DIY Tanam Cendawan Dengan Mudah di Mana Mana

Tuesday, February 16, 2016


Suka makan cendawan? Apakata korang tanam sendiri je sebab korang boleh DIY tanam cendawan dengan mudah di mana mana je. Nak tanam kat rumah, kat office atau mana mana suka dengan DIY Lady Mushroom Fun Box ni. Mushroom Fun Box sejenis kotak ajaib yang boleh menghasilkan cendawan yang comel, gebu dan fresh

Bila bila nak makan anytime boleh petik tapi dengan syarat cendawan tu dah tumbuh besar lah. Kalau kecik lagi dah hervest rugilah kan. Bagi yang suka menanam tu bolehlah cuba satu kotak ni. Selain tu boleh jadikan pembelajaran untuk anak anak. Mesti dorang teruja tengok cendawan tumbuh nanti.

Macam ni rupa kotak ajaib tu. Mudah di bawa dan diletakkan di mana mana.
Seronok kalau dapat tengok cendawan tumbuh helok je macam ni. Pantang cendawan tumbuh, dan dan tu juga nak petik nak masak lauk cendawan. kan! Sikit sikit nak campur cendawan. Tu kalau korang penggemar sayur cendawan la. Kalau tak suka cendawan tapi suka menanam tu boleh je beli, hasilnya sedekah kat jiran. Murah rezeki bila sedekah kat orang tu.
Untuk dapatkan hasil tanaman cendawan ni tak makan masa yang lama. Kejap je dah ada progress pertumbuhan dia. 

Mesti korang teruja nak tanam sendiri kan.
Untuk satu kotak ni
Harga RM28
Maximum 6 kali tuai

Untuk pembelian

Contact
012-2273904 (Shikin)
Facebook
www.facebook.com/norashikin.bashirun
Tips:
1. Pisau torehan kene bersih
2. letak tmpat gelap/kurang cahaya

3 comments

  1. mak aiii...ada gak mcm ni ke?
    xpernah tengok lagi ni

    ReplyDelete
  2. bagus jugak kan..boleh dapat banyak kalau buat sendiri...kalau beli kat kedai dapt sikit..nak meniaga pun boleh je kot

    ReplyDelete
  3. ada macam2 jenis cendawan ke pija? wah boleh niaga cendawan dah pija pas ni hahaha

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.