Header Ads

Telefilem Badi Selendang Merah

Telefilem Badi Selendang Merah, telefilem 2020 ulang siar pada hari Sabtu ini 11 September 2021 jam 9:00 malam di Astro Citra.

Tonton Badi Selendang Merah full movie lakonan Sharifah Sakinah, Salina Saibi dan Nazim Othman arahan Rahim Zali.

Tayangan pertama telefilem Badi Selendang Merah pada 4 April 2020.

Telefilem Badi Selendang Merah Astro Citra

Telefilem : Badi Selendang Merah
Waktu siaran : 11 September 2021 (Sabtu), jam 9:00 malam
Siaran TV : Astro Citra & Citra HD
Pengarah : Rahim Zali
Produksi : Suar Channel

SINOPSIS BADI SELENDANG MERAH

Helmi (Nazim Othman) membawa isterinya, Fatin (Sharifah Sakinah) balik dan berhijrah ke kampung untuk tinggal di sana selepas gagal dalam perniagaan. Fatin pula berbadan dua dan hanya menunggu hari untuk bersalin. 

Semasa dalam perjalanan balik, mereka telah menyaksikan sebuah kemalangan jalan raya yang meragut nyawa seorang wanita berselendang merah. Kejadian tersebut menghantui Helmi dan mula membongkar segala rahsia-rahsia gelap yang disembunyikan.


PELAKON

Sharifah Sakinah sebagai Fatin
Nazim Othman sebagai Helmi
Salina Saibi sebagai wanita berselendang merah

20 comments:

  1. Rasanya wanita berselendang merah itu bekas kekasih Helmi.

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Genre seram memang favourite nona ni. Banyak dah tengok dah.

      Delete
  3. Suka juga lakonan Sharifah Sakinah, sesuai sangat dia dengan cerita macam ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Watak macam ni memang sesuai sangat dengan dia macam drama tv3 sebelum ni.

      Delete
  4. Alaa bestnyaa, lama gilerr tak tengok astro, macam best pulak cite ni.. nak tengok utube laa nanti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cerita seram sesekali layan best jugak. Selamat menonton :)

      Delete
  5. takde astro citra la kat rumah... kat youtube ada tak?

    ReplyDelete
  6. Akak rasa akak pernah tengok, tapi separuh jalan hahaha

    ReplyDelete
  7. Sharifah sakinah berlakon tak pernahhh tak best. Nanti nak try cari dalam telegrammm kot kot ada, astro takde susah sikit nak tengok >.<

    ReplyDelete
    Replies
    1. lagi lagi watak macam ni. memang sesuai dengan dia kan.
      Kalau ada bolehlah tengok.

      Delete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

Powered by Blogger.