Malaysian Ghost Stories Episod 21 : Penunggu Pohon Beringin

Malaysian ghost stories episod 21 menampilkan kisah tentang Penunggu Pohon Beringin lakonan Johan As'ari, Jaja Iliyes, Nadia Brian dan ramai lagi. Saksikan Malaysian ghost stories episod 21 Penunggu Pohon Beringin di Astro Ria atau strim di Astro Go/Ultra.

Malaysian Ghost Stories Episod 21 Penunggu Pohon Beringin

Drama : Malaysian Ghost Stories
Episod 21 : Penunggu Pohon Beringin
Waktu tayangan : 29 September 2021 (Rabu), jam 11:00 malam
Idea asal : Syawal Azrai Mokhtar
Penulis skrip : Epy Kodiang
Siaran TV : Astro Ria
Pengarah : Azhari Zain
Produksi : Arie Zaharie Production, AA Success Pictures


SINOPSIS PENUNGGU POHON BERINGIN

Sumpahan Seroja yang difitnah dan dihukum mati di Pohon Beringin membawa malapetaka kepada seluruh penduduk kampung. 

Sejak kejadian itu,  pohon beringin itu telah menjadi tempat menghantar ancak untuk menjamu penunggu itu.

PELAKON PENUNGGU POHON BERINGIN

Johan As'ari sebagai Azlan
Jaja Iliyes sebagai Zara
Nadia Brian sebagai Seroja
Datuk Asmawi Tuan Umar sebagai Cikgu Farhan
Fashmer Qalish sebagai Azlan kecik
Hisyam sebagai Budin
Ahmad Juahir sebagai Tok Senawi


LAGU TEMA

Tajuk lagu : Tragedi
Artis : Amira Othman
Komposer : Sharon Paul
Lirik : Amira Othman


28 Comments

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

  1. kena tgk esk ni. episod. ni he hee
    saja layan dgn budak2 sambil usik dorang

    ReplyDelete
  2. Ada Johan As'ari. Lama tidak nampak dia berlakon.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yep, lagi lagi PKP ni kan tak boleh shooting. Ada jugak drama lakonan dia.

      Delete
  3. Pohon beringin selalu jd tempat puja benda2 tak elok tu. Mesti ada sebabkan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul, ada je aktiviti macam tu. Ada lah tu cerita disebaliknya.

      Delete
  4. Pokok beringin besar dan sejuk. Memang suka la benda benda halus duk bertenggek kat situ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pokok besar ni selalu jugak jadi teduhan atau port orang berniaga makanan kan.

      Delete
  5. pohon beringin mmg selalu dikaitkan dgn hantu kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dengar dengar begitulah. Seram jugak kalau nak melalui pokok pokok besar macam pokok beringin ni.

      Delete
  6. Membuang ancak itu ... terasa dah perkara-perkara mistikyang akan berlaku.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasa macam dah lama tak dengar perkataan ancak ni. Wujud lagi perkara perkara mistik di zaman sekarang ni.

      Delete
  7. pohon beringin tu bukan ke pokok yg tumbuh hasil tulang ikan yg ditanam bawang merah tu? heheheheeh

    ReplyDelete
  8. Kak nona cakapppp serammm lagikkkk terasa nakkk tengokkk! Nanti nak try cari, harap harap housemate baru sudi teman tengok sekali >.<

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seram watak Seroja dan Zara tu bila terasuk. Selamat menonton.

      Delete
Previous Post Next Post

نموذج الاتصال