Nama Jenis² Kasut Perempuan

Saturday, December 19, 2015

Memang untung jadi perempuan ni. Sebab punyai banyak pilihan dalam memilih baju, kasut dan lain lain kelengkapan. Bak kata kelengkapan untuk wanita memang banyak berbanding lelaki. Sebab tu kalau shopping, perempuan mengambil masa yang lam untuk memilih sebab rambang mata nak pilih mana satu.

Salah satunya memilih kasut. Kasut perempuan ada pelbagai jenis. Tapi kalau kasut lelaki tak sebanyak perempuan. So pilihan untuk lelaki agak terhad. Bagi mereka yang suka mengumpul koleksi kasut, mesti tahu segala nama jenis² kasut. Kalau Fiza memang failed bab nama kasut ni. Yang tahu pun yang biasa pakai je la macam wedge,platform dan ballerina. Yang lain kurang ambil tahu.

Sesekali kena jugak tahu kan. Jom kita ulangkaji kejap nama jenis kasut perempuan.

http://www.azhafizah.com/
Sumber dari google

Thigh High Boots
Knee High Boots
Weelington Boots
Cowboy Boots
Ugg Boots
Timberland Boots
Gladiator Boots
Bondage Boots
Wedge Booties
Dr. Martens
Chelsea Boots
Crocs
Lita
Gladiators
Clogs
Mules
Slingbacks
Monk
Loafer
Converse
Oxford
Ballerina Flats
Slip On
Moccasin
Dockside
Cone Heel
D'orsay
Ankle Strap
T-Strap
Open Toe
Wedge
Chunky Heel
Jelly
Stiletto
Kitten Heel
Platform
Peep Toe
Pump
Scarpin
Mary Janes
Flip Flops

Paling selesa, dah tentu pakai flip flops. Kann!

9 comments

  1. Wuu . i rate 5star for this entry 😍😍 haha . liyana suka tengok kasut jenis Lita . ya ampunn , lawonya lahaii 💕

    ReplyDelete
  2. kalau lelaki ada satu je. 'KASUT' . hahahhaa

    ReplyDelete
  3. Hahahaha betul tuuu.. Flip flops memang palingggg selesaaa... Ena bab kasut ni kurang minat.. Setahun sekali je beli kasut... Guna sampai lunyai ekeke

    ReplyDelete
  4. Bnyknya kasut.. Sllu tahu, selipar, sandal. Kasut sarung. Tu la yng biasa sebut.

    ReplyDelete
  5. paling ai suka kumpul....wedges..kumpulk je pakai sekali pastu simpan hehehe..

    ReplyDelete
  6. paling suka tgk..ada jugak beli tapi tak leh pakai pumptoe

    ReplyDelete
  7. ala....dah taip pepanjang pastu publish sekali cakap empty lak.... T_T

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.