Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Yes

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Design Terbaru Sampul Duit Raya Hipster


Design Terbaru Sampul Duit Raya Hipster
Masih tak move on dengan sampul duit raya hispter ni selagi raya belum habis. Bulan puasa pun belum muncul lagi. Macam yang Fiza cakaplah, tempahan di buka awal supaya kau orang boleh tempah awal dan dapat awal. Bulan puasa nanti bolehlah fokus pada bulan ramadhan dan rehat lebih sikit.

Apa yang Fiza tak suka kalau kelam kabut masa bulan puasa nanti kalau kau orang tempah last minit. Kalau lambat sikit kau orang marah Fiza berbakul-bakul. Pula tu pos laju mesti hadkan waktu last penghantaran juga sebelum raya. Semua orang pun nak bercuti awal balik kampung beraya. Kau orang pun, bulan puasa bukannya nak bersabar sikit. Sedangkan bulan puasalah kau orang kena sabar lebih. Dah dah Fiza tak nak bebel, kau orang fikir sendiri lah yang mana terbaik.

Demi menggembirakan hati kau orang untuk buat tempahan, Fiza tambahkan 10 lagi design terbaru sampul duit raya hipster. Sebelum ni Fiza sempat buat 5 je tapi Fiza tambah lagi 10 sebab kebetulan ada masa lebih sekarang ni. Cantik ke tidak corak baru ni? Lebih hipster kan?



Ada corak bunga, corak yang simple, corak tribal, corak kucing, corak cupcake, corak daun-daun dan juga corak ala-ala ketupat. Untuk design sampul duit raya ni sesuai corak macam ni je. Kalau nak letak gambar sendiri, pastikan dilukis hitam bukan berwarna sebab printed ink hitam je baru sesuai dengan kraft paper ni. Ada yang request nak letak design sendiri. Tapi kena ada extra charge sebab Fiza perlu edit untuk disesuaikan dengan layout sampul duit raya dan design tu kenalah sesuai untuk di print. Takut dah design cantik-cantik tapi tak cantik pula kalau print hitam sahaja. Dapat bayangkan tak output dia macam kita fotostat tu. Dapat bayangkan tak?


ALBUM DESIGN SAMPUL DUIT RAYA


Antara tempahan customer yang tempah awal dah siap dan semoga selamat sampai ke tangan penerima. Untuk Tempahan, kau orang boleh whatsapp Fiza terus ye. 

Whatsapp : 
www.wasap.my/+60129072776

Size : 6.5inci x 3.4 inci
Black laser printed
Recycle Kraft Paper Paper 90gsm
Glueless
Minimum order : 10pcs
Pos : Selasa dan Khamis
Harga Sampul Duit Raya Hipster
10pcs = RM6
20pcs = RM12
30 pcs = RM18
40 pcs = RM24
50 pcs = RM30
Postage RM8 SM | RM11 SS

Keep Reading >>
Azhafizah Md Nor
4 Comments

Telekung Japanese Cotton Lace Berpoket


Telekung Japanese Cotton Lace Berpoket
Salam Jumaat yang barakah. Semoga hari yang baik memberikan kita sesuatu yang baik-baik juga. Makanya, doa yang baik-baik je okay. Dah lama juga Fiza tercari-cari telekung japanese cotton yang menepati citarasa. Memang pakai telekung cotton warna putih lagi selesa tapi bila memikirkan kain putih mudah nampak kotor. Jadi, Fiza lebih prefer telekung yang berwarna selain putih. Memang wajib ada telekung extra sebab boleh ganti-ganti bila telekung di basuh.

Jumpa pula dengan telekung japanese cotton lace yang berpoket ni terus buat Fiza jatuh hati nak beli. Senang nak bawa travel sebab dapat beg free sekali tu. Jenis Fiza kalau telekung travel dan ke masjid pakai telekung lain. Senang. Ye lah, lain orang lain keselesaanya kan. Nak tahu apa yang menariknya tentang telekung ni.

Keistimewaan Telekung Japanese Cotton Lace

100% Japanese Cotton 
Japanese cotton Lace Collection jenis materialnya 100% dari kain COTTON iaitu 3X lebih SEJUK dan SELESA. Tidak licin dan tidak jarang sebab dari high-quality COTTON.

