Malaysian Ghost Stories Episod 16 : Hantu Orang Asli

Malaysian ghost stories episod 16 menampilkan kisah tentang HANTU ORANG ASLI lakonan Nazim Othman, Jaja Iliyes, Kazar Saisi, Ilya Buang, John Anuar dan ramai lagi. Saksikan Malaysian ghost stories episod 16 Hantu Orang Asli di Astro Ria atau strim di Astro Go/Ultra.

Malaysian Ghost Stories Episod 16 Hantu Orang Asli

Drama : Malaysian Ghost Stories
Episod 16 : Hantu Orang Asli
Waktu tayangan : 21 September 2021 (Selasa), jam 11:00 malam
Idea asal : Syawal Azrai Mokhtar
Penulis skrip : Epy Kodiang
Siaran TV : Astro Ria
Pengarah : Azhari Zain
Produksi : Arie Zaharie Production, AA Success Pictures


SINOPSIS HANTU ORANG ASLI 

Mengisahkan tentang 2 Orang Youtuber yang Tersesat di dalam hutan. Mereka kemudian diselamatkan oleh suku kaum temuan orang asli. Salah seorang daripada mereka dihantui oleh roh nenek yang masih merayau akibat tidak menjaga adab masuk hutan. 


PELAKON HANTU ORANG ASLI

Nazim Othman sebagai Adi
Jaja Iliyes sebagai Amy
Kazar Saisi sebagai Tok Batin
Ilya Buang sebagai Pawang
Anuar John Paharuddin sebagai Tok Apai
Arie Zaharie sebagai Agus


LAGU TEMA

Tajuk lagu : Tragedi
Artis : Amira Othman
Komposer : Sharon Paul
Lirik : Amira Othman


22 Comments

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

  1. Replies
    1. Dalam hutan kalau sesat pun dah gelabah, inikan lagi jadi kes macam ni pulak, kan.

      Delete
  2. Malaysian Ghost Stories ni kadang-kadang seram, kadang-kadang kelakar juga

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya kelakar tu samada jalan cerita kurang menarik atau pelakon yang kurang pandai berlakon.

      Delete
  3. Dulu. buat program kat kg org asli pun sy rasa seram jugak... takut tang ni la... Dahla memalam buat aktiviti karoke.. serammm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bab ni memang menakutkan. Dah masuk hutan ke tempat orang ke kena behave dan doa semoga Allah lindungi kita.

      Delete
  4. Nampak orang asli teringat senang dapat petai, ada hantu pula..meremangla

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul, sepanjang jalan naik Cameron Highland banyak gerai tepi jalan orang asli jual petai.
      hantu tu memang meremanglah kalau jumpa.

      Delete
  5. Best ni kalau seram2 terkait hantu hahaa..tp syg di Astro la pulak ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sesekali layan cerita seram best jugak. Kadang tak seram pun Shida. Kalau ada online bolehlah tengok jugak, kan.

      Delete
  6. Replies
    1. Setuju tu kak. Masuk hutan je dah rasa takut tapi kalau behave inshaAllah tak apa apa.

      Delete
  7. tak pernah dapat tonton lagi MGS ni, asyik terlepas siaran je

    ReplyDelete
  8. Kalau masuk hutan memang kena jaga mulut..

    ReplyDelete
  9. Replies
    1. Hutan memang menyeramkan kan. Kena behave sebab bukan tempat kita

      Delete
  10. Saya kalau masuk hutan, memang seboleh bolehnya tak nak cakap sebab takut tersalah cakapp, serammmmmm kalau masuk hutan ni, nak masuk pun kena mintak izin dulu, orang cakap lahhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun sama. Takut tersilap cakap. Biasanya akan amalkan baca ayat kursi sepanjang perjalanan tu. Baca berulang ulang.

      Delete
Previous Post Next Post

نموذج الاتصال