Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Yes

Display Author Bio

Display Instagram Footer

leaderboard-07

Cerita afzalsukasuki

Makan Malam di Joel's Delight Cabin Kluang


Makan Malam di Joel's Delight Cabin Kluang

Selesai urusan check in Hotel Setia, terus kamiorang gerak keluar pergi cari tempat makan yang sedap kat Kluang ni. Google punya google, dapatlah nama kedai makan Joel's Delight Cabin Kluang. Katanya tempat makan ni famous, sedap dan banyak pilihan menu yang ada. Lebih kurang macam food truck gitu. Banyak kedai pelbagai jenis makanan.

Ada menu western, tradisional dan lain-lain. Kalau tak tahu nak makan apa, datang je sini banyak pilihan yang ada sampai tak tahu nak makan apa tiba-tiba. Malam tu Fiza order Fish and Chip. Macam lama tak makan western. Jadi cubalah rasa. Sangat sedap especially sos mayonese tu. 


Adik ipar order Hot Plate Sizzling Yee Mee. Rasa pun okay sedap!


Encik suami order nasi lemak ayam pandan tapi lambat sampai. Nasib ada nasi goreng ayam encik suami tapau sebelum gerak ke Kluang. Air pulak kamiorang order root beer, limau suam dan air limau asam boi. Mulanya nak order barli pandan sebab nak rasa tapi habis pulak. Kecewa kakak tau!


Total untuk 3 orang makan menu Fish & Chip, nasi lemak ayam pandan, hot plate sizzling yee mee, air limau suam, root beer dan air limau asam boi lebih kurang RM3+. Yang penting perut kenyang. Sorry gambar kurang proper. Lapar punya pasal.


Kalau nak datang Joel's Delight Cabin Kluang ni, korang guna waze je senang. 

Joel's Delight Cabin Kluang

Kampung Melayu, 86000 Kluang, Johor, Malaysia

Keep Reading >>
Azhafizah Md Nor
0 Comments

Penginapan Murah dan Selesa di Hotel Setia Kluang


Penginapan Murah dan Selesa di Hotel Setia Kluang

Amboi Amboi Amboiii (versi altimet)..Lama tuan blog Sihatimerahjambu bercuti ye. Kalau dah bercuti memang tak ingat back to reality. Last entri Fiza Mood cuti is ON hari jumaat lepas. Kepada yang bertanya Fiza bercuti ke mana tu, Fiza nak bagitau yang Fiza bercuti ke Kluang je. Yang sebenarnya tujuannya nak hantar dan teman adik ipar untuk saringan kesihatan dan Ujian Kecergasan Jasmani Kebangsaan (UKJK) selama 2 hari kat Kluang. Sementara menunggu tu Fiza dan Encik Suami ambil kesempatan explore kluang. Alang-alang dah sampai rugilah kalau tak pergi tempat-tempat menarik di Kluang ni.

Fiza ni nama je orang Johor tapi tak pernah lansung bercuti kat Kluang. Pergi Kluang pun boleh kira berapa kali je. Jadi, dah ada peluang stay kat Kluang dua hari ni tak lepaskan peluang jalan-jalan di sekitar terdekat. Kamiorang gerak dari Seremban lepas asar dan dalam 2jam lebih sampai Kluang Check in di Hotel Setia. Hotel murah je kamiorang stay sebab tak banyak masa di habiskan untuk stay hotel. Cuma untuk tidur, mandi dan berehat je la. Encik suami booking awal melalui Agoda seminggu sebelum check in.


Lepas check in settle, terus ke bilik letak barang dulu sebab lepas check in plan nak jalan cari makan malam. Kamiorang pilih bilik yang takde view. Jadi, inilah bilik Fiza dan husband. Nampak kecik tapi puas hati. Yang penting bersih dan selesa.
Hotel Setia welcomes you with warm Kluangist hospitality. This hotel is an 5-minutes drive from downtown and 3-minutes to Gunung Lambak. Featuring 33 well-appointed guestrooms, the rooms at Hotel Setia & Residences are where you will find peace in a city buzzing with activity. With the business traveler in mind, complimentary internet access is available throughout the hotel including all guestrooms.-Hotel Setia


Almari baju (ada 3 hanger dalam almari), meja, kerusi. Kira okaylah kelengkapan yang ada. Cuma iron takde, kena request. Tapi Fiza dah bawa siap-siap dari rumah dah. Senang tak payah mintak dan tunggu giliran.


Macam biasa ada air, teh, kopi, gula, cawan, kettle dah tisu.



