Header Ads

Cara Masukkan Gambar Dalam Blog Dengan Mudah

Semalam dapat popup message dari blogspot masa nak masukkan gambar dalam blog. Message apakah? Dah tentu message yang sangat membantu para para blogger untuk masukkan gambar dalam blog dengan lebih mudah dan cepat. Pada Fiza agak cepatlah dari nak upload macam biasa tu. Tak tahu lah pada korang cara ni lebih cepat dan mudah atau tidak.

http://www.azhafizah.com/

Cara masukkan gambar dalam blog dengan mudah dengan hanya perlu drag sahaja dari folder dalam lappy/computer. Cara ni boleh digunakan jika menggunakan PC/lappy.

Mesti ada yang perasan dengan message ni kan. Ok, got it! Kalau dah faham baguslah.
http://www.azhafizah.com/

Caranya mudah je. drag je gambar dari folder terus ke kotak compose entry. So tak perlu nak tekan add image & choose file macam sebelum ni.
http://www.azhafizah.com/

Nak upload pun jadi cepat.
http://www.azhafizah.com/

Mudah je kan. Lepas ni kita main drag² gambar je dari folder..Senang! 

4 comments:

  1. setakat saat ni akak tak buka untuk new entry lagi.. kejap lagi nak try. thx for the info Fiza :)

    ReplyDelete
  2. tu la..Ayu dpt pagi tadi..
    try la..memang senang..cepat jer...
    :-)

    ReplyDelete
  3. ohhh dah ada masuk gmbr cara baru ke... tula minggu ni tak sempat update ada training huhu...

    ReplyDelete
  4. kadang2 shida guna juga kaedah fiza ni..

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

Powered by Blogger.