Produk Make Up Nurraysa Beauty Dari Bahan Semulajadi. Cantik dan Selamat Digunakan.

Wednesday, February 17, 2016

Perempuan dan make up tak dapat dipisahkan. Klise ayat tu, dah biasa dengar kan! Dengan lambakan pelbagai produk kecantikan di pasaran kita lupa soal kesan penggunaan sesuatu produk jika tak memilih dengan betul.

Sebagai salah satu contoh, kalu kita guna produk yang mempunyai bahan kimia yang berlebihan mungkin akan menyebabkan kesan yang buruk pada kulit muka seperti kulit mengelupas, kulit semakin nipis, kulit rasa terbakar dan sebagainya. Itu semua disebabkan kesan daripada produk yang mempunyai bahan kimia yang tinggi dan tidak selamat untuk kulit.

Sebaiknya, pilihlah produk yang berasaskan bahan semula jadi. Memang tak semua bahan semulajadi tapi bahan kimia kurang digunakan. Walaupun kesan baiknya lambat tapi untuk jangka masa panjang bagus untuk kulit muka. Lagipun sekarang ni dah banyak natural produk. Pilih je yang mana suka.

Salah satunya antara produk yang menggunakan bahan semulajadi ialah Nurraysa Beauty. Selain set skincare, Nurraysa Beauty ada keluarkan produk make up dari bahan semulajadi juga. Antara produk make up Nurraysa Beauty :

1. Flawless Mineral Loose Powder
2. Argan Whitening moisturiser (produk terbaru)
3. Shining Mineral Blusher
4. Miracle Eye Liner
5. Pearl Magic Lipstic
6. Glowing DD Moist Cake

Kesemua produk kecantikan Nurraysa Beauty mesra solat dan mudah nak tanggalkan juga. 

FLAWLESS MINERAL LOOSE POWDER

  • menggunakan teknologi nano
  • merawat kulit berminyak
  • bahan2 yg bermutu tinggi
  • mesra solat
  • wajah akn flawless
  • wajah tampak glowing
Mengandungi Bahan Bahan berikut :
  • Talc
  • Mica
  • Marine Collagen
  • Magnesium Stearate
  • Pearl powder
  • Titanium Dioxide
  • Zinc Oxide
  • Fragrance
  • c1 77491

ARGAN WHITENING MOISTURISER

SWEET ALMOND OIL
  • melembabkan kulit
  • menghilangkan kulit lering dan pecah-pecah
  • mengurangkan kedutan
  • menghilangkan kantung mata
  • melindungi kulit dari sinaran matahari
  • menghilangkan jerawat
OLIVE OIL
  • anti penuaan
  • selamat dan lembut untuk kulit walaupun yang paling sensitif
  • mencegah kerosakan akibat dari radikal bebas
  • mengurangkan penampilan garis-garis kedutan dan tamda-tanda penuaan kulit pra-matang
  • mencerahkan kulit dan membuat warna kulit lebih sekata
ARGAN OIL
  • menyuburkan kulit
  • membaiki kulit yang rosak, kulit menjadi licin, anjal dan bebas daripada minyak
  • mengatasi masalah jerawat
  • mempunyai vitamin E
GLYCERIN
  • mencerahkan warna kulit
  • melindungi kulit dari sinar matahari
  • melembabkan kulit
  • mengurangkan bintik2 dan noda hitam dipermukaan kulit
  • menghaluskan kulit
  • memperbaiki struktur kulit kering
APPLE STEM CELL
  • melicinkan dan mencerahkan kulit
  • melambatkan proses penuaan(anti-penuaan)
  • melindungi dan mempercepatkan pertumbuhan sel2 kulit baru
  • membantu untuk meningkatkan penyerapan kolagen
MINI HA
  • membantu sel untuk mengekalkan kelembapan kulit
  • anti rekahan
  • membantu menghilangkan parut

MIRACLE BLACK EYE LINER

  • Sesuai dipakai sebelum tidur,manfaat untuk kesihatan mata.
  • Mesra wuduk 
  • Tanpa silicon
  • Bukan water proof
  • Tp tak comot bila pakai
  • Tak jadi hitam 
  • Jenis liquid
Mengandungi Bahan Bahan berikut :
  • Olive oil
  • Beeswax
  • candelilla wax
  • Marine collagen
  • Annuus seed oil
  • Isoeicosane

SHINING MINERAL BLUSHER

  • menaikkan seri wajah
  • sebagai anti penuaan
  • merawat jerawat
  • melembutkan kulit wajah
  • warna lembut dan tampak asli
  • menggunakan bahan semulajadi
  • tanpa bahan kimia merbahaya
  • bahan berkualiti tinggi
  • sesuai untuk semua jenis kulit
Mengandungi Bahan Bahan berikut :
  • Talc
  • Titanium Dioxide
  • Mica
  • Sunflower seed oil
  • Marine Collagen
  • Dimethicone

PEARL MAGIC LIPSTICK

Bukan sekadar lipstik/gincu bibir biasa yg hanya menyerlahkan warna bibir semata. Sangat lembut & berangin (sejuk) bila dipakai. Boleh diklasifikasikan sebagai gincu lengkap/gincu merawat.

Kelebihan dan fungsi lipstik

  • Tanpa plumbum
  • Tidak menghitamkan bibir
  • mesra solat
  • melembabkan bibir kering & merekah
  • Wangi epal hijau yg mengujakan
  • Di datangkan dgn satu warna sahaja.Tapi warna lisptik akan berubah mngikut aliran darah si pemakai.
Mengandungi Bahan Bahan berikut :
  • Collagen
  • Vit. E
  • Pearl (mutiara)
  • Olive fruit oil
  • Sunflower seed
  • Virgin coconut oil

GLOWING DDMOIST CAKE

Apa itu DD? dynamic defence. Ianya gabungan antara CC & BB. DD Cream merupakan cream yang memiliki kandungan dari kedua cream tersebut. Dengan maanfaat yang lebih lengkap dari keduanya.

Kelebihan dan Fungsi DDMC
  • mengawal lebihan minyak dikulit.
  • kulit tidak berminyak & mencegah jerawat
  • menutupi kerutan pada wajah & cela kulit sprt pigmentasi jg tona kulit yg tidak sekata.
  • mesra solat.
  • SPF 50 ++
  • Dirumus dgn bahan semulajdi yg sgt baik utk perawatan kulit.Tanpa silikon
  • Di datangkan dgn 3 warna bagi kesesuaian kulit pengguna.
Mengandungi Bahan Bahan berikut :
  • Air zam zam
  • Titanium dioxide
  • Aloe vera
  • cocos nucifera
  • collagen
  • gluthathione
  • Vit A, C & E
  • Apple stemcell gred A
  • Kigelia africana fruit ekstract
Bahan bahan yang digunakan dalam produk Nurraysa diyakini selamat. Setiap produk ada NOT KKM. So korang boleh gunakan tanpa was was. Rata rata pengguna Nurraysa sangat berpuas hati. Untuk pembelian boleh rujuk pada setiap gambar. Dah siap ada harga dan contact number. So hanya perlu buat tempahan dan akan dibalas 24/7.

5 comments

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.