Free Matching Travel Bag

Didatangkan dengan matching travel bag yang comel sepadan dgn corak kain telekung. Senang, bawa pergi surau, masjid ataupun travel nak bawa telekung. Tak perlu beg lain dah. Dah macam handbeg pun ada.

Poket Berzip

Apa yang menariknya, telekung Verda Lace ni ada poket tersembunyi di bahagian dada telekung menggunakan zip tersembunyi. Kalau sekali imbas memang tak perasan ada zip. Bolehlah kau orang buat simpan handphone, kunci ataupun barang berharga dalam poket tersembunyi ye sebagai langkah keselamatan untuk barang berharga. Mudah dan sangat selesa.

Cotton Lace

Lebih menarik dengan adanya fully lace daripada material cotton juga. Lace di bahagian muka dan tepi telekung. Tak lupa juga lace di sekeliling beg. Nampak lebih menarik kan.

Double Layer

Double layer (lining 2x ketebalan) pada bahagian atas kepala sehingga ke paras dada. Tak nampak bayangan leher dan warna kulit, aurat terjaga ketika solat.

Getah Pada Bahagian Dahi 

Terpaling Fiza suka sebab bahagian muka yang kecil dan bergetah. Tak perlu nak pakai inner. Rambut pun tak terkeluar masa solat.

Dagu Bertutup Penuh

Bahagian dagu bertutup penuh dan sangat selesa. Jahitan yang sangat kemas dan semestinya padan dengan pelbagai saiz muka.

Kain Telekung Bergetah

Bahagian kain bergetah yang tidak longgar. Confirm kain tak terlondeh ketika solat. Kain pun panjang labuh.

Design Yang Cantik

Telekung Japanese Cotton Verda Lace didatangkan dengan beberapa corak yang menarik. Semestinya corak english cotton dan juga ada corak polka dots. Kalau berminat boleh whatsapp untuk melihat corak yang lain.

Kelebihan utama telekung ni adalah bahagian poket yang menjadikan telekung ni lain daripada yang lain. Selain tu mempunyai lace dan juga beg travel. Sesuai bawa masjid, surau, travel, office dan mana-mana pun sesuai. Betul tak? 

Ukuran Saiz Dewasa
Telekung - Ukuran dari bawah dagu sampai ke lutut adalah 82cm
Kain - Ukuran dari pinggang sampai ke kaki adalah 130cm

Fiza nak ingatkan yang telekung ni harganya bukan murah macam telekung biasa dan tak mahal sangat. Kira berbaloi beli sebab kualiti dan exclusive. Tak lama lagi nak masuk ramadhan dan lepas tu raya. Bolehlah beli telekung yang cantik untuk bawa terawih. Takpun belikan untuk adik, kakak mak atau mak mertua. Nak buat hadiah atau hantaran pun menarik juga.

Nak tahu harganya dan corak yang lain, boleh whatsapp Fiza. 

Whatsapp : 

*Maaf kualiti gambar tak memuaskan. Ambil gambar waktu malam pencahyaan kurang bagus. Nanti Fiza ambil gambar lain okay.

Keep Reading >>
Azhafizah Md Nor
3 Comments

Blouse Nursing Printed Murah


Blouse Nursing Printed Murah

Salam Malam Jumaat. Kejap sangat hari berlalu, esok dah hari jumaat. Ke mana hujung minggu ni? Ada jemputan kenduri kahwin ke? Kalau tiap-tiap minggu ada jemputan kenduri kahwin jenuh juga nak memikirkan nak pakai baju apa. Tak kan nak pakai baju yang sama. Tapi kalau dah baju tu je yang suka pakai takde masalah pun. Bukan tak basuh pun kan. Hehe...

Zaman dulu kalau pergi kenduri kahwin mesti pakai baju kurung, zaman sekarang pakai seluar jeans pun orang tak hairan dah. Paling senang pakai blouse dan skirt labuh. Dah nampak macam pakai baju kurung moden dah. Kalau kau orang jenis yang suka pakai blouse tak kira pergi kerja atau pergi kenduri atau keluar bersantai ke, kau orang boleh beli blouse nursing printed murah-murah dan semestinya cantik ada pelbagai corak. Yang jenis plain pun ada.Semestinya sangat sesuai untuk ibu-ibu yang breastfeeding sebab tu namanya Blouse Nursing.

