Kadar Harga Baru Tambang KTM Komuter, ERL, LRT dan Monorel

Sunday, December 06, 2015

Dah tentu ramai yang mengeluh dengan Kadar Harga Baru Tambang KTM Komuter, ERL, LRT dan Monorel yang terkini. Ada yang naik sikit, ada yang naik banyak sehingga hampir 100% naik.

Kalau sebelum ni menggunakan perkhidmatan pengangkutan awam boleh menjimatkan. Tapi sekarang, apa nak di kata? Walau bukan pengguna pengangkutan awam tapi agak terasa juga bebanan mereka yang menanggung kenaikan harga tambang baru ni.
http://www.azhafizah.com/
Sumber dari facebook
Kalau di Jepun harga tambang pengangkutan awam memang mahal tapi perkhidmatannya memang excellent. Laju dan punctual. Kalau kat Malaysia nak mahal tapi pekhidmatan tak upgrade kepada lebih bagus, satu masalah lagi tu. Nak tak nak, terpaksalah juga kan. Bersabarlah dan bertabahlah.

2 comments

  1. Setujuu kalau naikkan harga dan perkhidmatan lebih bagus. Kalau sama macam sebelum2 ni baik tak payah

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.