Glamping di Sailor's Rest Resort Janda Baik. Macam Best Je!

Sunday, February 14, 2016

Glamping sejenis "glamourous camping". Camping mewah gitu! Macam best je glamping kat di Sailor's Rest Resort Janda Baik, Pahang ni sebab korang boleh tidur dalam boat yang dinamakan boathouse. Inilah kelainan yang ada di Sailor's Rest Resort Janda Baik yang takde kat tempat lain.

Di Sailor's Rest Resort Janda Baik ada 5 jenis penginapan iaitu boathouse, kampung chalet, glamping, modern chalet dan bungalow. So korang boleh pilih penginapan mana yang korang nak. Kalau Fiza, mesti try menginap kat boathouse tu. Romantik sikit :p



Tapi Fiza ni jenis penakut kalau tengok air macam ni. Risau betul kalau ada buaya ke ular ke..imaginasi tinggi sampai tahap mesti tak tidur malam dok fikir. Merepek kan! So rasa setakat singgah sekejap tu okaylah kot.

Kalau penakut macam Fiza, boleh pilih penginapan jenis khemah macam ni. Baru real glamping macam gini.


Dalam khemah bukan biasa biasa ye. Mewah dah ni.



Tak nak duduk dalam khemah??? Kampung Chalet kan ado. 

ataupun Modern Chalet

Nak nampak mewah menginap di Bungalow

Banyak pilihan kan untuk pengunjung yang menginap di sini. Suasana dalam setiap satunya bersih, kemas dan selesa.






Permandangan alam semulajadi memang mendamaikan. Seronok bercuti dalam suasana macam ni. Jadi, sesekali cubalah datang ke sini dan rasakan sendiri.

Untuk maklumat lanjut 

5 comments

  1. HYEE..THANKS SINGGAH BLOG SYIRA LOKMAN :D DAH LAMA BARU SEMPAT NAK SINGGAH SINI BALAS KUNJUNGAN..DOAKAN SYIRA FOR NEW SEM :D

    ReplyDelete
  2. wow...bestnya!!!
    just lepak dalam khemah je, memang terbaik r

    ReplyDelete
  3. ni kalau photoshoot untuk wedding pun cantik kan

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.