Ramai yang suka membeli barang murah tapi biar berkualiti. Ye, begitu juga dengan blouse nursing printed ni sangat murah bawah RM30 dan berkualiti. Material jenis cotton lycra stretchable. Kalau rasa ketat boleh beli yang saiz besar sikit. Blouse ni sesuai juga untuk mereka yang berbadan besar sebab ada saiz sehingga XXL. Suka tak? So yang kurus dan sebaliknya boleh bergaya dengan blouse cantik ni. 



Bila dah digayakan, nampak sopan dan macam baju kurung pahang pun iye.


Selain digayakan dengan skirt, sesuai juga digayakan dengan seluar. Pakai dengan apa pun nampak masih sopan, menutup aurat dan sesuai untuk muslimah-muslimah di luar sana.

Untuk dapatkan dan beli blouse nursing printed murah ni kau orang kena cepat sebab ini antara koleksi laku keras sekarang ni. Kaedahnya siapa cepat book dan cepat buat payment, dia akan dapat. Kalau tak, memangislah kau orang kat tepi bucu katil tu. Beli hadiah untuk adik beradik, mak mertua pun boleh juga. Harga murah, beli banyak-banyak pun takpe kan. Kalau hari-hari bekerja pakai blouse tu boleh borong beli 5 helai sekali untuk seminggu. Senang tak perlu fikir nak pakai baju apa dah. Cakap banyak je tak guna, kau orang pergi singgah dan nantikan koleksi terkini blouse nursing printed beserta maklumatnya nanti okay.





Keep Reading >>
Azhafizah Md Nor
2 Comments

DIY Label Tag Barang Dapur Tema Rustic


DIY Label Tag Barang Dapur Tema Rustic
Dah makan tengahari ke semua orang? Kalau sudah, baguslah. Kalau belum, sila cepat-cepat makan. Akhir-akhir ni Fiza agak ada masa untuk buat sesuatu yang Fiza minat selain menghabiskan masa depan komputer buat kerja design. Bila mood design takde, mulalah terfikir idea nak tukar label barang dapur. Konon nak bertukar kepada tema rustic. Makanya, bila dah rajin tu kena cepat-cepat buat takut Cik 'M' datang tiba-tiba. 

Nak jimat dan nak lebih puas hati, macam biasa kita do it yourself (DIY) je. Cuma kau orang perlu kreatif untuk design label. Kalau kau orang takde idea nak gunakan shape label yang cantik, download label tag yang Fiza dah sediakan. Kau orang hanya perlu tambah perkataan je. Okay, Fiza dah memudahkan kerja kau orang kan. Sebelum ni Fiza kongsikan cara untuk buat transparent sticker tu kan tapi kali ni Fiza buat sticker label yang lebih mudah dan bukan transparent


Cara buat Label Tag Barang Dapur
1. Design label tag
2. Print
4. Potong mengikut bentul label
5. Gunakan selotape yang bersaiz besar untuk lekatkan label tag pada bekas/botol. Selotape ni tak perlu potong mengikut bentuk. Lekatkan terus macam biasa.

Disebabkan dah tersuka dengan tema rustic dan agak hipster ni. Jadi, saja tukar mood dengan dapur. Fiza print atas recycle kraft paper. Botol-botol tu kau orang recycle je dari botol-botol sos spaghetti. Buang pelekat dan tampalkan label tag yang kau orang buat tu. Nampak comel je bekas-bekas barang dapur nanti kan. Nampak kena pula warna label tag tu dengan penutup botol kaca ni. Kan?


Melabel barangan dapur salah satu idea untuk dekorasi di dapur. Barulah rasa semangat sikit nak memasak dan menceriakan suasana di dapur. Bila dah melabel jadi mudah nak mencari atau kenal dengan barangan dapur yang ada. Betul tak? Sesambil tu boleh ambil tahu apa yang tidak tahu. Ye lah, jangan tak kenal garam dan gula pula.



