Resepi Air Minuman Nescafe Soda

Saturday, February 06, 2016

Resepi Air Minuman Nescafe Soda dikongsikan oleh Nescafe Malaysia yang nampak macam menarik untuk dicuba. Kopi dan Air Soda? Nampak macam pelik bila digabungkan menjadi satu minuman. Rasanya? Sedap ke? Nak tahu sedap ke tidak, kenalah cuba buat. Ini resepi yang Fiza ambil dari Youtube. Siap print screen satu persatu untuk lebih memudahkan nak buat nanti.



1. Sudu teh nescafe classic

2. 1 Sudu teh pekat manis

3. 2 Sudu Besar Susu Evaporated

4. 50ml air panas

5. Tambahkan air soda

6. Tambah Ais.

Siap! Haruslah kena cuba. Nak rasa macamana kesedapan air nescafe soda ni. Korang pun cuba jugak okay!


Kalau tak puashati dengan cara di atas, boleh tengok video ni


Credit : Nescafe Malaysia

1 comment

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.