Malaysian Ghost Stories Episod 15 : Ulek Mayang

Malaysian ghost stories episod 15 menampilkan kisah tentang ULEK MAYANG lakonan Ara Johari, Neera Azizi, Didi Astillah, Zalif Sidek dan ramai lagi. Saksikan Malaysian ghost stories episod 15 Ulek Mayang di Astro Ria atau strim di Astro Go/Ultra.

Malaysian Ghost Stories Episod 15 Ulek Mayang

Drama : Malaysian Ghost Stories
Episod 15 : Ulek Mayang
Waktu tayangan : 20 September 2021 (Isnin), jam 11:00 malam
Idea asal : Syawal Azrai Mokhtar
Penulis skrip : Srikandi Emma & Sri Dewi
Siaran TV : Astro Ria
Pengarah : Eoon Shuhaini
Produksi : Arie Zaharie Production, AA Success Pictures


SINOPSIS ULEK MAYANG

Semangat 'Ulek mayang' telah merasuk sebahagian pelajar. Ada yang histeria, ada yang terasuk sehingga boleh terikut ikut tarian Ulek Mayang. 


PELAKON ULEK MAYANG

Ara Johari sebagai Tasha
Didi Astillah sebagai Maira
Zalif Sidek sebagai Coach
Arie Zaharie sebagai Pak Bidok
Neera Azizi sebagai Puteri
Schalysa sebagai Sofia
Ustaz Fahmi sebagai Ustaz
Bidin Huzaifah sebagai Irfan
Hann Hanif sebagai Johari
Razman Mahyuddin sebagai Fendi
Nureen Jieha sebagai Fira
Afiq Syauqi sebagai Pekerja Resort


LAGU TEMA

Tajuk lagu : Tragedi
Artis : Amira Othman
Komposer : Sharon Paul
Lirik : Amira Othman


14 Comments

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

  1. rasanya belum pernah tengok lagi ara johari berlakon . bagus la kalau dah terjun dalam bidang lakonan ni

    ReplyDelete
  2. Terlalu menghayati lagu dan larian ulek mayang.

    ReplyDelete
  3. nanti nak tengok di Astro Go. Tengok di channel Ria banyak nau iklan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat menonton. Rimas juga kalau asyik iklan je, kan.

      Delete
  4. Lagu ulek mayang kalau dengar betul betul boleh meremang bulu roma. Tapi suka dengar..

    ReplyDelete
  5. Seni kata Ulek Mayang ini asalnya untuk upacara pemujaan.Tariannya pula berbentuk penyembahan. Sewaktu di universiti dulu Kak Amie ambil subjek budaya dan puisi tradisional Melayu. Ada 44 jenis puisi Melayu tradisional di negara kita. Jampi dan mantera pun tergolong dalam bentuk puisi. Jadi, memang ada kaitannya Ulek Mayang ini dengan budaya dan puisi Melayu tradisional yang pernah Kak Amie kaji. Tidak mustahil berlaku rasukan apabila menyanyi dan menari berlatarkan muzik dan lagu Ulek Mayang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohh macam tu. Dia macam upacara untuk pemujaan untuk sembuhkan pesakit ye? Biasa kalau orang buat persembahan ada yang yang baring di depan dan menari nari macam tu.

      Delete
  6. Ni seakan filem barat, ada kotak muzik, bila terdengar seram, meremang dah..

    ReplyDelete
  7. Dari dulu, memang sinonim dah ulek mayang dengan cerita hantu hantuuu, tapi suka dengar laguuu diaa, kadang kadang nyanyi jugak tapi kena marah dengan kawan kawan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul. Takut nak dengar lagu lagu yang berkaitan dengan mistik ni. Walau sedap pun tetap seram kan

      Delete
Previous Post Next Post

نموذج الاتصال