Upgrade Windows 10

Tuesday, December 15, 2015

Semalam Fiza ada bagitau Komputer rosak dan bajet² graphic card rosak. Husband pergi hantar kat kedai, katanya motherboard rosak. Ahh sudah..motherboard pulak tu kalau nak tukar kena tukar RAM sekali sebab yang jenis lama takde dah. Semua kena tukar baru. Kira punya kira dalam 1k jugaklah.

Petang semalam, husband pergi lagi satu kedai kat area terminal 1 Seremban. Technician tu godek² kejap je dah okay. Husband pun pelik sebab kedai sebelum ni dah cuba macam² tak berfungsi pun. Technician tu cakap, magic! Eh memain pulak dia.

Bila husband tanya nak bayar berapa ni. Katanya seikhlas hati. Husband pun bagilah upah seikhlas hati. Alhamdulillah, takde lah nak kena keluar duit sampai 1k tu. Alang alang dah okay tu,balik je husband terus format dan upgrade windows 10 sebab Fiza request. Saja nak test apperance baru PC ni walaupun ramai je dah upgrade awal kan. So far suka dengan windows 10 ni. Kena explore more dan biasakan dengan benda baru.
http://www.azhafizah.com/

Rasanya PC ni merajuk kot haritu dengar husband nak beli PC baru. Takpun nak upgrade apa yang perlu. Tu yang PC meragam tu. Acah acah merajuk kononnya. 

5 comments

  1. Berapa kali juga kluar noti suruh update windows 10 kat lappy. Kena juga la tkut jd apa2

    ReplyDelete
  2. afzal dah tukar lama dah. ada dalam 3 bulan. so far performance ok cuma haritu hang sekejap lepas auto install update :)

    selamat menggodek la ye :)

    ReplyDelete
  3. windows 8 pun dah pening, ni pulak windows 10.. adoiii

    ReplyDelete
  4. windows 8 pun aida x pandai lagi ni, fiza.
    nak ke windows 10 plak... hu hu hu :) advanced!

    ReplyDelete
  5. Klau nk kna kuar smpai 1k, baik bli yng bru kn..

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.