Header Ads

Malaysian Ghost Stories Episod 6 : Hantu Raya

Malaysian ghost stories episod 6 menampilkan kisah Hantu Raya lakonan Kazar Saisi, Sabrina Ali, Eric Fuzi, Tuan Asmawi, Apit Wan Lebor dan ramai lagi.

Malaysian Ghost Stories Episod 6 : Hantu Raya

Drama : Malaysian Ghost Stories
Episod 6 : Hantu Raya
Waktu tayangan : 2 September 2021 (Khamis), jam 11:00 malam
Idea asal : Syawal Azrai
Penulis skrip : Amar Amir
Siaran TV : Astro Ria
Pengarah : Azhari Zain
Produksi : Arie Zaharie Production, AA Success Pictures

SINOPSIS HANTU RAYA

Pak Kasim (Kazar Saisi) membela hantu raya bertujuan untuk menjaga tanahnya. Pada satu hari, Pak Kasim keluar untuk menjerat ayam hutan. Hantu raya Pak Kasim telah menyamar menjadi Pak Kasim. Isterinya Zubaidah (Sabrina Ali) tidak pernah mengetahui tentang rahsia Pak Kasim.

PELAKON HANTU RAYA

Kazar Saisi sebagai Pak Kasim
Sabrina Ali sebagai Zubaidah
Tuan Asmawi sebagai Ustaz Abdul
Eric Fuzi sebagai Shamsul
Apit Wan Lebor sebagai Pak Samad

LAGU TEMA

Tajuk lagu : Tragedi
Artis : Amira Othman
Komposer : Sharon Paul
Lirik : Amir Othman

Tajuk lagu : Tak seindah wajah
Artis : SM Salim
Lirik & Komposer : Rosli Haji Yusof & Ibrahim Bachik

Tajuk lagu : Dia dan aku
Artis : Yusni Hmid

Tajuk lagu : Sayang di sayang
Artis : Julie Sudiro
Lirik & Komposer : Zubir Said

10 comments:

  1. Hantu raya pun gatal nak jadi Pak Kasim. Seram betul..

    ReplyDelete
  2. Eee tak suka bila berkaitan hantu raya ni. sebab dia suka menyerupai tuan dia. Kalau duduk kampung macam2 cerita hantu raya keluar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul. Memang tak selamat lah bela hantu raya ni. Makan tuan. Kat kampung macam macam cerita ada. Orang dulu lain cerita ye. Harap zaman moden ni manusia lebih celik agama

      Delete
  3. Dah tengok! Memang serammm! Fuhhh... Bila dah sampai ke tempat tidurrr, kesian bini nya... Fobiaaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau dah menjelma macam manusia. Pulak tu laki sendiri memang fobia teruslah dia kan. Hantu biasa pun seram inilan hantu raya yang menyerupai manusia. Huhu

      Delete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

Powered by Blogger.