Filem Frontliner

Frontliner, sebuah filem yang memaparkan kisah frontliner Malaysia yang berjuang sepanjang pandemik COVID-19. Filem frontliner Malaysia ni dibarisi pelakon Azhan Rani, Beto Kusyairy, Achey, Emma Maembong, Wan Maimunah dan ramai lagi.

Frontliner full movie Malaysia ditayangkan di laman penstriman Netflix pada 30 September 2021.

Frontliner full movie Malaysia

Filem : Frontliner
Tarikh tayangan : 30 September 2021
Rangkaian : Netflix
Pengarah : Razif Rashid
Produksi : D'Alphalegacy Sdn Bhd

SINOPSIS FRONTLINER

Mengisahkan tentang perjuangan frontliner (petugas barisan hadapan) dari medikal hinggakan pekerja penghantar makanan memerangi Covid-19 di Malaysia berdasarkan dari kisah benar yang berlaku.


PELAKON FRONTLINER

Azhan Rani
Beto Kusyairy
Achey
Emma Maembong
Wan Maimunah
Farah Ahmad
Black Hanifah
Zul Handyblack
Ashraf Muslim
Merqeen
Shamsul Danish
DSP Siren Boonthnam Ekkasook
Aril Fazrie

44 Comments

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

  1. wah!!! OK nannti nak tengok! masuk kalendar hehehe

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Bolehlah kita tengok situasi sebenar frontliner. Selamat menonton nona.

      Delete
  3. pelakon banyak best-best. kena tengok ni nanti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yep, pelakon pelakon boleh tahan. Selamat menonton Sal.

      Delete
  4. Nampak menarik je cerita ni.. Selamat menonton

    ReplyDelete
    Replies
    1. Menarik relate dengan apa yang berlaku sekarang. baik, terima kasih.

      Delete
  5. wah menarik..nak tengok nanti..sy pun daripada golongan frontliners juga..bertugas untuk mengambil x-ray pesakit Covid19

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. Akak pun salah seorang frontliner juga, kan. Selamat menonton :)

      Delete
  7. Ada beberapa adik beradik ipar yg FL...dgn anak kecil. Dorang nak balik rumah pon takut especially yg di hospital tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mencabar sangat tugas frontliner masa pandemik ni. especially ada anak kecil dan duduk dengan mereka yang berisiko.

      Delete
  8. Boleh tengok liku-liku kehidupan barisan hadapan di Malaysia dengan dekat supaya lebih memahami.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yep, kehidupan yang masyarakat tak tahu disebalik tugas mereka.

      Delete
  9. Replies
    1. pelakon best best mesti best tengok kan. Selamat menonton.

      Delete
  10. rasanya ada nampak kat netflix aritu, owh minggu depan baru keluar..

    ReplyDelete
  11. Bagus filem begini. Kisah benar terutama ketika pandemik memang patut diabadikan sebagai kenangan pada masa akan datang.

    ReplyDelete
  12. menarik , rasa tak sabar nak tengok cerita frontliner ni ,

    ReplyDelete
  13. Ni memang kena tengok.. Tak sabar nak tengok..

    ReplyDelete
  14. Beto Khusyairi belakon tu mesti power. Suka tengok dia berlakon.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul, lakonan dia best. Drama lockdown pun ada berlakon. Rezeki dia berlakon dalam drama berkaitan pandemik ni.

      Delete
  15. Ada problem downloading aritu, nak tonton jugak nanti.. based on real event.

    ReplyDelete
  16. Ada yang komen scene dalamni ada yang logik and tak...Tapi saya tahu mesti best..Kann

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah tu. Ada yang viral lagi scene bagi makanan ikut pagar grill tu. Disengajakan atau tidak tak tahulah tu.

      Delete
  17. Baca review dekat twitter ramai yang mengecammm daripada memujiii, tapi boleh try tengokk kot kot kena taste ye dakk hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kecaman itu biasa. Mana mungkin dapat puaskan hati semua orang. Masing masing ada sudut pandangan berbeza. Yep, boleh je tengok santai santai layan filem ni. Bukan mudah nak buat filem pun kan

      Delete
Previous Post Next Post

نموذج الاتصال