Header Ads

Malaysian Ghost Stories Episod 9 : Langsuir

Malaysian ghost stories episod 9 menampilkan kisah tentang hantu langsuir lakonan Hanna Aqeela, Fezrul Khan, Razman Mahayuddin dan ramai lagi. Saksikan Malaysian ghost stories episod 9 Langsuir di Astro Ria atau strim di Astro Go/Ultra.

Malaysian Ghost Stories Episod 9 Langsuir

Drama : Malaysian Ghost Stories
Episod 9 : Langsuir
Waktu tayangan : 8 September 2021 (Rabu), jam 11:00 malam
Idea asal : Syawal Azrai
Penulis skrip : Amar Amir
Siaran TV : Astro Ria
Pengarah : Izuan Mokhtar
Produksi : Arie Zaharie Production, AA Success Pictures


SINOPSIS LANGSUIR

Mengisahkan tentang seorang gadis yang telah diperkosa dan dibunuh beramai ramai oleh sekumpulan lelaki. Kemudian, dia telah menjelma menjadi langsuir dan membalas dendam kepada sekumpulan lelaki itu. Dalam pada masa yang sama, pihak polis juga menjalankan siasatan terhadap kes tersebut.


PELAKON LANGSUIR

Hanna Aqeela sebagai Mira
Fezrul Khan sebagai Inspektor Muher
Razman Mahayuddin sebagai Kamala
Aiman Shuffle sebagai saiful
Habib Ghan sebagai Mansor
Mohamad Lokman Hakim sebagai Farid
Mohamad Adeeb Fahmi sebagai Yaacob
Mohamad Hanif Mohd Sabri sebagai Jaafar


LAGU TEMA

Tajuk lagu : Tragedi
Artis : Amira Othman
Komposer : Sharon Paul
Lirik : Amira Othman


18 comments:

  1. Seram gambarnya.. Itulah kalau nak tengok kena rendahkan sound volume tu dan tutup mata hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Volume tu memang kena slowkan. Tak kuat nak dengar sound effect yang menakutkan.

      Delete
  2. Langsuir mesti nak balas dendam dan biasanya mesti kena bunuh sebab kena rogol

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kejam betul manusia yang buat jahat tu kan. Bila langsuir kacau tahu pulak takut.

      Delete
  3. teringin nak tengok cerita The Hotel nanti...tapi tak tau sinopsis dia pasal ape..

    ReplyDelete
  4. Aduh, kena rogol beramai ramai.. sadisnyaaa.. Hm

    ReplyDelete
  5. Boleh agak Hanna Aqeela jadi langsuir.

    ReplyDelete
  6. Memang mendapat la lelaki lelaki yang rogol tuuu, kejam gila rogol ramai ramaii -,-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sangat kejam dorang buat macam tu. Baru tahu takut bila kena kacau kan.

      Delete
  7. Okay yang ni cliche lah jalan cerita dia kan

    ReplyDelete
  8. Baca tajuk dan entri sebelah mata, terus laju ke ruangan komen hihihi

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

Powered by Blogger.