Header Ads

Malaysian Ghost Stories Episod 12 : Penunggu Rumah Banglo

Malaysian ghost stories episod 12 menampilkan kisah tentang Penunggu Rumah Banglo lakonan Hasnul Rahmat, Aleza Shadan, Natasha Elyzza, Tuan Asmawi, Hamdan Senario dan ramai lagi. Saksikan Malaysian ghost stories episod 12 Penunggu Rumah Banglo di Astro Ria atau strim di Astro Go/Ultra.

Malaysian Ghost Stories Episod 12 Penunggu Rumah Banglo

Drama : Malaysian Ghost Stories
Episod 12 : Penunggu Rumah Banglo
Waktu tayangan : 14 September 2021 (Selasa), jam 11:00 malam
Idea asal : Syawal Azrai Mokhtar
Penulis skrip : EpyKodiang
Siaran TV : Astro Ria
Pengarah : Azhari Zain
Produksi : Arie Zaharie Production, AA Success Pictures

SINOPSIS PENUNGGU RUMAH BANGLO

Siti (Natasha Elyzza), seorang gadis kampung yang masih muda menawarkan diri untuk bekerja sebagai orang gaji di sebuah banglo mewah. Tanpa dia sedar, penghuni rumah Siti bekerja itu sebenarnya telah lama mati dibunuh.

PELAKON PENUNGGU RUMAH BANGLO

Hasnul Rahmat Sebagai Datok Jamal yang telah mati
Aleza Shadan sebagai Kak Nor
Natasha Elyzza sebagai Siti
Tuan Asmawi sebagai Tok Akil
Hamdan Senario sebagai Ayah Siti @Cikgu Abu
Izuan Mokhtar sebagai Datok Jamal sebenar


LAGU TEMA

Tajuk lagu : Tragedi
Artis : Amira Othman
Komposer : Sharon Paul
Lirik : Amira Othman

20 comments:

  1. Kalau ada kes kematian di dalam rumah banglo mesti akan adacerita misteri yg tersendiri kan

    ReplyDelete
  2. Sekali sekala layan cerita hantu best jugak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye, sekarang trend cerita hantu. keraplah sikit keluar cerita hantu.

      Delete
  3. Best juga cerita mcm ni..tp xde astro alahai!

    ReplyDelete
  4. Akak ada tengok siri hantu Jepun tapi tidak seram sangat.
    Biasa ada rumah berpenunggu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ala ala hantu Ju On ke?
      Yep, biasa dengar rumah berpenunggu bila lama tak ada penghuni.

      Delete
  5. Seram bila bayangkan sendiri baru beli rumah... penting tahu sejarah rumah tu jugak.. kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn...kena selidik dulu. Tak pasal pasal jadi mangsa. Baru kerja dah macam tu dia punya gangguan. kalau duduk, lagi lah kan

      Delete
  6. Kalau kes mati kat sesebuah rumah mesti value turun sebab dikatakan ada roh jahat kat situ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu. Takde sape nak tinggal situ dah kan. Owner lah rugi rumah tak terjual

      Delete
  7. Untuk entri ni akak baca sambil pejam mata... jeling-jeling sikit. Banyak betul cerita hantu kat Malaysia ni rupanya ye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi..faham faham. Antara cerita hantu yang famous. Kira legend lah cerita rumah berpenunggu ni kan bila ada kes kematian atau lama terbiar.

      Delete
    2. Alamakkkk maksud dia majikan dia kerja je hantuuuuu? Kalau rumah banglo ni selalu tak lari dari kisah hantu kan hahaha

      Delete
    3. Ye, rumah tu kosong sebenarnya. Siti silap rumah. Majikan dia hantu.

      Delete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

Powered by Blogger.