Malaysian Ghost Stories Episod 14 : Hantu Air

Malaysian ghost stories episod 14 menampilkan kisah tentang HANTU AIR lakonan Amerul Affendi, 
Balkisyh Semundur Khan, Fadhli Masoot⁠, Tuan Asmawi⁠ dan ramai lagi. Saksikan Malaysian ghost stories episod 14 Hantu Air di Astro Ria atau strim di Astro Go/Ultra.

Malaysian Ghost Stories Episod 14 Hantu Air

Drama : Malaysian Ghost Stories
Episod 14 : Hantu Air
Waktu tayangan : 16 September 2021 (Khamis), jam 11:00 malam
Idea asal : Syawal Azrai Mokhtar
Penulis skrip : Aloy Paradoks
Siaran TV : Astro Ria
Pengarah : Izuan Mokhtar
Produksi : Arie Zaharie Production, AA Success Pictures


SINOPSIS HANTU AIR

Semasa memancing, Zaini (Amerul Affendi) dan rakannya telah menemui sebuah dulang ancak yang dihanyutkan untuk membuang saka terapung di atas permukaan air. Senyap-senyap Zaini mengambil sesuatu dari dalam dulang tersebut iaitu cincin. Kemudian, tanpa diduga Zaini berubah dan sesuatu telah berlaku pada dirinya.


PELAKON HANTU AIR

Amerul Affendi sebagai Zaini
Balkisyh Semundur Khan sebagai Maria
Fadhli Masoot⁠ sebagai Ucop
Tuan Asmawi⁠ sebagai Pawang
Dollah Cantek sebagai Pak Sarip
Muhammad Afiz Bin Adam sebagi Sudin
Amer Haziq Syahmi sebagai Seman


LAGU TEMA

Tajuk lagu : Tragedi
Artis : Amira Othman
Komposer : Sharon Paul
Lirik : Amira Othman

24 Comments

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

  1. Dok tgk iklan cerita ni, mcm best juga nk lyan ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best jugaklah layan cerita seram. Eh, dah habis pantang ke tu?

      Delete
  2. Selamat menonton cerita hantu
    Jangan dibawa2 ke mimpi pula

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tengok sikit sikit je wak. Keluar hantu, tutup mata terus.

      Delete
  3. Amboi hantu dia takmau kalah hahahahah seram ngat aihh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hantu memang taknak kalah. Semua hantu level seram. Hehehe

      Delete
  4. orang dulu-dul selalu pesan , kalau jumpa barang apa-apa jangan lah ambil . boleh memudaratkan , bahaya juga kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul lah tu. jumpa barang jangan usik apatah lagi ambil. Sangat bahaya sebab bukan kita punya.

      Delete
  5. pelakon dalam episod ni best tapi seram pula nak tengok hantu dia..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hantu rupa macam tu memang seram nak tengok. Tengok sipi sipi je mampu 😅

      Delete
  6. Teringat dulu2 pernah tengok cerita pasal hantu air.. serammmm. Dulu seram la.. sebab kita budak2 lagi, hihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kecik kecik tengok hantu apa apun seram. Sekarang ni kira dah berani sikit lah, kan :)

      Delete
  7. Seram pula tengok gambar tu.
    Dulu kalau mandi sungai mesti kat otak terlintas juga pasal hantu air ni. Orang selalu cakap kalau tempat tenang tak de apa tiba tiba lemas tu kena tarik dengan hantu air la.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seram pulak dengar. Kalau mandi sungai kena mandi air sungai jernih baru tak imagine macam tu kan.

      Delete
  8. tak tgk. smlm tido awsl. he hee
    kita tgk nanti. kat demand

    ReplyDelete
  9. Tidak pasti hendak tengok ke tidak. Tq kongsi sinopsis.

    ReplyDelete
  10. Orang tua tua pesan jangan ambik barang bukan kepunyaan kita, tapi bila ambik ituler yang jadi, mesti kena usikkk kannn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Atiqah. Jangan sesekali ambil bukan hak kita.

      Delete
  11. Tak kenal pelakon-pelakon Hantu Air ni hehehehee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pelakon lama ada yang kurang berlakon dan ada pelakon baru kak Amie :)

      Delete
  12. Kalau cite hantu akak mmg x tengok la sebab penakut

    ReplyDelete
Previous Post Next Post

نموذج الاتصال