Perlu Atau Tidak Berbulan Madu Selepas Kahwin

Monday, February 15, 2016

Dalam membuat persiapan perkahwinan, kebiasaanya bakal pengantin kurang focus dalam bab berbulan madu @ honeymoon. Bagi mereka biarlah majlis selesai baru nak fikir soal berbulan madu ni. Nak berbulan madu memerlukan perancangan yang teliti supaya mood berbulan madu tu manis sepanjang masa.

Ada juga pasangan pengantin yang tidak memikirkan soal berbulan madu. Mungkin sebab takde bajet ataupun rasa berbulan madu ni macam tak penting. Perlu atau tidak berbulan madu selepas kahwin ni? Pada Fiza, kalau ada bajet lebih mengapa tidak? Kalau takde bajet selepas majlis kahwin pun boleh pergi akan datang kalau bajet dah cukup. Tak kisahlah dah ada anak pun.

Sumber gambar dari cariaan google

Banyak kebaikan dan kepentingan Berbulan madu untuk pasangan yang baru berkahwin.

1. Mengeratkan Hubungan Antara Suami Isteri
2. Membangkitkan mood romantik
3. Lebih focus kepada pasangan
4. Merehatkan fikiran
5. Menyegarkan Tubuh Badan
6. Menghangatkan hubungan intim

Orang kata bagus berbulan madu ni dapat memberi peluang kepada pengantin untuk bersama tanpa gangguan orang lain. Mungkin dalam kemanisan berbulan madu ada rezeki dapat anak, bertambah manis lagi kenangan berbulan madu tu.

Sumber gambar dari cariaan google
Bagi mereka yang masih belum merancang untuk berbulan madu, Fiza sarankan korang terjah website : www.bridestory.com.my

Bridestory merupakan portal direktori online yang menyediakan maklumat, sumber inspirasi dan membantu bakal pengantin dalam merealisasikan perkahwinan yang sempurna yang di impikan oleh bakal pengantin secara professional dan membantu vendors dalam menjalinkan hubungan yang baik dengan pasangan yang bakal berkahwin di seluruh dunia.
 
Bridestory menyediakan vendors di seluruh dunia walau di mana berada dan mengikut bajet masing masing. Kalau nak tahu tempat tempat menarik untuk berbulan madu, Bridestory telah menyediakan senarai lengkap tempat tempat menarik untuk berbulan madu di seluruh dunia. Kita hanya perlu pilih sahaja dan bayar mengikut bajet.

Antara kategori vendors yang terdapat dalam Bridestory adalah :
  1. Boutonnieres &Corsages
  2. Bridal
  3. Catering
  4. Dance & Choreography
  5. Decoration & Lighting
  6. Dress & Attire
  7. Entertainment (DJ)
  8. Entertainment (MC)
  9. Entertainment (Music)
  10. Event Rentals
  11. Favors & Gifts
  12. Flowers
  13. Hair & Makeup
  14. Health & Beauty
  15. Honeymoon
  16. Invitations
  17. Jewelry
  18. Men's Formal Wear
  19. Officiants
  20. Others (Unique Services)
  21. Photo booth
  22. Photography
  23. Venue
  24. Videography
  25. Wedding Accessories
  26. Wedding Cake
  27. Wedding Planning
  28. Wedding Shoes
Lengkap semuanya kan? So jangan lepaskan peluang untuk berbulan madu dengan menggunakan direktori di Bridestory. Mungkin ianya akan memberikan cerita bulan madu yang paling best!. Lepas tu, korang pasti akan jawab, perlu sangat untuk berbulan madu selepas kahwin.

12 comments

  1. Ada rezeki elok pergi selalu kan Fizah..bawak anak pun tak apa..hihi..

    ReplyDelete
  2. terpulang pada pasangan la kan nak haneymoon lepas kawin atau tidak..hihi..

    ReplyDelete
  3. bagi saya perlu honeymood ni...
    curi masa & waktu untuk pasangan...utk eratkan lagi hubungan tu sambil2 rehatkan kepala & badan

    ReplyDelete
  4. bagus tips ni bagi mereka yang baru nak memulakan hubungan dalam rumahtangga..yang dah lam berumahtangga pun perlu tau pasal ni

    ReplyDelete
  5. if ada rezeki lbh lepas kawen blh la honeymoon. =)
    da ada anak pun nnti blh bawak bercuti. Spend quality time dengan family.

    ReplyDelete
  6. kalau ada bajet pergila..apa salahnya :)

    ReplyDelete
  7. ada rezeki lebih, inshaAllah, boleh je pergi. hehe.
    sambil berhoneymoon, bercuti, rehatkan minda kan :)

    ReplyDelete
  8. ni pija maksudkan berbulan madu ngan isteri pertama ke hape?hahaha :D

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.