Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Yes

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Blouse Nursing Printed Murah


Blouse Nursing Printed Murah

Salam Malam Jumaat. Kejap sangat hari berlalu, esok dah hari jumaat. Ke mana hujung minggu ni? Ada jemputan kenduri kahwin ke? Kalau tiap-tiap minggu ada jemputan kenduri kahwin jenuh juga nak memikirkan nak pakai baju apa. Tak kan nak pakai baju yang sama. Tapi kalau dah baju tu je yang suka pakai takde masalah pun. Bukan tak basuh pun kan. Hehe...

Zaman dulu kalau pergi kenduri kahwin mesti pakai baju kurung, zaman sekarang pakai seluar jeans pun orang tak hairan dah. Paling senang pakai blouse dan skirt labuh. Dah nampak macam pakai baju kurung moden dah. Kalau kau orang jenis yang suka pakai blouse tak kira pergi kerja atau pergi kenduri atau keluar bersantai ke, kau orang boleh beli blouse nursing printed murah-murah dan semestinya cantik ada pelbagai corak. Yang jenis plain pun ada.Semestinya sangat sesuai untuk ibu-ibu yang breastfeeding sebab tu namanya Blouse Nursing.

Ramai yang suka membeli barang murah tapi biar berkualiti. Ye, begitu juga dengan blouse nursing printed ni sangat murah bawah RM30 dan berkualiti. Material jenis cotton lycra stretchable. Kalau rasa ketat boleh beli yang saiz besar sikit. Blouse ni sesuai juga untuk mereka yang berbadan besar sebab ada saiz sehingga XXL. Suka tak? So yang kurus dan sebaliknya boleh bergaya dengan blouse cantik ni. 



Bila dah digayakan, nampak sopan dan macam baju kurung pahang pun iye.


Selain digayakan dengan skirt, sesuai juga digayakan dengan seluar. Pakai dengan apa pun nampak masih sopan, menutup aurat dan sesuai untuk muslimah-muslimah di luar sana.

Untuk dapatkan dan beli blouse nursing printed murah ni kau orang kena cepat sebab ini antara koleksi laku keras sekarang ni. Kaedahnya siapa cepat book dan cepat buat payment, dia akan dapat. Kalau tak, memangislah kau orang kat tepi bucu katil tu. Beli hadiah untuk adik beradik, mak mertua pun boleh juga. Harga murah, beli banyak-banyak pun takpe kan. Kalau hari-hari bekerja pakai blouse tu boleh borong beli 5 helai sekali untuk seminggu. Senang tak perlu fikir nak pakai baju apa dah. Cakap banyak je tak guna, kau orang pergi singgah dan nantikan koleksi terkini blouse nursing printed beserta maklumatnya nanti okay.





Keep Reading >>
Azhafizah Md Nor
0 Comments

DIY Label Tag Barang Dapur Tema Rustic


DIY Label Tag Barang Dapur Tema Rustic
Dah makan tengahari ke semua orang? Kalau sudah, baguslah. Kalau belum, sila cepat-cepat makan. Akhir-akhir ni Fiza agak ada masa untuk buat sesuatu yang Fiza minat selain menghabiskan masa depan komputer buat kerja design. Bila mood design takde, mulalah terfikir idea nak tukar label barang dapur. Konon nak bertukar kepada tema rustic. Makanya, bila dah rajin tu kena cepat-cepat buat takut Cik 'M' datang tiba-tiba. 

Nak jimat dan nak lebih puas hati, macam biasa kita do it yourself (DIY) je. Cuma kau orang perlu kreatif untuk design label. Kalau kau orang takde idea nak gunakan shape label yang cantik, download label tag yang Fiza dah sediakan. Kau orang hanya perlu tambah perkataan je. Okay, Fiza dah memudahkan kerja kau orang kan. Sebelum ni Fiza kongsikan cara untuk buat transparent sticker tu kan tapi kali ni Fiza buat sticker label yang lebih mudah dan bukan transparent


Cara buat Label Tag Barang Dapur
1. Design label tag
2. Print
4. Potong mengikut bentul label
5. Gunakan selotape yang bersaiz besar untuk lekatkan label tag pada bekas/botol. Selotape ni tak perlu potong mengikut bentuk. Lekatkan terus macam biasa.

