Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Yes

Display Author Bio

Display Instagram Footer

leaderboard-07

Cerita afzalsukasuki

Template Blog Responsive & Design Header Kisahlynna


Template Blog Responsive & Design Header Kisahlynna

Sekarang trend blogger guna template blog responsive dan Mesra SEO. Suka tengok template simple dan cepat loading ni. Disebabkan itu, ramai yang contact Fiza untuk buat template macam tu. Bila blogger nak template macam ni, memudahkan kerja Fiza untuk install dan edit apa yang perlu atas permintaan blogger. Lagi satu cepat siap. Tapi kadang-kadang pening kepala juga hadap coding template yang dah sedia ada untuk customize. Takut salah edit coding, template jadi kacau bilau.

Alhamdulillah, setakat ni customer blogger semua faham dan masing-masing tak banyak karenah. Senang nak berurusan. Satu lagi blog Kisahlynna gunakan template blog responsive dan mesra SEO. Design header pun nak yang simple-simple je. Less is more. Untuk template ni blogger Kak Lynna mintak tukar warna pink dan siap!


untuk Full view, klik link di bawah
Keep Reading >>
Azhafizah Md Nor
1 Comments

Kempunan Lontong Gerai Pak Kassim Lontong


Kempunan  Lontong Gerai Pak Kassim Lontong

Baru je masuk kereta dari sarapan pagi kat Kluang Rail Coffee, tiba-tiba rasa macam nak makan lontong. Encik suami pun google la kedai yang ada jual lontong. Cari punya cari jumpalah Warung Pak Kassim Lontong. Dalam waze Tulis Warung Kedai Pak Kassim Lontong tapi kat banner kedai Gerai Pak Kassim Lontong pulak. Kekeliruan di situ. Takpe, janji sampai.

Niat di hati memang nak makan lontong je sebab tadi dah sarapan nasi lemak. Nasiblah nasi lemak seciput je. Sebab tu rasa macam cepat lapar. Ayat alasan sangat kan. Tak ramai orang kat Gerai Pak Kassim Lontong ni mungkin sebab dah pukul 9 pagi. Orang dah tak sarapan dah. Dah ready makan tengahari kot.

Dah duduk kat kerusi, owner kedai pun datang kat kami. Awal-awal dah bagitau cuma tinggal nasi lemak dengan mee goreng je. Dengar je dia cakap macam tu terus kecewa rasa nak blah je terus. Tapi macam tak best lah kan. Dia kata mee baru je goreng. Jadi, order mee goreng je la. Fiza order air suam dan husband order air milo macam biasa. Kempunan tau nak makan lontong Kluang.


Service yang cepat. Kejap je dah sampai. Almaklumlah tak ramai orang, cepat je la sampai menu yang di order tadi. Mee goreng ni mee goreng kosong. Takde sayur atau isi ayam ke ape. Tapi dia punya sedap memang rasa nak makan lagi je tapi Fiza makan beberapa suap je sebab rasa macam dah kenyang. Senak perut kalau terlebih makan. Alhamdulillah dah mengenyangkan perut lagi sekali. Lain kalilah merasa lontong kat kedai Pak Kassim ni. Mesti sedap kan! Orang Kluang, sila komen sikit. Total semua menu ni dalam RM4 kalau tak silap. 


Terima kasih Kluang untuk Makanan yang sedap-sedap!
Keep Reading >>
Azhafizah Md Nor
0 Comments

Sarapan di Kluang Rail Coffee


Sarapan di Kluang Rail Coffee

Dah lama target dah, "Kalau sampai Kluang wajib makan di Kluang Rail Coffee ni". Haa nampak tak fiza highlight warna merah tu. Maksudnya memang wajib datang! Alhamdulillah hari kedua bercuti di Kluang dapat menikmati kesedapan menu sarapan pagi di Kluang Rail Coffee yang orang dok canang sedap tu. Salah satu tempat popular di Kluang.

