Malaysian Ghost Stories Episod 17 : Nishi Dak

Malaysian ghost stories episod 17 menampilkan kisah tentang Nishi Dak (Hantu India) lakonan Jasper Supayah, Jaegan, Apit Wan Lebo dan ramai lagi. Saksikan Malaysian ghost stories episod 17 Nishi Dak, Hantu India di Astro Ria atau strim di Astro Go/Ultra.

Malaysian Ghost Stories Episod 17 Nishi Dak

Drama : Malaysian Ghost Stories
Episod 17 : Nishi Dak (Hantu India)
Waktu tayangan : 22 September 2021 (Rabu), jam 11:00 malam
Idea asal : Syawal Azrai Mokhtar
Penulis skrip : Amar Amir
Siaran TV : Astro Ria
Pengarah : Eoon Shuhaini
Produksi : Arie Zaharie Production, AA Success Pictures


SINOPSIS NISHI DAK

Gopal (Jaegan) dan isterinya Kavita (Jasper Supayah) bersama dua orang anaknya iaitu Shanti dan Sashi berpindah ke sebuah banglo lama di Estet, tempat kerja baru Gopal. Semasa tinggal di Rumah Banglo tersebut, pelbagai kejadian mistik dan perkara Aneh terjadi.


PELAKON NISHI DAK

Jasper Supayah sebagai Kavita
P Jaegan sebagai Gopal
Deonwinder Singh sebagai Shashi
Rachelpreet Kaur sebagai Shanti
Bharathydevi sebagai Sagita
Isaac Abraham sebagai Raju
Apit Wan Lebo sebagai Malek
Shualaini Osman sebagai Makcik 1
Sakti sebagai Makcik 2
Santheyapur sebagai pawang
Azim Yusop sebagai Doktor

LAGU TEMA

Tajuk lagu : Tragedi
Artis : Amira Othman
Komposer : Sharon Paul
Lirik : Amira Othman


18 Comments

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

  1. Dulu jiran India akak selalu cerita pasal nishi ni utk takut-takutkan kitorang. Dia nishi ni hantu benggali tinggal kat estet. Akak sampai tua trauma hahaha setiap kali lalu kawasan estate nak ke Saujana Utama akan teringat nishi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah kenapa pulak dia selalu cerita pasal nishi tu? Saja nak takutkan orang ye. kalau dah biasa dengar, for sure seram.

      Delete
  2. Replies
    1. Kisah yang jarang kita dengar dalam masyakarat melayu. Kali ni tengok cerita hantu kaum lain rasa lain sikit, kan.

      Delete
  3. Oh hantu nishi tidak pernah dengar. Hehe lain hantu ikut bangsa.
    Ada kesempatan (tidak tahu hendak tonton apa) boleh tengok nanti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pernah dengar sebab bukan cerita masyarakat melayu. Mungkin hantu ni paling popular dalam masyarakat India.

      Delete
  4. hantu melayu je kita kenal, kalau hantu cina hantu india memang blur tak tahu..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha..tak tahu menahu lansung kan sebenarnya. Hantu melayu pun ada tak tahu..

      Delete
  5. Ada je lalu lalang malaysian ghost stories nie, tapi tak ada geng nak tengok.. huhuhu

    ReplyDelete
  6. Ohh, baru tahu hantu india..namanya nishi dak ehh...Ok saved..HAHHAHA

    ReplyDelete
  7. Standard cerita ni, pindah ke rumah, mesti berhantuuuu hehehehe. Tapi walaupunn macam cliche tapi new knowledge jugak lah pasal hantu india ni sebab selalu cerita pasal hantu melayu je kannnnn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahu takpe, cliche dan macam bukan benda baru lagi. Rasa macam lebih kurang jugak dengan hantu melayu. Cuma jarang dengar dalam masyarakat melayu kita.

      Delete
Previous Post Next Post

نموذج الاتصال