Malaysian Ghost Stories Episod 22 : Jenglot

Malaysian ghost stories episod 22 menampilkan kisah tentang Jenglot lakonan Julia Farhana Marin, Fimie Don, Syazlin Zainal, Wahid Senario dan ramai lagi. Saksikan Malaysian ghost stories episod 22 Jenglot di Astro Ria atau strim di Astro Go/Ultra.

Malaysian Ghost Stories Episod 22 Jenglot

Drama : Malaysian Ghost Stories
Episod 22 : Jenglot
Waktu tayangan : 30 September 2021 (Khamis), jam 11:00 malam
Idea asal : Syawal Azrai Mokhtar
Penulis skrip : Srikandi Emma & Seri Dewi
Siaran TV : Astro Ria
Pengarah : Eoon Shuhaini
Produksi : Arie Zaharie Production, AA Success Pictures


SINOPSIS JENGLOT

Sepasang pelajar sedang mengkaji asal usul jenglot. Semasa mengkaji, mereka tidak menyedari mereka semakin hampir dengan bahaya yang besar. Jenglot yang disangka mitos itu muncul merebut raga yang baru.

PELAKON JENGLOT

Julia Farhana Marin sebagai Muizzah
Fimie Don sebagai Israqi
Syazlin Zainal sebagai Aisyah
Wahid Senario sebagai Wak Amin
Datuk Tuan Asmawi Tuan Umar sebagai Dukun
Afiqa Damia sebagai Muizzah kecil

LAGU TEMA

Tajuk lagu : Tragedi
Artis : Amira Othman
Komposer : Sharon Paul
Lirik : Amira Othman



22 Comments

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

  1. Takut ambil raga pula, Nauzubillahiminzalik

    ReplyDelete
  2. suka tau pomot citer2 antu.. kita mmg by pass aje la ehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe..series MGS ni memang cerita hantu KakRet.
      Takpe, boleh bypass jek :)

      Delete
  3. Jenglot ni pernah kecoh kat Malaysia dulu kan.

    ReplyDelete
  4. pernah tgk jenglot masa pameran muzium antu dulu.. tp replika je kot

    ReplyDelete
    Replies
    1. Replika pun boleh tahan seram jugak kan. macam real gitu.

      Delete
  5. selalu nmpk jenglot org tangkap buh dlm botol. kalau yg real x tahu laa mcm mn bentuknya ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pasti macamana. kot tengok cerita ni tahulah camne. Dorang mesti dah kaji dulu, kan.

      Delete
  6. saya tengok episod ni. menyirap pulak tengok ending dia tinggalkan kawan dia macam tu je.

    ReplyDelete
  7. Haah kenal jenglot masa keluar suratkhabar promosi Muzium Negara tentang pameran hantu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye, pernah ada dulu kan. Masa tengah hangat isu jenglot ni.

      Delete
  8. Dah tgk.. prof dia ditinggalkan sengsorang dalam tu.. dah prof dia jugak yang bagi brg untuk upacara panggil jenglot tu.. hoho..

    ReplyDelete
  9. Dulu kan ada pameran hantu kat Shah Alam. Bersungguh akak pergi. Konon boleh tengok si ponjot atas ponjot bawah tu sekali kalau kita dengar ayam dalam dewan berkokok. Adalah sekali si jenglot. Balik rumah menyesal sebab terbawa-bawa rasa eerie tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yep, ingat juga tentang pameran tu. Kadang kalau kita terlalu into sangat boleh terbawa bawa eerie tu. Seram gak.

      Delete
  10. Tengok tajuk cerita ni, teringat yang abang ketiga saya selalu panggil saya jenglot :') Tadi tergoogle, ya allah speechless kejappp tengok jenglot -,-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sampai sekarang ke dia panggil macam tu? Kena mintak dia panggil nama je lah pasni.

      Delete
Previous Post Next Post

نموذج الاتصال