Macam biasa gunakan perkhidmatan Encik waze dan terus sampai sini. Sebenarnya Kluang Rail Coffee ni ada banyak cawangan di Kluang. Petang hari pertama tu Fiza ada singgah Kluang Rail Coffee berdekatan dengan Kluang Mall tapi kecewa tak dapat merasa sebab ramai orang. Baru je nak mengopi minum petang. Lepas tu terlupa nak tapau pulak kan. Jadi, hari kedua baru singgah ke cawangan di Stesen Keretapi Kluang tu. Kat sini hanya untuk sarapan dan buka sampai 12:30 tengahari je.


Sampai-sampai je memang penuh. Terpaksalah tunggu sekejap sementara ada yang dah nak habis makan. Tak sampai 5 minit tunggu, alhamdulillah ada yang dah siap makan dapatlah tempat duduk. Tak tahu nak order ape. Order yang biasa-biasa je untuk sarapan. Fiza order nasi lemak dan teh tarik. Husband pun order nasi lemak, air milo dan roti bun marjerin kaya. Total semua ni RM7.

Nasi lemak comel ni harga dia RM0.90 sen. Isi pun comel tapi sedap dan mampu mengenyangkan perut waktu pagi. Kalau tak cukup orderlah dua ye.


Roti bun Marjerin Kaya dia memang sedap. Inti marjerin kaya dia melting in my mouth. Roti lembut dan fluffy. Tak puas makan satu bun. Makan sarapan pagi kat sini kejap je sebab ada yang sedang menunggu tempat duduk kosong. Baliklah kami dengan muka happy sebab dapat rasa menu yang sedap di Kluang Rail Coffee ni. 


Sebelum gerak balik pergi Stesen Keretapi tu nak tapau roti bun tapi dah terlewat. Tutup! Terus pergi Kluang Rail Coffee berdekatan Kluang Mall tu tapau roti bun. Untuk buat bekalan makan dalam kereta sementara tunggu makan tengahari. Lain kali datang Kluang kena tapau lebih ni. 


Jangan lupa singgah makan kat Kluang Rail Coffee kalau singgah di Kluang. Gerenti tak menyesal.


Lokasi 1
Stesen Keretapi 86000 Kluang, Johor.
7am – 12:30pm | 2:30pm – 6pm
Hari Khamis Tutup.

Lokasi 2
20 & 21, (1st Floor & Ground Floor),
Jalan Tasik 1, Pusat Perniagaan Tasik,
86000 Kluang, Johor.
7am – 10:30pm buka setiap hari

Lokasi 3
No.44 & 46, Jalan Duku,
86000 Kluang, Johor
Isnin-Khamis, 8am – 7pm
Jumaat-Ahad, 8am – 10pm
Keep Reading >>
Azhafizah Md Nor
1 Comments
DISCLAIMER
All content provided on this azhafizah.com blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of azhafizah.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

Blog Comments Policy

The owner of this blog reserves the right to edit or delete any comments submitted to this blog without notice due to :
1. Comments deemed to be spam or questionable spam
2. Comments including profanity
3. Comments containing language or concepts that could be deemed offensive
4. Comments that attack a person individually

This privacy policy statements is made on [December 13, 2016] and may have a change on the futures with or without notice. You should read this privacy policy on this page on the futures when updated.
[name=Azhafizah Md Nor] [img=https://scontent-kul1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-1/p160x160/14448782_10210636189243803_7128433474369868727_n.jpg?oh=4425e5a9103abc1ff3665fd0f83feec3&oe=58F1F071] [description=Married.Blogger.Graphic Designer.Johorian.B.Eng (Hons) Electrical & Electronics Engineering.UiTM.Untuk tempahan DESIGN, PENGIKLANAN, COLLABORATION, SPONSORSHIP, GUEST POST dan PRODUK REVIEW boleh emailkan ke :azhafizahmdnor@gmail.com] (facebook=https://www.facebook.com/AzhafizahMdNor) (twitter=https://twitter.com/Azhafizah) (instagram=https://www.instagram.com/azhafizah.mdnor/)

Follow @azhafizah.mdnor