Disebabkan dah tersuka dengan tema rustic dan agak hipster ni. Jadi, saja tukar mood dengan dapur. Fiza print atas recycle kraft paper. Botol-botol tu kau orang recycle je dari botol-botol sos spaghetti. Buang pelekat dan tampalkan label tag yang kau orang buat tu. Nampak comel je bekas-bekas barang dapur nanti kan. Nampak kena pula warna label tag tu dengan penutup botol kaca ni. Kan?


Melabel barangan dapur salah satu idea untuk dekorasi di dapur. Barulah rasa semangat sikit nak memasak dan menceriakan suasana di dapur. Bila dah melabel jadi mudah nak mencari atau kenal dengan barangan dapur yang ada. Betul tak? Sesambil tu boleh ambil tahu apa yang tidak tahu. Ye lah, jangan tak kenal garam dan gula pula.



Keep Reading >>
Azhafizah Md Nor
1 Comments

Ayam Panggang Oven Vs Pemanggang Ajaib


Ayam Panggang Oven Vs Pemanggang Ajaib
Selamat pagi semua orang. Amboi puan Fiza oii..pagi-pagi dah tunjuk gambar makanan. Nak bagi orang terliur gamaknya. Kalau dah terliur silalah masak sendiri. Tak susah mana. Resepi pun Fiza dah kongsikan dalam blog ni. Cuma perlu ada usaha nak mencari dan rajin masak je. Kalau malas memang tak dapat apa.

Sejak terjebak dalam cabaran untuk kurus ni, Fiza memang rajin masak makanan dengan cara panggang/bakar. Lebih senang dan lebih sedap. Kalau rebus atau kukus rasanya agak bosan juga. Kalau guna kaedah panggang Fiza akan gunakan oven dan pemanggang ajaib. Nak tahu tak masak guna oven atau pemanggang ajaib lebih sedap? Nak tahu jawapannya, sila baca entri sampai habis.


Ayam Panggang Versi Oven
Panggang ayam menggunakan oven lebih memudahkan kerja. Hanya perlu set temperature dan masa untuk memasak. Bila dah masak mengikut masa yang ditetapkan, tandanya ayam dah masak. Kerja membersihkan oven pun tak susah mana. Tapi hasil ayam yang di panggang tu agak kering pada bahagian luar sampai kering hangus teruk walaupun dah diletakkan minyak zaitun dan bahagian kulit tidak dibuang untuk menghasilkan minyak supaya ayam tidak kering dan mengelakkan isi dalam hangus. Rasa isi so far lembut cuma perlu masak lama sikit untuk pastikan bahagian dalam betul-betul masak. Untuk bahagian peha ni Fiza gunakan suhu 250 dan masak selama 25 minit. 


Ayam Panggang Versi Pemanggang Ajaib.
Lain sungguh rasa ayam panggang kalau guna pemanggang ajaib ni. Memang ajaib rasanya. Rasa ayam lagi lembut dan ternyata lebih sedap. Tak terlalu kering pada bahagian luar dan well cooked sampai ke bahagian dalam. Ambil masa lebih kurang dengan masak menggunakan oven. Cumanya yang leceh kena alert kalau dah masak sebab bukan macam oven dah siap je akan berbunyi. Lagi satu yang leceh bab mencuci pemanggang ajaib ni.

Kadang-kadang tu boleh jadi masalah juga nak buat pilihan ketika memasak. Nak guna oven atau pemanggang ajaib. Nak cepat atau nak lambat. Nak senang atau nak susah. Nak sedap atau tak sedap. Ingat senang kerja seorang surirumah ni. Nak memasak pun jadi boleh jadi masalah tau. Apapun mestilah pilih kaedah yang sedap. Tapi kalau tak cukup masa, pilih kaedah yang cepat dan senang.


Keep Reading >>
Azhafizah Md Nor
1 Comments

Tempah Sampul Duit Raya Murah


Tempah Sampul Duit Raya Murah
Ada yang tercari-cari ke di mana nak tempah sampul duit raya murah-murah? Kau orang nak yang murah boleh tempat di sini. Ye, di sini www.azhafizah.com. Tahun lepas minimum order 1000pcs dan ke atas tapi tahun ni dah boleh tempah minimum order 100pcs. Kalau nak kelainan dan nak ada sampul duit raya sendiri exclusive untuk bagi duit raya masa raya nanti, Fiza nasihatkan tempah awal sebab sekarang tempahan telah dibuka sehingga 2 minggu sebelum raya. 

