Filem Dendam Penunggu

Dendam penunggu full movie akan ditayangkan di platform penstriman tonton CINEMA pada 5 November 2021 nanti. Pelakon dendam penunggu dibintangi Ismail Izzani, Shalma Eliana, Bella Dowanna, Imran Aqil, Atiq Azman dan ramai lagi.

Filem Dendam Penunggu tonton CINEMA

Filem : Dendam Penunggu
Tarikh tayangan : 5 November 2021
Raangkaian : tonton CINEMA
Pengarah : Faizul Jais
Produksi : Parallax Pictures

PELAKON DENDAM PENUNGGU

Ismail Izzani sebagai Zul
Shalma Eliana sebagai Sarah
Bella Dowanna sebagai Bainun
Imran Aqil sebagai Nazrin
Atiq Azman sebagai Khairy
Shasha Abedul
Ahmad Syafiq
Hakim Nordin
Ahmad Adly
Sherry Alhadad
Amerul Affendi
Hasnul Rahmat

SINOPSIS DENDAM PENUNGGU

Lima orang rakan telah diganggu oleh sesuatu yang misteri di sebuah kolej kediaman mereka. Sesuatu yang misteri telah berlaku. Apa yang akan terjadi kepada mereka semua? Saksikan filem dendam penunggu.

LAGU TEMA OST DENDAM PENUNGGU

Lagu : Sengsara
Artis : Khai Bahar

Lirik lagu sengsara

Sengsara aku sengsara
Oh karena dia
Sengsara
Sengsara
Sengsara

Rupanya sudah biasa
Kau bersandiwara
Berdusta
Berdusta
Berdusta dalam cinta

Tak mungkin sampai kujangkau bintang di langit yang tinggi
Tak mungkin dapat kuarungi laut berjalan kaki

Terlalu cepat kujatuh cinta kepada dirimu
Tiada terpikir akibat yang harus aku alami

Kalau aku tahu
Tak mungkin kupilih dirimu

Sengsara aku sengsara
Oh karena dia
Sengsara
Sengsara
Sengsara

Tak mungkin sampai kujangkau bintang di langit yang tinggi
Tak mungkin dapat kuarungi laut berjalan kaki

Terlalu cepat kujatuh cinta kepada dirimu
Tiada terpikir akibat yang harus aku alami

Kalau aku tahu
Tak mungkin kupilih dirimu

Sengsara aku sengsara
Oh karena dia
Sengsara
Sengsara
Sengsara


14 Comments

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

  1. Filem di cinema, lambat lagi tayangannya..

    ReplyDelete
  2. Tentu ramai yang tertunggu2 nak menonton

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang ada masa dan minat tengok filem bolehlah layan :)

      Delete
  3. pelakon baru yang muda remaja semuanya...

    ReplyDelete
  4. Ramai pelakon baru.. tp jalan cite cam best jerk tu..

    ReplyDelete
  5. Sekarang ini banyak filem hantu atau misteri.

    ReplyDelete
  6. Wow, Berlakon sama Izzani ngan makwe diaaa..hehe..Ok, nak tengok nanti..banyak cerita seram, nak elak orang keluar rumah ke musim niii..HAHAHAHHA..Takde kena mengenaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah beberapa drama juga berlakon sama. Hahaha..tak tahu lah kenapa banyak cerita seram sekarang ni.

      Delete
Previous Post Next Post

نموذج الاتصال