Jangan Buka Aib

Friday, December 11, 2015

Salam Jumaat. Sedikit perkongsian untuk hari ni. Sama sama kita ingatkan diri sendiri dan juga orang lain supaya aib masing masing dapat di jaga. Janganlah kita sesekali membuka aib orang lain mahupun aib sendiri tanpa sedar. 

Jangan cerita aib orang, nanti orang cerita aib kita pulak.
http://www.azhafizah.com/
Sumber dari facebook
Awak, boleh tolong tak?
Tolong jangan cerita aib saya kat orang lain.
Bukan apa, ini untuk kebaikan awak juga,
Supaya Allah tutup aib awak kat sana nanti.

5 comments

  1. Betul tu fizah, dalam hidup ni kta kena pandai jaga diri, jaga maruah... insya Allah Allah tutup jugak malu dan aib kita kan...

    ReplyDelete
  2. Betul tu.. simpanlah aib orang, malah aib diri sendiri....

    ReplyDelete
  3. Selalu org alpa perkara sebegini..nmpak mudah tp sebenarnya perkara serius tau!

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.