Pencapaian Blog Sepanjang 2015

Untuk penutup 2015, Nak kongsi sedikitsecara ringkas pencapaian blog sepanjang 2015. Alhamdulillah tahun 2015, blog makin baik. Dimurahkan rezeki melalui blog banyak dapat tempahan design, job review, menang contest, pendapatan dari pengiklanan dan lain lain.
Berblog bukanlah sesuatu yang merugika…

Cashout Nuffnang December 2015

Cashout Nuffnang December 2015 penutup cashout untuk tahun ni. Acah acah bonus hujung tahun la kononnya. Hari ni hari terbaik untuk cashout sebab betul betul hujung bulan kan. So tak perlu tunggu lama untuk cheque sampai nanti. Di anggarkan dalam awal bulan februari nanti akan sampai cheque cashout…

Ranking Alexa azhafizah.com December 2015

Ranking Alexa azhafizah.com December 2015 ada peningkatan cuma kalau tengok dalam gambar ni tanda merah jumlah penurunan makin mengecil dari sebelumnya bulan November. Barulah rasa seronok sikit bila banyak angka mengecil menandakan ranking blog makin naik. 
Harapnya tahun 2016 ranking blog makin b…

Mee Kari Punya Pasal

Setelah hampir seminggu lebih teringin nak makan mee kari. Bukan mengidam tapi teringin. Tak sama tu ye. Bukan apa, rasanya dah bertahun tak makan mee kari. Gila punya craving dah ni. Tetiba rindu mee kari sedap yang kakak Fiza buat tu. Alahaii...buat telan air liur je.

Balik segamat pun haritu do…

Rezeki Bersama Nuffnang Sepanjang 2015

Sepanjang 2015, masih mengekalkan iklan Nuffnang di Blog. Pengiklanan pertama yang dimasukkan sejak awal berblog sehingga kini. Masih setia. Setiap blogger mempunyai pelbagai pilihan dan pilihan di tangan masing masing. Orang kata, ikutlah selera dan kemampuan masing masing.
Walaupun kurang lumaya…

Kadar Kenaikan Dividen dan Bonus ASB dan agihan Pendapatan ASNB

Hari ni diumumkan Kadar pengagihan pendapatan Dividen dan Bonus Amanah Saham Bumiputera (ASB) bagi tahun kewangan berakhir 31 Disember 2015. Pemegang akaun boleh mengemaskini buku pelaburan masing-masing di Ibu Pejabat, pejabat atau ejen ASNB di seluruh negeri mulai 4 Januari 2016.  Carta Agihan P…

Sotong Sambal Bali

Blur pulak nak masak apa hari ni? Jemu nak masak menu yang sama. So hari ni applikasi resepi ayam sambal bali dengan masak menggunakan sotong pulak. Cumanya masak sotong ni lebih mudah. Tak perlu nak goreng sotong terlebih dahulu macam masak ayam sebab sotong jenis cepat masak.
Bila sambal dah sia…

2015 Best Nine : Your best nine Instagram pics from 2015

Sebelum berakhir 2015, semua pakat buat 2015 Best Nine di mana mengumpulkan 9 gambar yang terbaik di instagram sepanjang tahun 2015. Macamana nak buat? Cara nak buat 2015 Best Nine yang Fiza tahu mudah je.

1. Pergi ke website : http://2015bestnine.com 2. Kemudian masukkan id instagram,tekan get da…

Punca Perempuan dan Lelaki Bad Mood

Punca punca perempuan bad mood ni, kalau difikirkan semula memang rasa kelakar pun ada. Ada yang tak logik nak bad mood dan ada yang memang boleh mendatangkan marah juga. Tapi punca perempuan bad mood ni lagi banyak dari lelaki. Punca punca perempuan bad mood 1. Tudung tak jadi (selalunya memang aka…

Tanaman Bunga Orkid

Hari ni lambat bersiaran gara gara cuti hujung minggu yang panjang. Sudahnya petang tadi baru berjaya update blog dan jadualkan untuk autopublish. Senang kerja boleh buat kerja lain lepas tu. Kalau tak buat macam tu, jenuh juga nak tatap PC setiap masa.
Ok, lupakan soal tu. Fiza nak share sikit ta…

Miss Moter Wax Memutihkan Kulit Dengan Cepat

Miss Moter salah satu produk pemutihan yang boleh memutihkan kulit dengan cepat. Miss Moter adalah produk kecantikan berbentuk gel (wax) dengan bahan asas teh hijau dan susu yang berfungsi untuk memutihkan dan menghaluskan kulit serta menjaga kesehatan agar tidak kering dan kusam. 
Produk MissMoter…

Tips Jimat Bajet Kahwin

Musim kahwin macam dah kurang sejak nak habis cuti sekolah ni. So tips jimat bajet kahwin ni bolehlah di gunapakai untuk bakal pengantin yang bakal melansungkan perkahwinan. Sekarang ni nak kahwin kena banyak belanja sebab barang makin mahal. 
Ada orang bajet lebih, bolehlah berhabisan duit untuk …

Azam Yang Masih Belum Tercapai setiap Tahun

Dah nak habis tahun 2015, semua pakat buat azam untuk tahun 2016. Bagi seorang perempuan, azam dia yang satu tu memang susah nak capai dan masih belum tercapai setiap tahun. Makanya carry forward untuk tahun depan selagi belum tercapai. Apa azamnya? Azam NAK KURUS katanya!
Bila tengok senarai azam…

Tempat Menarik Di Kelantan

Negeri Kelantan Darul Naim terkenal dengan alam semulajadi yang cantik seperti pantai, air terjun, bukit dan gunung ganang. Banyak tarikan dan tempat tempat menarik di Negeri Kelantan ni. Antara tempat tempat menarik di Kelantan. Taman Rekreasi/ Riadah/SemulajadiTasik Pergau Mata Air Panas, Labok G…