Rumah Kebun Resort Tempat Percutian Yang Cantik

Saturday, February 13, 2016

Nak bercuti jauh dari bandar tapi tak tahu ke mana? Ni dia lokasi tempat percutian yang menarik, cantik dan mendamaikan buat korang rasa tak nak balik. Ntah bila kewujudan Rumah Kebun Resort Hulu Langat, Selangor ni dan baru baru ni viral di facebook.

Selain mempunyai swimming pool yang cantik, pengunjung ada pilihan lain untuk bermandi manda di air terjun yang berdekatan. Kalau korang suka dengan suasana taman alam semulajadi, haruslah datang sini. Sangat mendamaikan! Tengok gambar pun dah rasa tak sabar nak pergi terjah.

Tempat yang cantik, bersih dan luas. Yang penting kebun kat sini penuh dengan alam semulajadi. Itulah sebabnya di panggil Rumah Kebun. Mungkin?

Selain berkonsepkan kebun, juga berkonsepkan suasana kampung dan tradisional.

Bersantai di tepi swimming pool sambil menikmati udara segar memang best! 

Fiza suka dengan design kolam yang cantik ni. Natural swimming pool



Suasana sekitarnya pun cantik. Suka pulak design jambatan ni ha.


Air terjun yang besih. Kalau dah bercuti kat sini memang rugi kalau tak rasa mandi air terjun ni kan.

Tengok pulak bahagian homestay kat sini.

Suka dengan keunikan design homestay Rumah Kebun ni. Dekorasi pun simple je.











Dapur of course ada!
Sumber gambar dari facebook rumah kebun dan cariaan google
Amacam? Best kan kalau dapat bercuti kat sini. Lepas ni boleh rancang percutian kat sini

Lokasi

Rumah Kebun Residence
Kg Sg Semungkis (Batu 14), 43100 Hulu Langat, Selangor

Facebook

10 comments

  1. uish cantik sgt! boleh masuk list places to stay ni

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. untuk quotation kena tanya owner..saya hanya promote

      www.facebook.com/rumahkebunresidence

      Delete
  3. cantik gak tempat ni.. ermmm.. tengah survey lokasi nak bercuti ni

    ReplyDelete
  4. Menarik..Sesuai untuk release tense hujung bulan..harap owner dapat beri info tentang harga..untuk honeymooners, families dan sebagainya..

    ReplyDelete
  5. Menarik..Sesuai untuk release tense hujung bulan..harap owner dapat beri info tentang harga..untuk honeymooners, families dan sebagainya..

    ReplyDelete
  6. Nampak cantik tempat ni .. tenang jer 😊

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.