Malaysian Ghost Stories Episod 34 : Bidan Nek Nah 2

Malaysian ghost stories episod 34 menampilkan kisah tentang Bidan Nek Nah 2 kesinambungan Bidan Nek Nah 1 lakonan Mak Wan, Nadia Brian, Zahiril Adzim dan ramai lagi. 

Saksikan Malaysian ghost stories episod 34 Bidan Nek Nah 2 di Astro Ria atau strim di Astro Go/Ultra.

Malaysian Ghost Stories Episod 34 Bidan Nek Nah 2

Drama : Malaysian Ghost Stories
Episod 34 : Bidan Nek Nah 2
Waktu tayangan : 21 Oktober 2021 (Khamis), jam 11:00 malam
Idea asal : Syawal Azrai Mokhtar
Penulis skrip : Epy Kodiang
Siaran TV : Astro Ria
Pengarah : Azhari Zain
Produksi : Arie Zaharie Production, AA Success Pictures

SINOPSIS BIDAN NEK NAH 2

Walaupun jasad Bidan Nek Nah (Mak Wan Latah) telah mati namun ilmunya masih hidup. Kila (Nadia Brian) yang terbelenggu mewarisi ilmu neneknya telah mengamalkan ilmu tersebut secara tidak sengaja.

PELAKON BIDAN NEK NAH 2

Mak Wan Latah sebagai Nek Nah
Didie Alias sebagai Kak Som
Nadia Brian sebagai Kila
Zahiril Adzim sebagai Awie
Nadiah sebagai Salmah
Faizal sebagai Halim
Intan sebagai Intan
Risid (Atan) sebagai Pendayung sampan
Makcik sebagai Mama Shaida
Din sebagai Leman
Fizzy sebagai Pembantu Kedai Runcit
Reena sebagai Isteri Leman

Bintang udangan : Datuk Ustaz Tuan Asmawi

LAGU TEMA

Tajuk lagu : Tragedi
Artis : Amira Othman
Komposer : Sharon Paul
Lirik : Amira Othman



16 Comments

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

  1. Pagi tadi dengar radio Light FM, DJ berceloteh tentang Malaysian ghost story, dari cerita hantu ni, boleh agak kepercayaan sesuatu komuniti,.... Almaklumlah dah nak Halloween rupanya...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Malaysian Ghost Stories ni walaupun cerita cerita yang popular, tapi ada ada hantu yang tak pernah dengar juga. Masih ada yang mengamalkan kerpercayaan orang orang lama dulu, kan. Ohh tak perasan pulak nak halloween dah.

      Delete
  2. Nak kena tengok nih! Hehee..Tapi masa Nek Nah 1 tu tak tengok plak

    ReplyDelete
  3. kisah bidan berhantu
    dulu2 kama. kecik. selalu diusik kisah bidan. cam ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kisaha bidan ni agak popular jugak zaman dulu kan. Menakutkan.

      Delete
  4. hantu nya semua menyeramkan memang idok la akak nak nengoknya

    ReplyDelete
  5. Akak tengok bahagian ke-2. Hehe ingatkan Kak Som itu ada bela juga rupa-rupanya tidak. Muka seram sahaja Kak Som.

    ReplyDelete
Previous Post Next Post

نموذج الاتصال