JANGAN TEMPAH LAST MINUTE sebab tempahan akan ditutup awal. Lagipun kalau kau orang tempah lewat, kalau lambat dapat nanti kau orang salahkan Fiza pula lambat sedangkan kau orang yang lewat tempah. Fiza tak naklah nanti kena marah berbakul-bakul dengan kau orang nanti kalau lambat. Pulak tu kena maki bulan puasa. Rasa tak syoklah kan. Jadi, kalau tak nak ada masalah lewat tu SILA TEMPAH AWAL

Jika berlaku masalah lewat sikit tu kau orang kena faham sebab kalau sekali tempah banyak akan mengambil masa. Perkara biasa berlaku tapi inshaAllah team-team tempahan sampul duit raya akan buat yang terbaik untuk semua pelanggan yang tempah. Untuk harga sampul duit raya, kau orang boleh rujuk dalam gambar di bawah.


Material art paper sahaja jangan tanya jenis lain dan tak buat hot stamping. Free postage untuk kuantiti sehingga 2000pcs. Lebih daripada kuantiti tersebut kena tambah kos penghantaran. Kalau nak lagi berbaloi tempah 1000 atau 2000 pcs sebab boleh dapat free 250pcs dan 500pcs tu. Design juga percuma. Jadi, apa tunggu lagi. Sila buat tempahan awal ye. Kalau lambat, jangan merayu suruh terima tempahan sebab pernah jadi tahun lepas. Maaflah terpaksalah kecewakan kau orang. Kilang pun nak tutup awal dik nak raya. Kalau tempah last minit, siapa je yang nak buat kerja nanti.

Kalau nak tempah dalam kuantiti yang sikit 100pcs ke bawah, boleh tempah sampul duit raya hipster yang Fiza buat sendiri. Lebih hipster dan tema rustic gitu. Tanpa gam dan mesra pengguna. Kalau suka jenis sampul duit hipster pun kena tempah awal juga. Tempah lambat Fiza tak layan sebab agak ambil masa nak siapkan tempahan, kerja print, gunting dan lipat secara manual.


Size : 6.5inci x 3.4 inci
Black laser printed
Recycle Kraft Paper Paper 90gsm
Glueless
Minimum order : 10pcs
Pos : Selasa dan Khamis
Harga Sampul Duit Raya Hipster
10pcs = RM6
20pcs = RM12
30 pcs = RM18
40 pcs = RM24
50 pcs = RM30
Postage RM8 SM | RM11 SS

Keep Reading >>
Azhafizah Md Nor
1 Comments

Rahsia Minyak Zaitun


Rahsia Minyak Zaitun
Selamat petang semua orang. Baru lepas makan tengahari, mood mengantuk pun sampai. Walaupun bekerja di rumah je tapi Fiza memang bukan sejenis yang suka tidur siang sebab nak tidur pun tak sempat demi menyiapkan kerja hakiki yang tak pernah habis.

Demi cabaran untuk kurus juga Fiza memilih bahan-bahan asas masakan yang terbaik untuk menjaga kesihatan. Tak nak lah kurus tanpa berlapar nanti jatuh sakit pula. Jadi, kita kawal pemakanan mana yang boleh selain kena rajin bersenam. Disebabkan Fiza kurang masa nak bersenam, kita kawal pengambilan makanan seharian dengan menggunakan bahan masakan yang bagus.

Untuk kurus kenalah amalkan cara masak seperti kukus, panggang, bakar dan rebus. Bila dah hari-hari masak cara macam tu, penggunaan minyak dalam masakan pun makin dilupakan dan cuma guna untuk menumis je la kalau teringin masakan bergoreng. Guna minyak pun sikit je janji ada minyak. Bila dah kurang menggunakan minyak, terus decide nak gunakan minyak zaitun untuk memasak. Guna sikit je dah memadai memandangkan harga minyak zaitun sangat mahal jadi sayang nak guna banyak-banyak. Dari situ, kita boleh kawal pengambilan minyak berlebihan. Cara tak macam tu? 


