Accesories Rambut MR.DIY, Nak 1 je Tapi TERbeli lebih

Perempuan kalau dia dah masuk MR.DIY, dari nak beli satu barang jadi berbarang-barang dia angkut. Kan? Termasuklah yang bercakap ni. Eh, menaip.

Pantang dapat lepas masuk MR.DIY. Itu nak, ini nak! Sebenarnya malas nak keluar tapi sebab sepit rambut patah, dia jadi macam satu masalah besar pulak. Sepit rambut je kot, kan? Nak kirim dengan suami nanti tak berkenan pulak.

Bukanlah alasan nak keluar pun, nak keluar pun malas sebenarnya. Malas nak bersiap pun satu hal jugak. Kalau boleh nak ada pintu doraemon je, bukak pintu dah sampai. Kan senang macam tu!

Kejadian ni dah jadi sejarah pun, keluar rumah masa Hari Merdeka haritu. Alang-alang keluar ada urusan lain. Sekali kan je.

Accessories rambut ni saya suka beli accessories rambut mr.diy je. Kedai accessories rambut yang murah dan ada banyak sangat pilihan. Lebih puas hati beli sendiri dan boleh feel material, ketahanan accesories tu.

Niatnya nak beli sepit rambut je sebab patah tu. Tak suka ikat rambut sangat. Nanti rosak rambut. Lebih suka gunakan sepit rambut. Pakai tudung je baru guna hair band.

Tahu-tahu terbeli sikat dan hair band tu. Hair band ni dia macam brooch jugak perangai dia. Beli banyak mana pun tetap akan menghilang entah kemana.  Suka jenis hair band macam ni, tahan lama kalau tak hilang lah.

Accesories Rambut MR.DIY

Terberkenan dengan sikat kayu tu. Macam cantik je. Macam elok je. Jarang guna sikat sebenarnya. Sebab bila dah shampoo dan guna moisturiser lebih mudah nak manage rambut. Guna jari pun boleh. Taklah tersekat sampai skala 6 tu.

Nak rambut elok silalah pakai shampoo dan moisturiser sekali. Kalau pakai serum rambut lagi bagus. Dulu rajin pakai serum tapi rasa kurang best bila kulit kepala cepat berminyak even serum pakai sikit hujung rambut je.

Berjela jela pulak cerita pasal rambut dan accesories. Tak tahu nak update apa. Dua dua laki bini tak sihat. Isnin haritu suami kena hujan, payung tertinggal dia lupa letak semula dalam kereta.

Sudahnya selasa dan rabu demam. Terpaksalah cuti. Kalau ada gejala ni memang tak lepas lah nak buat kerja. Semalam saya pulak terjangkit demamnya tu dengan pakej pening kepala. 

Seharian bantai tidur je lah. Bangun makan, mandi dan solat je. Makan pun order food delivery by foodpanda. Order nasi lemak dan bubur MB  stand by kalau rasa tak selera makan. Alhamdulillah harini macam dah okay sikit. 

Bolehlah jalan jalan ke blog, semalam dah cuti blogwaking. Nak jalan keluar rumah bila hari cuti memang taklah kan. Even sihat pun tak keluar jugak. Dah biasa dok rumah gitulah jadinya. Kalau bercuti pun nak stay hotel je lah nanti. Beli makanan tapaukan saja. 

Belek belek hotel sampai hujung bulan ni banyak yang last room. So kita tengok bulan depan macamana pulak. 

44 Comments

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

  1. hahahha... kak ret pun rambut sejenis yg berminyak..
    baru2 ni berkesmpatan gi gunting rambut trus buat treatment...
    dah lama x beli accesories rambut sejak pakai tudung :)
    nI dah pkp dok rumah je, lagi la!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syok tu dapat buat treatment.
      Hihi..sejak dok rumah lagilah kan, kurang nak membeli accesories.

      Delete
  2. Masuk kedai ECO2 pun sama jugak kak😂. Datang nak beli penyapu jer. Sampai kat cashier penuh raga🤣.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha..ECO sama level bahaya gak. Penuh raga tu tak tahan tu.

      Delete
  3. ahahha biasa la diy, yg xda dalam list pun akan terbeli. btw cantik sikattttt rambuttttttt

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha..tulah pasal kan. banyak terbeli dari yang betul betul nak beli.
      memang cantik. itu yang terbeli.

