Header Ads

Malaysian Ghost Stories Episod 13 : Balan Balan

Malaysian ghost stories episod 13 menampilkan kisah tentang Balan Balan iaitu hantu penanggal di Sabah lakonan Zahiril Adzim, Bella Astillah dan ramai lagi. Saksikan Malaysian ghost stories episod 13 Balan Balan di Astro Ria atau strim di Astro Go/Ultra.

Malaysian Ghost Stories Episod 13 Balan Balan

Drama : Malaysian Ghost Stories
Episod 13 : Balan Balan
Waktu tayangan : 15 September 2021 (Rabu), jam 11:00 malam
Idea asal : Syawal Azrai Mokhtar
Penulis skrip : EpyKodiang
Siaran TV : Astro Ria
Pengarah : Eoon Shuhaini
Produksi : Arie Zaharie Production, AA Success Pictures


SINOPSIS BALAN BALAN

Amri (Zahiril Adzim) mengikuti kekasihnya Maria (Bella Astillah) untuk pulang ke kampungnya di Sabah berjumpa dengan ibu Maria. Pada satu malam, Amri telah melihat makhluk berupa kepala terbang di hadapannya untuk mencari mangsa.


PELAKON BALAN BALAN

Zahiril Adzim sebagai Amri
Bella Astillah sebagai Maria
Hazida Hashim sebagai Cik Su
Razman Mahayuddin sebagai Harun
Shualaini Osman sebagai Bomoh
Erin iqwanie sebagai wanita mengandung
Azanuar sebagai orang kampung 1
Afiq Syauqi sebagai orang kampung 2
Amil Amri sebagai lelaki muka buruk
Alif Aziz sebagai lelaki kacak
Eriqa Astillah sebagai perempuan cantik



LAGU TEMA

Tajuk lagu : Tragedi
Artis : Amira Othman
Komposer : Sharon Paul
Lirik : Amira Othman


18 comments:

  1. Cerita hantu. adrenaline rush, baru alert. Tak ngantuk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau cerita bosan ngantuk jugak kadang. Tapi jenis drama episod sekali habis ni feel jugaklah seram dia. Hehe...

      Delete
  2. Banyak juga episod.. Bagi yang tegar pasti tak mahu ketinggalan setiap episodnya.

    ReplyDelete
  3. aishhh penanggal pulak dhhh! tkott.. hihi

    ReplyDelete
  4. Balab balan tu penanggal keee..Ohkay, baru tahuuuuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye, semenanjung panggil penanggal. Sabah panggil balan balan

      Delete
  5. Si B kuasa ni antara yang akak takut selain yang kena ponjot atas bawah tu huhuhu

    ReplyDelete
  6. Bella Astilah ke jadi balan-balan nya. Comel sangat nak jadi hantu

    ReplyDelete
  7. Selalu balan-balan dikatakan minat dengan perempuan yang akan bersalin.

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

Powered by Blogger.