Malaysian Ghost Stories Episod 20 : Sumpahan Abu Mayat

Malaysian ghost stories episod 20 menampilkan kisah tentang Sumpahan Abu Mayat lakonan Nina KSC, Kahoe Hon, Angeline Tan dan ramai lagi. Saksikan Malaysian ghost stories episod 20 Sumpahan Abu Mayat di Astro Ria atau strim di Astro Go/Ultra.

Malaysian Ghost Stories Episod 20 Sumpahan Abu Mayat

Drama : Malaysian Ghost Stories
Episod 20 : Sumpahan Abu Mayat
Waktu tayangan : 28 September 2021 (Selasa), jam 11:00 malam
Idea asal : Syawal Azrai Mokhtar
Penulis skrip : Srikandi Emma & Seri Dewi
Siaran TV : Astro Ria
Pengarah : Izuan Mokhtar
Produksi : Arie Zaharie Production, AA Success Pictures


SINOPSIS SUMPAHAN ABU MAYAT

Susan dan Gary merupakan pasangan yang ceria dan bahagia. Namun suatu hari Susan ditemui mati tergantung di hadapan rumah bersama sehelai nota bunuh diri.


PELAKON SUMPAHAN ABU MAYAT

Nina KSC  sebagai Susan
Kahoe Hon sebagai Gary
Angeline Tan sebagai Puan Mary
Lily sebagai Alliya Husna
Master Chan sebagi Anuar John Paharudin


LAGU TEMA

Tajuk lagu : Tragedi
Artis : Amira Othman
Komposer : Sharon Paul
Lirik : Amira Othman


32 Comments

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

  1. Replies
    1. Tak pasti juga. Ramai yang kurang suka tengok cerita seram. Hihi

      Delete
  2. Dah tengok malam tadi...Boleh tahan seram.. Tuhlaa..sapa suh laki dia curangg..HAHA

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. Tengok sipi sipi je Ezy. Siapkan bantal nak tutup muka nanti bila hantu keluar :)

      Delete
  4. selalu tengok ulangan je. kalau pukul 11 malam layan cerita hantu confirm susah tido

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti kang terbayang bayang pulak hantu masuk mimpi kan. Hehe...

      Delete
  5. takpelah, tak berani nak nengok... kalau ada kawan tengok sekali ok lah hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe..timing dia pun dah malam sangat kan. Tak berani jangan tengok kak Dana :)

      Delete
  6. Kadang teringin nak tonton cerita seram tapi takutttty

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau tak berani better jangan tengok. Nanti terbayang bayang pulak.

      Delete
  7. Hantu versi Cina ke? Nanti tengok ulangan.

    ReplyDelete
  8. Tak pernah tgk lg. Hehehe risau takut terbayang2

    ReplyDelete
  9. Makin menarik la MGS . Tak sempat nak follow semua episod

    ReplyDelete
  10. Bab bunuh diri ini yang tak sanggup nak tonton heheheee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dalam cerita ni ada dia tunjukkan mati gantung diri. Kena skip scene ni.

      Delete
  11. tetiba sy teringat cerita ustaz kazim pulaaaaaa aduhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kesian dia kan. Ada je orang aniaya. Semoga Ustaz Kazim kembali sihat. Aaaminn...

      Delete
  12. Macam tiba tiba je mati, curious pulakk nak tahu apa jadi, nanti nak try tengok kot kot ada

    ReplyDelete
Previous Post Next Post

نموذج الاتصال