Keep Reading >>
Azhafizah Md Nor
2 Comments

Ayam Panggang Oven Vs Pemanggang Ajaib


Ayam Panggang Oven Vs Pemanggang Ajaib
Selamat pagi semua orang. Amboi puan Fiza oii..pagi-pagi dah tunjuk gambar makanan. Nak bagi orang terliur gamaknya. Kalau dah terliur silalah masak sendiri. Tak susah mana. Resepi pun Fiza dah kongsikan dalam blog ni. Cuma perlu ada usaha nak mencari dan rajin masak je. Kalau malas memang tak dapat apa.

Sejak terjebak dalam cabaran untuk kurus ni, Fiza memang rajin masak makanan dengan cara panggang/bakar. Lebih senang dan lebih sedap. Kalau rebus atau kukus rasanya agak bosan juga. Kalau guna kaedah panggang Fiza akan gunakan oven dan pemanggang ajaib. Nak tahu tak masak guna oven atau pemanggang ajaib lebih sedap? Nak tahu jawapannya, sila baca entri sampai habis.


Ayam Panggang Versi Oven
Panggang ayam menggunakan oven lebih memudahkan kerja. Hanya perlu set temperature dan masa untuk memasak. Bila dah masak mengikut masa yang ditetapkan, tandanya ayam dah masak. Kerja membersihkan oven pun tak susah mana. Tapi hasil ayam yang di panggang tu agak kering pada bahagian luar sampai kering hangus teruk walaupun dah diletakkan minyak zaitun dan bahagian kulit tidak dibuang untuk menghasilkan minyak supaya ayam tidak kering dan mengelakkan isi dalam hangus. Rasa isi so far lembut cuma perlu masak lama sikit untuk pastikan bahagian dalam betul-betul masak. Untuk bahagian peha ni Fiza gunakan suhu 250 dan masak selama 25 minit. 


Ayam Panggang Versi Pemanggang Ajaib.
Lain sungguh rasa ayam panggang kalau guna pemanggang ajaib ni. Memang ajaib rasanya. Rasa ayam lagi lembut dan ternyata lebih sedap. Tak terlalu kering pada bahagian luar dan well cooked sampai ke bahagian dalam. Ambil masa lebih kurang dengan masak menggunakan oven. Cumanya yang leceh kena alert kalau dah masak sebab bukan macam oven dah siap je akan berbunyi. Lagi satu yang leceh bab mencuci pemanggang ajaib ni.

Kadang-kadang tu boleh jadi masalah juga nak buat pilihan ketika memasak. Nak guna oven atau pemanggang ajaib. Nak cepat atau nak lambat. Nak senang atau nak susah. Nak sedap atau tak sedap. Ingat senang kerja seorang surirumah ni. Nak memasak pun jadi boleh jadi masalah tau. Apapun mestilah pilih kaedah yang sedap. Tapi kalau tak cukup masa, pilih kaedah yang cepat dan senang.


Keep Reading >>
Azhafizah Md Nor
2 Comments

DISCLAIMER


All content provided on this azhafizah.com blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of azhafizah.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

Blog Comments Policy

The owner of this blog reserves the right to edit or delete any comments submitted to this blog without notice due to :
1. Comments deemed to be spam or questionable spam
2. Comments including profanity
3. Comments containing language or concepts that could be deemed offensive
4. Comments that attack a person individually

This privacy policy statements is made on [January 23, 2017] and may have a change on the futures with or without notice. You should read this privacy policy on this page on the futures when updated.

[name=Azhafizah Md Nor] [img=https://scontent-kul1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-1/p160x160/14448782_10210636189243803_7128433474369868727_n.jpg?oh=4425e5a9103abc1ff3665fd0f83feec3&oe=58F1F071] [description=Married.Blogger.Graphic Designer.Johorian.B.Eng (Hons) Electrical & Electronics Engineering.UiTM.Untuk tempahan DESIGN, PENGIKLANAN, COLLABORATION, SPONSORSHIP, GUEST POST dan PRODUK REVIEW boleh emailkan ke :azhafizahmdnor@gmail.com] (facebook=https://www.facebook.com/AzhafizahMdNor) (twitter=https://twitter.com/Azhafizah) (instagram=https://www.instagram.com/azhafizah.mdnor/)

Blog Sihatimerahjambu

Follow @azhafizah.mdnor