Malaysian Ghost Stories Episod 19 : Hantu Public Phone

Malaysian ghost stories episod 19 menampilkan kisah tentang Hantu Public Phone lakonan Janna Nick, Khatijah Tan, Balkisyh Semundur Khan dan ramai lagi. Saksikan Malaysian ghost stories episod 19 Hantu Public Phone di Astro Ria atau strim di Astro Go/Ultra.

Malaysian Ghost Stories Episod 19 Hantu Public Phone

Drama : Malaysian Ghost Stories
Episod 19 : Hantu Public Phone
Waktu tayangan : 27 September 2021 (Isnin), jam 11:00 malam
Idea asal : Syawal Azrai Mokhtar
Penulis skrip : Azhari Zain
Siaran TV : Astro Ria
Pengarah : Azhari Zain
Produksi : Arie Zaharie Production, AA Success Pictures


SINOPSIS HANTU PUBLIC PHONE

Zana (Janna Nick) telah mengangkat deringan telefon di sebuah pondok telefon yang aneh ketika melalui jalan tersebut. Sejak itu pelbagai gangguan muncul dan menghantui hidupnya serta merungkai sebuah rahsia yang tersimpan sekian lamanya.


PELAKON HANTU PUBLIC PHONE

Janna Nick sebagai Zana
Khatijah Tan sebagai Mak Esah
Balkisyh Semundur Khan sebagai Kak Nab
Syed Irfan sebagai Mikael
Dollah Cantik sebagai Mazlan
Syazwan Bakri sebagai Suami
Megat Zaini Tun sebagai Hantu


LAGU TEMA

Tajuk lagu : Tragedi
Artis : Amira Othman
Komposer : Sharon Paul
Lirik : Amira Othman



36 Comments

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

  1. Takut juga tengok pondok telepon yang rosak disebabkan vandalism atau usang ditelan zaman

    ReplyDelete
  2. betul, kadang2 seram juga tengok benda2 lama

    ReplyDelete
    Replies
    1. Benda lama ni kalau tak diketahui ceritanya pasti ada sesuatu.

      Delete
  3. Boleh bg berapa bintang ya utk drama seram malaysia punya mcm ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada yang seram dan ada yang macam tak seram pun. Ikut level seram masing masing :)

      Delete
  4. aduhai hantu public phone pon ade..
    haha.. nsb baik skrg public phone pyh dh nk jmpa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jarang dengar kan. Popular jugak rupanya dalam Malaysia ni.

      Delete
  5. memang seram jgak bila lalu depan pondok telefon , alih-alih telefon tu berdering

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak, mahu tak seram bila telefon public berbunyi. Terus larikkk kalau dengar.

      Delete
  6. balik Seremban haritu dapatlah marathon episod 14-16. kat kl takde astro dah

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. jarang dengar kisah hantu public phone kan Shida. Wujud rupanya.

      Delete
  8. Tak ramai pelakon episod 19 ni ye.. Siapa la jadi hantu tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ramai juga pelakonnya. Megat Zaini Tun hantunya dan Janna Nick kena rasuk.

      Delete
  9. alamak, saya kalau jumpa public phone pun akan angkat gagang sebab curious nak tau still function ke tidak. takut lak nak buat lepas ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. hati hati pasni kalau nak angkat ganggang public phone Sal.

      Delete
  10. Apa agaknya rajsia di sebalik deringan telefon tu?
    Kena tonton kalau nak tahu ceritanya ni.

    ReplyDelete
  11. Hehe kalau telefon awam berbunyi mungkin akak cabut lari. Taknak angkat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seram kan even berbunyi pun. Saya pun akan lari dulu. Hehhe

      Delete
  12. ada ternampak dekat ig janna dengan mata seram jd antu... takut nak tengok hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Agak seram jugaklah scena dia kena rasuk dan berubah dengan mata macam tu.

      Delete
  13. Sekarang ni klau nampak public phone ada je terpacak tepi jalan tapi bila lalu phonenya xde.. kadang2 rindu gak nk guna public phone.. masa kecik2 nakal gak tekan no orang bila dijawab terus letak..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mostly banyak yang dah tak ada phonenya. Kalau masih ada dan boleh digunakan tu best jugak dapat guna public phone sesekali. Hehe..nakal ni. biasalah tu zaman kanak kanak. Ada je akalnya.

      Delete
  14. Guna public phone masa aman study...syiling standby bebanyakkkk..HAHAHA..Rinduuu pulakkkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zaman study wajib simpan syiling. Selalu kena beratur kalau nak guna public phone kan. Kenangan betul

      Delete
  15. Zaman2 dulu bersembang mesti tukar duit syiling byk2.. skrg semua dh tak boleh pakai. Area rumah tak ada langsung dh

    ReplyDelete
  16. ngeri gak kalau public phone ada antu..

    ReplyDelete
  17. Alamakkkkk public phone pun boleh jadi cerita hantuuu jugakk >.<
    Tapi dulu pernah, tiba tiba public phone berbunyi macam orang call. Angkat la sebab ingatkan memang ada orang call lah, sekali senyap je bila kita hello hello. Pastu tengok member terus larikkkkkk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. adaaa..macam filem Korea The Call tu pun seram gak tu. Biar betul ada bunyi dan angkat. Mujur tak ada apa berlaku.

      Delete
Previous Post Next Post

نموذج الاتصال