Dental kit pun ada. Jarang stay hotel ada dental kit.


Kasi chance bergambar kat depan cermin kejap. Macam dah lama dah bergambar dengan cermin.


Ruang bilik air yang luas


Dalam satu ruang yang sama. Ada toilet dan disediakan tuala mandi. Bilik air yang bersih dan besar. Of courselah selesa kan.


Walaupun hotel bajet je tapi keadaan bilik sangat memuaskan dan service pun bagus. Kemudahan pun lengkap. Ada 7 Star minimart dan sebelah tu ada Setia cafe. Tak perlu jalan jauh kalau lapar.


Kamiorang stay dua malam kat sini. Booking 2 bilik. 1 bilik untuk 1 malam lebih kurang dalam RM70 macam tu. Untuk 2 malam, 2 bilik RM2++. Kira sangat berbaloi dan bajet juga tu kan. Urusan check out pun cepat je. 


Lobby yang meriah dengan  decoration Gong Xi Fa Cai. Luas dan bersih.



Yang nak bercuti di Kluang tu boleh cuba untuk stay sini 1 malam. Kalau nak jimat-jimat bajet okaylah. Hotel Setia dekat je dengan bandar dan tempat-tempat menarik Kluang. Parking pun banyak. So far so okay! Bilik kecil xde masalah. Takdelah kecik sangat pun. Okay je, asalkan ada ruang untuk solat kan. 

Kemudahan yang ada.
Air conditioning
Internet access – wireless
TV
Coffee/tea maker
TV [flat screen]
Complimentary bottled water
Non smoking rooms
Wi-Fi [free]
Shower
Alamat Hotel Setia
No. 3, Jln Setia Indah 1, Tmn Setia Indah, Kluang, Johor

Email :
hotel_setia@yahoo.com.my
Selamat Bercuti!
Keep Reading >>
Azhafizah Md Nor
6 Comments

Mood Bercuti is ON


Mood Bercuti is ON

Terbengkalai sekejap blog sementara bagi laluan untuk mood bercuti this weekend. Percutian pertama tahun 2017. Nak jugak update percutian pertama di tahun baru katanya. Bukanlah bercuti sangat pun. Percutian yang tak di rancang. Kebetulan teman adik ipar untuk saringan kesihatan dan Ujian Kecergasan Jasmani Kebangsaan (UKJK) selama 2 hari. Jadi, sambil tu kita bercuti lah sekali. Sambil menyelam tengok sekali permandangan dalam air tu. Eh, pepatah mana pulak ni???

Makanya, selama bercuti ni haruslah manfaat cuti dengan sebaik mungkin. Bukan senang nak bercuti ambil angin di tempat lain. Dah plan dah nak buat aktiviti hiking. Kalau nak pergi sendiri memang entah bila. Jadi, bila dah tersampai ada kesempatan kita buat aktiviti hiking selagi boleh.Baru nak rasmikan hiking gear yang belum sempat nak guna tahun lepas.



Untuk clients yang tersayang, harap bersabar tunggu draft design minggu depan ye. Bagi chance Fiza berjauhan dengan PC seketika. Doakan semuanya berjalan dengan baik. Aaminn...
Mood Bercuti is ON
Keep Reading >>
Azhafizah Md Nor
9 Comments
DISCLAIMER
All content provided on this azhafizah.com blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of azhafizah.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

Blog Comments Policy

The owner of this blog reserves the right to edit or delete any comments submitted to this blog without notice due to :
1. Comments deemed to be spam or questionable spam
2. Comments including profanity
3. Comments containing language or concepts that could be deemed offensive
4. Comments that attack a person individually

This privacy policy statements is made on [December 13, 2016] and may have a change on the futures with or without notice. You should read this privacy policy on this page on the futures when updated.
[name=Azhafizah Md Nor] [img=https://scontent-kul1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-1/p160x160/14448782_10210636189243803_7128433474369868727_n.jpg?oh=4425e5a9103abc1ff3665fd0f83feec3&oe=58F1F071] [description=Married.Blogger.Graphic Designer.Johorian.B.Eng (Hons) Electrical & Electronics Engineering.UiTM.Untuk tempahan DESIGN, PENGIKLANAN, COLLABORATION, SPONSORSHIP, GUEST POST dan PRODUK REVIEW boleh emailkan ke :azhafizahmdnor@gmail.com] (facebook=https://www.facebook.com/AzhafizahMdNor) (twitter=https://twitter.com/Azhafizah) (instagram=https://www.instagram.com/azhafizah.mdnor/)

Follow @azhafizah.mdnor