      Delete
  4. biasa la tu perempuan, tak heran. Haha kata suami, selagi duit tak habis selagi tu membeli. Hahahaahhaahahah

    ReplyDelete
  5. Hahaha...kalau masuk kedai beli 1 barang sah jantinanya bukan perempuan🤣🤣

    ReplyDelete
  6. semoga Fizah dan suami sembuh dari demam. Memanglah DIY tu berhantu. Perempuan ke lelaki sama je 'tersampuk' kalau masuk. Hehe. Betul lah, dah lama duduk rumah, bila kena keluar tu malas betul. tapi kalau dah di luar panjang langkahnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aaminnn Aaminn Aaminnn... terima kasih Sal. ON OFF tu yang risau tu.

      Masuk situ auto tersampuk macam macam nak belinya kan. Betul sal, rasa malas nak keluar tu lagi tinggi. Sekali keluar sekali je kan senang. leceh gak nak keluar banyak kali.

      Delete
  7. Kedai berhantu ni. Bukan perempuan je. Lelaki kalau masuk pun sama jugak. 😅

    ReplyDelete
  8. Biasa lah tu. Masuk tempat berhantu memang macam tu hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha.. berhantu sungguh lah. Banyak barang nak ikut balik

      Delete
  9. kan kalau ke diy, selalunya hajat beli. 1 tp byk yg terbeli he hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hajat 1 tu akan jadi berhajat hajat bila masuk situ 😅

      Delete
  10. Mr diy ni mmg bahaya, dari satu nk beli tetiba ada benda lain yg termasuk bakul..

    ReplyDelete
  11. Masuk DIY nampak semua barang kita nak
    Dia pakai pelaris kot

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha.. pelaris cap apa dia pakai tak tahulah. Tak sah balik kalau lebih dari 1.

      Delete
  12. Susah nak bli satu barang bil ke sini Fiza. Sebab kak PC pun biasa gagal kawal nafsu. Terbabas juga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah tu. Tak mungkin 1 je. Banyak benda yang menggoda suruh beli.

      Delete
  13. mrdiy pun salah satu kedai rambang mata juga , niat nak beli satu dua barang ,,terbeli banyak pulak , cantik la sikat kayu tu , susah nak jumpa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tang terbeli tu yang payah tu. Memang cantik sikat tu. Tu yang terrrrbeli jugak. Hihi

      Delete
  14. ikat rambut tu beli la banyak mana sekali pun, tetapi hilang ghaib seperti kerongsang juga.
    Semoga cepat sembuh.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang akan ghaib lah kalau dah dibuka dan digunakan tak reti nak letak ditempat yang betul.
      Aaminnn.. terima kasih naniey.

      Delete
  15. Saya punn terkena jugak dengan diy harini, penuh satuuu troli hahahaha. Masukk teman housemates je, sekali barang kita yang banyak daripada housemates >.< Boleh geng la mr diy ni dengan kedai eco. Sama sama berhantu gituuu hahahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fuhhh penuh satu troli tu. Lagi dasyat ni. Ohh teman housemate rupanya. Itulah tu sama geng lah tu berhantu dia

      Delete
  16. Sama dgn ammi.. Suka pakai sepit instead of getah. Pakai Getah jadi berlekuk2 rambut. Pakai sepit bila bukak boleh feeling2 jd model iklan Syampoo hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeay, kita geng sepit. Itulah tu, rambut berkesan lengkuk tu yang tak best tu. Haha..fefeeling model pun boleh lah :)

      Delete
  17. diy kn kedai bersaka..
    masuk je saka mengekor.. mana ckup beli brng 1 je.. mesti beli lebih! haha

    ReplyDelete
  18. Akak selalu rambut pendek.
    Sama malas keluar rumah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rambut pendek lagi senang nak manage :)
      Itulah tu, bencinta nak keluar. huhu

      Delete
  19. Sy g mr diy mse hari ke 11 lepas hbis kuarantin tu.. .. semata nk beli earphone jee.. Pastu balik terus.. mcm takut nk lelamaaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. musim covid ni tak boleh nak berfoya sangat. Dah beli terus balik je. Tak boleh nak membelek sangat.

      Delete
  20. Perempuan kalau dah masuk DIY, niat nak beli 1 item akan beli lebih daripada 1 item punya hahaha

    ReplyDelete
Previous Post Next Post

نموذج الاتصال