Malaysian Ghost Stories Episod 18 : Misteri Topeng Barongan

Malaysian ghost stories episod 18 menampilkan kisah tentang Misteri Topeng Barongan lakonan Fizz Fairuz, Saiful Wazien dan ramai lagi. Saksikan Malaysian ghost stories episod 18 Misteri Topeng Barongan di Astro Ria atau strim di Astro Go/Ultra.

Malaysian Ghost Stories Episod 18 Misteri Topeng Barongan

Drama : Malaysian Ghost Stories
Episod 18 : Misteri Topeng Barongan
Waktu tayangan : 23 September 2021 (Khamis), jam 11:00 malam
Idea asal : Syawal Azrai Mokhtar
Penulis skrip : Srikandi Emma & Seri Dewi
Siaran TV : Astro Ria
Pengarah : Eoon Shuhaini
Produksi : Arie Zaharie Production, AA Success Pictures


SINOPSIS MISTERI TOPENG BARONGAN

Sufian (Fizz Fairuz), seorang social media influencer dan suka mengumpul barang antik. Dia telah mendapat topeng Barongan dari seseorang. Namun tanpa disangka topeng itu telah membawa musibah kepada dirinya.


PELAKON MISTERI TOPENG BARONGAN

Fizz Fairuz sebagai Sufian
Saiful Wazien sebagai Barongan
Faiz Katek sebagai Joey
Amy Nur Tinie sebagai Melissa
Rosli Mohd Taib sebagai Nazri


LAGU TEMA

Tajuk lagu : Tragedi
Artis : Amira Othman
Komposer : Sharon Paul
Lirik : Amira Othman

Tajuk lagu : Bangbang Wetan
Artis : Emha Ainun Nadjib, Novia Kolopaking, Kiai Kanjeng Album Pusaka 2

Lagu dari piring hitam
Tajuk : Siti Haida
Artis : Jeffridin
Penulis & Komposer : Salamah binte Basiron

28 Comments

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

  1. bukan pencinta movie horror sih sebenarnya, tapi buat yang suka horror boleh lah tonton ini :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iya, kadang rasa tak berani untuk tonton. Buat peminat horror boleh letak dalam list dan tonton.

      Delete
  2. Bermacam tajuk untuk menakutkan, bertopeng, patung memang seram..

    ReplyDelete
  3. Bahaya juga kumpul barang-barang lama atau kutip sesuatu dari tempat macam laut, hutan atau sungai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Barang lama kalau tak tahu asal usulnya jangan berani berani nak ambil, kan kak. Bahaya kalau ada kaitan dengan mistik.

      Delete
  4. Aini suka tgk horror movie tapi kul 11 dah pejam mata sbb esok keje.. klau tak keje leh la tgk..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau tayangkan weekend okay jugak, kan. hihi..boleh rekod atau ada online bolehlah tengok anytime.

      Delete
  5. Abe kie selalu tgok di astrogo aje. Nak berjaga malam tak larat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Senang ada astro go boleh tengok anytime online je kan

      Delete
  6. dah lama tak tengok channel astro sbb dah potong astro. nak tengok guna Android Box berjanggut nak tunggu dia loading. Memang kene upgradelah unifi ammi ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jenuh nak tunggu loading tu. Dari ada mood terus takde mood nak tengok.

      Delete
  7. kalau saya, idok le simpan topeng gitu dalam rumah. tengok pun seram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Perhiasan topeng tu pun dah menakutkan. Simpan pun boleh jadi seram jugak

      Delete
  8. Kadang kadang layan gak cite ni. Tunggu suami tak de sebab dia tak suka tgk cite hantu hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohh macam tu pulak. Biasa kena tengok berdua, lain pulak kena tengok sorang sorang. hehe

      Delete
  9. Wah.. misteri..
    Macam tajuk novel seram.. Barongan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kisah misteri disebalik topeng barongan tu. Menarik gak tu kalau buat tajuk novel kan.

      Delete
  10. dah stop tengok aritu malas pula nak sambung..hehe

    ReplyDelete
  11. Dulu waktu kecil selalu melihat persembahan tradisi masyarakat Jawa di kampung. Kalau dalam majlis bersanding, adalah persembahan kudang kepang, siap dengan tarian barongan. Kadang-kadang ada penonton yang kena rasuk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya tak pernah tengok kuda kepang live. Walaupun terkenal di kalangan masyarakat Johor. Tapi pernah dengar cerita penunggang kuda kepang tu menari bagai dirasuk. Menakutkan tu kalau ada penonton kena rasuk.

      Delete
  12. Kalau saya, memang tak simpan lerr kalau gituu rupanyaaaaa. Rupa punn dah cukup menyerammmkannnn.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn..memang taklah nak simpan topeng macam tu. Tengok pun seram.

      Delete
Previous Post Next Post

نموذج الاتصال