Seperti garam bukit juga, selain memasak minyak zaitun boleh digunakan untuk tujuan kecantikan dan dah tentu untuk kesihatan juga. Dari pembacaan Fiza, banyak amalan yang diamalkan orang zaman dahulu untuk mengekalkan kecantikan, salah satunya dengan minum minyak zaitun setiap hari.

Dari segi kecantikan, boleh merawat kulit muka, mengawal muka berminyak, membuang kotoran di muka, merawat rambut dan sebagainya. Dari segi kesihatan pula,  memelihara kesihatan jantung, mengurangkan paras kolestrol, menyihatkan usus dan banyak lagi. Kau orang boleh google untuk maklumat lanjut.



Minyak zaitun sangat sesuai untuk digunakan untuk salad ataupun menumis sayur-sayuran. Tapi kau orang kena ingat minyak zaitun akan jadi tidak sihat bila masak menggunakan suhu yang tinggi iaitu dengan menggunakan api yang besar. Rugi lah khasiat minyak zaitun kalau macam tu. Jadi, kalau setakat nak menumis dengan api perlahan mungkin masih boleh mengekalkan khasiat minyak zaitun tu. Biasanya Fiza guna minyak zaitun ni untuk panggang ayam dan menumis sikit-sikit je la. Bukan untuk penggunaan masakan yang berat-berat macam sambal dan sebagainya.

Kalau di kaji tentang minyak zaitun memang ada banyak rahsianya. Cukuplah Fiza kata yang minyak zaitun adalah minyak terbaik untuk guna dalam menu diet harian.
Minyak zaitun atau adalah minyak yang didapat dari buah zaitun (Olea europaea), pokok tradisional dari lembah Mediterranean. Minyak zaitun berasal dari pokok zaitun yang tumbuh lambat, mempunyai batang berkedut dan kelabu ramping dengan cabang pecah-pecah. Pokok zaitun boleh tumbuh sehingga 50 meter di habitat semula jadi mereka dan hidup selama lebih daripada 500 tahun. Buah ini mempunyai bentuk bulat gemuk dengan warna hijau apabila mentah dan berubah menjadi kekuning-kuningan apabila sudah mula memasak. Minyak dapat digunakan untuk memasak, kosmetik, ubat herba, dan sabun, dan juga sebagai bahan bakar untuk lampu minyak. Manfaat minyak zaitun sangat banyak bagi kesihatan kerana mengandungi lemak tak tepu yang tinggi (terutamanya asid oleik dan polifenol).-wikipedia
Minyak zaitun juga ada pelbagai jenis. Tak sempat Fiza nak mengkaji, Fiza beli pun mana yang ada masa shopping barang basah. Kalau kau orang rajin, kaji dulu minyak zaitun yang mana lebih baik sebelum membeli.

Keep Reading >>
Azhafizah Md Nor
4 Comments

DISCLAIMER


All content provided on this azhafizah.com blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of azhafizah.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

Blog Comments Policy

The owner of this blog reserves the right to edit or delete any comments submitted to this blog without notice due to :
1. Comments deemed to be spam or questionable spam
2. Comments including profanity
3. Comments containing language or concepts that could be deemed offensive
4. Comments that attack a person individually

This privacy policy statements is made on [January 23, 2017] and may have a change on the futures with or without notice. You should read this privacy policy on this page on the futures when updated.

[name=Azhafizah Md Nor] [img=https://scontent-kul1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-1/p160x160/14448782_10210636189243803_7128433474369868727_n.jpg?oh=4425e5a9103abc1ff3665fd0f83feec3&oe=58F1F071] [description=Married.Blogger.Graphic Designer.Johorian.B.Eng (Hons) Electrical & Electronics Engineering.UiTM.Untuk tempahan DESIGN, PENGIKLANAN, COLLABORATION, SPONSORSHIP, GUEST POST dan PRODUK REVIEW boleh emailkan ke :azhafizahmdnor@gmail.com] (facebook=https://www.facebook.com/AzhafizahMdNor) (twitter=https://twitter.com/Azhafizah) (instagram=https://www.instagram.com/azhafizah.mdnor/)

Blog Sihatimerahjambu

Follow @azhafizah.mdnor