai tak tahu nak pilih mana yang sedap. Lain dari yang lain.

Semua ni makan beberapa suap je lepas tu simpan. Walaupun sedap, lambat jugak nak dihabiskan berdua. Tak boleh makan banyak manis manisan ni, nanti dia menangkap pening kepala. 

Cantik  pulak didatangkan dalam gift set box ni. Bolehlah bagi hadiah manisan kudapan pada seseorang yang sweet tooth.

Crispy Choco Tub Black Edition

Saya beli dari choco tub agent dapat RM48 untuk 1 set gift box ni. Kalau nak beli, jengah je media sosial Nim.HQ dan cari agent berdekatan.

Ini bukan paid review ye. Share sebab sedap.

14 Comments

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

  1. ank2 suka mkn coklat cam ni
    kejap. je abis ni. kqlau beli

    ReplyDelete
    Replies
    1. Budak budak memang laju makan, kita pulak kena makan berpada pada :)

      Delete
  2. Kalau beli ni mmg kena bersukat makan. Kyra being such a sweet tooth person.. Kejap je boleh settle kalau tak dipantau

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang kena bersukat makan. tak mampu nak habiskan manisan sekaligus. Budak budak sukalah benda macam ni. Kejap je boleh habis.

      Delete
  3. Nampak likat dan pekat coklat tu. Mesti sedap.

    ReplyDelete
  4. Macam-macam jenis choco tub. Nasib baik semua sedap.

    ReplyDelete
  5. Semua sedap ..dan paling sedap dark chocolate . Packaging pun nampak menarik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang semua sedap sedap Lyana. Packaging dia memang buat orang tertarik nak cuba.

      Delete
  6. Astaghfirullah, saya tengah diet nih! HAHAHAH Nampak sedapnyaaa...tapi choo jar nims memang sesesap lahhh..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak, scroll laju laju Nona.
      Memang sedap nona. dah pernah rasa ye?

      Delete
Previous Post Next Post

نموذج الاتصال