Header Ads

Sotong Sambal Bali

Blur pulak nak masak apa hari ni? Jemu nak masak menu yang sama. So hari ni applikasi resepi ayam sambal bali dengan masak menggunakan sotong pulak. Cumanya masak sotong ni lebih mudah. Tak perlu nak goreng sotong terlebih dahulu macam masak ayam sebab sotong jenis cepat masak.

Bila sambal dah siap masukkan sotong dan tunggu masak je. Jimat masa!

Rasanya memang sedap macam ayam masak sambal bali tu cumanya Fiza rasa lebih sedap guna ayam. Tapi husband kata sedap je. Dia cakap sedap sebab dia memang suka makan sotong. huhu..Lepas ni nak cuba masak ikan pulak guna kaedah yang sama.

8 comments:

  1. boleh cuba nanti ni...kalau buat campur pun maybe best Fiza...

    ReplyDelete
  2. wahhh.. nampak menggiurkan.. kena cuba ni.. sedap sotong!

    ReplyDelete
  3. macam seap je ni..akak nak try la masak hujung minggu ni

    ReplyDelete
  4. Kdng kala perlu juga pelbagaikan resepi kn.. :)

    ReplyDelete
  5. MMg betul fiza..husben shida pn suka sotong..kita rasa mcm xokay bila msk mcm tu tp dia kata okay hahaa ^_^

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

Powered by Blogger.