Telefilem Apabila Terbit Fajar (TV3)

APABILA TERBIT FAJAR

Telefilem Apabila Terbit Fajar (2018) ulang siaran pada 9 September 2023, hari Sabtu jam 10:00 malam di slot Cerekarama TV3 dan online di Tonton. 

Telefilem ini merupakan telefilem arahan Along Kamaludin, skrip ditulis oleh Adza Emie Adenan dan diterbitkan oleh Layar Ceritera Sdn. Bhd. dibintangi oleh pelakon Elisya Sandha, Azhan Rani, Watie Sadali, Ku Fridah dan ramai lagi.

Telefilem Apabila Terbit Fajar TV3

PELAKON DAN WATAK

Menampilkan barisan pelakon Elisya Sandha, Azhan Rani, Watie Sadali, Ku Fridah, Rania Humaira, Aisyah Kamaludin dan ramai lagi.
  • Elisya Sandha sebagai Fiza
  • Azhan Rani sebagai Johan
  • Watie Sadali sebagai Fatimah
  • Ku Fridah sebagai Nek Yati
  • Rania Humaira sebagai Fajar

SINOPSIS APABILA TERBIT FAJAR

Fiza seorang pelajar cemerlang telah dirogol oleh Mahmood hingga dia melahirkan seorang anak perempuan diberi nama Fajar.

Telefilem Apabila Terbit Fajar TV3

Ketika itu, tepat jam 6:00 pagi, seorang bayi perempuan yang sihat diletakkan di tangan Fiza, bayi itu terus diam saat dipeluk Fiza. Dan saat itulah Fiza menjadi seorang ibu. 

Ayah Fiza tidak dapat menerima kenyataan apabila mendapat tahu anak perempuannya, Fiza yang masih bersekolah mengandung dan lahirkan anak luar nikah.

Kisah ini boleh dijadikan sebagai pengajaran.

No comments

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri.
Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan.
Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan.
Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum. Sekian Terima kasih.

Powered by Blogger.