Percutian Keluarga di Le' Manah Retreat Janda Baik, Pahang

Saturday, February 06, 2016

Banyak betul tempat menarik di Janda Baik, Pahang ni, salah satunya Le' Manah Retreat yang sangat sesuai untuk percutian bersama keluarga. Boleh buat hari keluarga, reunion ataupun sebarang events. Le' Manah Retreat mempunyai keunikan tersendiri dan mempunyai kawasan yang luas dan selesa. Sebab tu, ianya sesuai untuk percutian beramai ramai bersama keluarga ataupun kawan kawan.
Le'Manah's Story
Le’ Manah is short for Leremeng Manah which means “calmness of the soul” in refined Javanese. The resort was lovingly built by our late father who was a nature lover and an passionate gardener. The resort is family operated.
The Retreat
A unique Tudor-styled family holiday home, which was lovingly built in 1999 . It is spread over a 3-acre land which is surrounded by beautiful natural landscape. You can experience the cool weather and clean mountainous air.
Facilities available include 6 external and 1 internal bedrooms, 1 dorm, 4 bathrooms (plus 2 more outdoor bathrooms), fully fitted kitchen, dining and lounge areas (sitting capacity for 50 pax). Recreational facilities include tennis court (for tele-match and futsal), badminton court, fishing ponds, kids pool, games room, BBQ areas, outdoor courtyard, garden area, outdoor hall (sitting capacity for 150 pax: for dining, meetings etc), private access to natural river and activity options (eg. waterfall trekking with guides).
The retreat is ideal for family holiday or corporate retreats or day-events. Located only 45 minutes drive away from KL or 30 mins from Genting Sempah.

Cantik kan style design Le' Manah Retreat ni. 


kawasan laman yang luas, boleh buat aktiviti sukaneka kalau ada family day. Budak budak pun seronok mandi kat pool ni.

Yang bestnya korang boleh mandi kat air sungai yang sejuk dan jernih ni. 

Bilik tidur yang ada, sesuai untuk ahli keluarga yang ramai.

kawasan living room yang sangat luas. Sukalah budak budak main kejar kejar kat sini.

Bilik yang kemas dan selesa.

Pelbagai aktiviti yang boleh dilakukan di sini. Kalau sesaja nak datang bercuti dan menginap di sini memang seronok. Dapat jugak merasa suasana bercuti kalau tak ke tempat lain dan hanya bercuti di sini pun dah cukup seronok.

Untuk Maklumat lanjut, boleh singgah ke website Le Manah Retreat

Email

Address
Lorong Belia 1, Kampung Chemperoh 28750 Kampung Janda Baik, Pahang, Malaysia

No.Phone
+60193218877

3 comments

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.